LL.M. di dalam kita kajian undang-undang

Umum

Penerangan Program

perhatian individu, integrasi dengan pelajar undang-undang AS, program yang luas dan fleksibel pengajian, kos yang munasabah, dan fakulti tertunggak dan lokasi: ini adalah hanya beberapa aspek LL.M. yang Program Pengajian Undang-undang Amerika Syarikat yang graduan undang-undang asing boleh harapkan dari Undang-Undang UConn.

Kajian US Legal LL.M. Program di UConn Law hanya menerima sebilangan kecil graduan undang-undang asing yang berkelayakan setiap tahun biasanya kelas antara (20) dan (30) pelajar. Ini memastikan semua mengakui calon menerima perhatian individu dari kedua-dua fakulti dan kakitangan sepanjang penginapan mereka. Hampir semua kelas yang diambil dengan pelajar JD dan Sekolah Undang-undang menawarkan antara yang terbaik nisbah pelajar fakulti mana-mana sekolah undang-undang di Amerika Syarikat (11: 1) dan juga yang mempunyai urusan perniagaan memberi tumpuan khusus kepada keperluan pelajar antarabangsa.

Memilih daripada kira-kira 150 kursus yang ditawarkan setiap tahun, pelajar antarabangsa boleh mereka bentuk program mereka sendiri pengajian atau, jika mereka mahu, mendapatkan sijil pengkhususan dalam Tenaga dan Peraturan Alam Sekitar, Hak Asasi Manusia Antarabangsa, Harta Intelek, Perkhidmatan Kewangan Peraturan atau Undang-Undang Cukai. fakulti kami termasuk diiktiraf pakar dalam semua bidang ini, tetapi apa yang lebih penting, ramai daripada mereka juga mempunyai pengalaman yang luas mengajar di sekolah undang-undang di seluruh dunia, yang menunjukkan komitmen Sekolah Undang-undang ini dengan pelajar undang-undang antarabangsa.

Fleksibiliti dan munasabah kos adalah mercu tanda LL.M. kami program. Kursus pengajian boleh dijalankan pada dua atau, dengan izin, tiga semester, dan pelajar mengakui mungkin bermula sama ada di musim gugur (akhir bulan Ogos) atau spring semester (bulan Januari). Sebagai lembaga negara yang disokong yuran program kami adalah antara yang terendah daripada mana-mana undang-undang sekolah top-peringkat di Amerika Syarikat. LL.M. pelajar yang mendapat gred yang baik juga boleh memohon untuk program JD kami tanpa perlu mengambil LSAT, dan jika diterima, boleh memindahkan kebanyakan LL.M. mereka kredit untuk program JD mereka. Sekolah Undang-undang juga telah menubuhkan satu program SJD baru untuk yang kecil, pilih kumpulan LL.M. graduan yang ingin menghabiskan beberapa tahun penyelidikan ilmiah yang mendalam dan menulis.

UConn Law terletak di Hartford, Connecticut di rantau New England yang bersejarah, hanya dua jam dari kedua-dua New York dan Boston. Hartford adalah ibu industri insurans di Amerika Syarikat dan lokasi Sekolah Undang-undang ini menyediakan akses kepada beberapa terbesar firma perkhidmatan kewangan di dunia. Aktiviti-aktiviti kebudayaan dan rekreasi juga melimpah ruah, sama ada dengan lebih Hartford atau lebih jauh, termasuk pelbagai muzium dan pusat seni persembahan. Keindahan yang luar biasa dan sejarah New England akan berada di depan pintu anda, termasuk kampung-kampung kecil, pantai bersih, dan banjaran gunung yang utama, semua yang boleh diakses dengan mudah dari Hartford. Sekolah Undang-undang itu sendiri terletak di kediaman West End of Hartford, di kampus gaya gothic indah yang disenaraikan di US Daftar Nasional Tempat Bersejarah.

Tarikh-tarikh penting

15 Jun 2016 - Permohonan Tarikh akhir Fall Semester 2016 November 1, 2016 - Tarikh Akhir Permohonan Spring Semester 2016 18 Ogos 2016 - Fall Semester Haluan

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The UConn School of Law is one of the leading public law schools in the country. Its campus, listed on the National Register of Historic Sites, is probably the most beautiful of any law school in the ... Baca lebih lanjut

The UConn School of Law is one of the leading public law schools in the country. Its campus, listed on the National Register of Historic Sites, is probably the most beautiful of any law school in the United States. Baca Ringkas