LL.M. kewangan

Umum

Penerangan Program

LL.M. Kewangan

Banyak perubahan pesat dalam pasaran kewangan global sejak beberapa dekad yang lalu telah mengubah secara mendadak keperluan dan kandungan pengajian undang-undang. Dengan pembangunan instrumen kewangan baru seperti derivatif dan dana lindung nilai antarabangsa dan keperluan yang baru untuk peraturan kewangan, perbankan pusat dan undang-undang ketidaksolvenan, terdapat keperluan mendesak untuk profesional untuk dilatih dalam bidang kualitatif baru dan berkembang pesat undang-undang amalan.

The LL.M. Kewangan program ijazah di ILF akan melatih anda bukan sahaja untuk menangani tetapi juga untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang ini semakin penting di mana dunia undang-undang antarabangsa dan kewangan global bertemu. Program LL.M Kewangan boleh dilakukan secara sambilan dengan melengkapkan LL.M. satu tahun biasa Program kewangan dalam tempoh dua tahun. Tujuan perjanjian tersebut adalah untuk membolehkan pelajar bekerja sambilan semasa pengajian mereka, dengan itu membiayai pengajian mereka di ILF.

Program Kewangan LL.M kami adalah:

  • Antara disiplin

Program ini mengatasi pemisahan tradisional disiplin akademik undang-undang dan perniagaan / ekonomi. Program ini mengajar anda aspek kedua-dua undang-undang dan perniagaan / ekonomi dan memberi tumpuan kepada persimpangan dan interaksi mereka. Oleh itu, anda akan mendapat kecekapan dan pandangan untuk menghargai rangka kerja undang-undang, kekangan ke atas keputusan ekonomi dan kesan-kesan ekonomi arahan perundangan dan amalan undang-undang. Anda akan diajar oleh ahli akademik terkemuka dan pengamal terkemuka dari kedua-dua bidang yang diceburi.

  • Antarabangsa

Program ini adalah antarabangsa dari semua segi: kurikulum, fakulti dan pelajar-pelajar kita. Kursus-kursus yang ditawarkan oleh LL.M. yang Program kewangan termasuk undang-undang korporat Eropah dan antarabangsa, undang-undang mengenai pasaran modal dan sekuriti serta topik mengenai dasar kewangan Eropah dan perbankan pusat. LL.M. ini Program ijazah Kewangan juga menawarkan pelbagai kursus mengenai topik-topik khusus seperti "Perakaunan", "Undang-undang Insurans" dan "Undang-undang Perniagaan Percukaian". Fakulti besar kami datang dari lebih sepuluh buah negara di Eropah dan Amerika Syarikat. Di samping itu, pelajar-pelajar kita datang dari seluruh dunia - secara amnya dari lebih 25 negara setiap tahun.

  • A Interaksi rapat antara Teori dan Amalan

Kurikulum ini akan membolehkan anda untuk mendapatkan kefahaman teori serta wawasan yang praktikal ke dalam keperluan khusus bank-bank dan syarikat-syarikat, firma undang-undang antarabangsa dan perakaunan dan pengauditan syarikat, Bank Pusat Eropah dan Bundesbank Jerman.

Ini adalah kerana di samping ahli akademik yang cemerlang, majoriti fakulti kami terdiri daripada pengamal bahagian dari bidang perundangan, perbankan, perbankan pusat dan peraturan kewangan.

Sebagai sebahagian penting dan penting yang LL.M. Program ijazah kewangan, anda juga akan mempunyai peluang yang berharga untuk mengambil bahagian dalam latihan selama dua bulan di salah satu daripada pelbagai penaja ILF dari kewangan, kawal selia, perbankan pusat, undang-undang antarabangsa dan bidang perakaunan.

Syarat Kemasukan

LL.M. ini Program Kewangan adalah khusus untuk graduan yang telah mempunyai ijazah pertama dalam undang-undang, perniagaan atau ekonomi dari universiti yang diiktiraf atau diiktiraf. Oleh itu, jika anda mempunyai ijazah pertama dalam mana-mana mata pelajaran ini dan mempunyai rekod akademik yang cemerlang, kita sedia untuk menerima permohonan anda.

Pemohon yang telah memperoleh undang-undang, perniagaan atau ijazah ekonomi dengan kerja kursus surat-menyurat atau pengajian jarak jauh tidak layak untuk kemasukan.

Pengalaman profesional sebelumnya tidak adalah satu keperluan. Kita akui campuran pelajar dengan dan tanpa pengalaman kerja sebelum yang sama-sama akan mendapat manfaat daripada program ini.

Oleh kerana Bahasa Inggeris adalah bahasa tunggal arahan, anda mesti mempunyai arahan yang baik menulis dan bercakap bahasa Inggeris. Penguasaan anda dalam bahasa Inggeris mesti terbukti mengatasi tahap TOEFL 600, CBT TOEFL 250, IBT TOEFL 100 (dengan sekurang-kurangnya 22 untuk setiap bahagian), Cambridge CAE (gred C ke atas) atau IELTS 7.0 kecuali bahasa ibunda anda adalah Bahasa Inggeris.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Institute for Law and Finance (ILF) is a center for academic excellence in teaching and research. It was established as a non-profit foundation in 2002 by Goethe University Frankfurt am Main with ... Baca lebih lanjut

The Institute for Law and Finance (ILF) is a center for academic excellence in teaching and research. It was established as a non-profit foundation in 2002 by Goethe University Frankfurt am Main with the support of many prominent institutions. Baca Ringkas