LL.M. Pengkhususan untuk Pengamal Undang-undang Antarabangsa (Fokus pada Teknologi dan Isu Harta Intelek Global)

Umum

Penerangan Program

Southwestern Law School mengajukan pertanyaan daripada firma undang-undang asing dan pengamal antarabangsa individu dalam bidang teknologi, hiburan, dan harta intelektual, untuk cadangan latihan khusus yang membawa kepada penganugerahan LL.M.

Dalam maklumat dan komunikasi yang dipercepatkan, amalan undang-undang menjadi semakin global. Southwestern Law School , yang terletak di bandaraya yang paling budaya di Amerika Syarikat, dan pusat industri hiburan dan teknologi, menawarkan kepakaran individu dan pengetahuan khusus domain dalam bidang ini dan lain-lain. Di luar kursus teras dalam bidang harta intelek dan undang-undang kontrak, Southwestern menawarkan bilangan pilihan paling banyak dalam undang-undang hiburan dan teknologi, yang membolehkan pengkhususan khusus untuk pengamal global. Apakah impak perjanjian perdagangan antarabangsa yang semula dirundingkan antara AS dan negara jirannya? Siapa pemenang dan kalah dalam perdebatan neutral bersih Amerika Syarikat? Bagaimanakah Undang-undang Privasi Data EU mempengaruhi inovasi dan persaingan? Apakah kedudukan China yang berkembang dalam rahsia perdagangan? Bagaimanakah Hollywood berinteraksi dengan industri filem antarabangsa di China, India, Nigeria, (dan Arab Saudi yang paling baru)? Di dunia di mana soalan berubah secepat jawapannya, Southwestern melatih para pelajarnya untuk menguasai konsep undang-undang asas serta amalan perniagaan khusus industri, memberikan mereka konteks dan kemahiran yang relevan untuk menavigasi keperluan baru majikan dan pelanggan mereka.

Southwestern menawarkan kepakaran yang canggih dalam bidang yang sedang pesat membangun seperti Undang-undang Teknologi dan Keusahawanan, Undang-undang Harta Intelek (termasuk Paten, Cap Dagangan, dan Hak Cipta), Rundingan dan Penyelesaian Pertikaian, dan Sistem Undang-undang dan Undang-undang Amerika. Pelajar boleh menjadi pakar dalam bidang ini dan lain-lain yang diluluskan dengan 12 unit khusus dalam program 24 unit (sehingga maksimum 30). Kerja kursus termasuk kelas yang disepadukan dengan pelajar JD Amerika serta seminar khusus yang lebih kecil untuk pelajar siswazah antarabangsa, dan juga termasuk latihan praktikal dengan pengamal transnasional yang berpangkalan di California. Southwestern mempunyai banyak hubungan dengan universiti dan organisasi luar negeri (termasuk Jindal Global Law School di India, konsortium NACLE sekolah-sekolah Amerika Utara, dan David dan Raymond Intellectual Property Group di Shanghai), membantu untuk memudahkan tuntutan amalan global yang berkembang pesat .

Tarikh Akhir Kemaskini May 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

Diverse, Engaged, Inspiring - this is Southwestern Law School—a history of public service, innovative teachers, brilliant scholars, and trailblazing alumni. Prepare to succeed through our innovative c ... Baca lebih lanjut

Diverse, Engaged, Inspiring - this is Southwestern Law School—a history of public service, innovative teachers, brilliant scholars, and trailblazing alumni. Prepare to succeed through our innovative curriculum and experiential learning opportunities. The vibrant mid-city campus provides the ideal setting for the study of law, fostering an emphasis on community, diversity, and public service. Baca Ringkas