LL.M. Undang-undang Dalam Konteks Digital

Umum

Penerangan Program

Ketua

 • Lokasi: Católica Global School of Law
 • Semua Lokasi: Lisbon, Portugal
 • Tempoh: 1 tahun
 • Tarikh mula terawal: Meminta maklumat
 • Tamat Permohonan: Meminta Maklumat
 • Semua Bahasa: Bahasa Inggeris
 • Jenis Kajian: Kampus
 • Pace: Penuh waktu
 • Yuran Yuran: EUR 14 000

132679_01_CGSL_Cursos_LLM-03.jpg

LL.M. Undang-undang Dalam Konteks Digital

Teknologi digital mengubah hampir setiap bidang undang-undang. Kemunculan dan perkembangan pesat teknologi seperti kecerdasan buatan, pengkomputeran awan, blockchain dan Internet of Things telah menguji sempadan peraturan undang-undang yang sedia ada dan mencetuskan perdebatan mengenai sama ada mereka sesuai untuk tujuan. Tujuan program ini adalah untuk menyediakan pelajar memahami dan mengantisipasi cabaran-cabaran ini dan menjadi pengamal mahir dalam ekonomi digital.

Mengapa Undang-Undang Dalam Konteks Digital

Dengan matlamat itu, program ini direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan teknikal yang diperlukan mengenai fungsi teknologi yang baru muncul. Kami percaya bahawa graduan kami hanya dapat berkompetisi secara berkepentingan dengan pihak berkepentingan ekonomi digital - sama ada pengawal selia, usahawan permulaan atau syarikat teknologi utama - jika mereka memahami bagaimana konteks teknologi membentuk isu-isu undang-undang yang mereka hadapi.

Peguam teknologi perlu juga beroperasi dalam konteks pelbagai bidang kuasa dan berasa selesa bekerja dengan sumber undang-undang dari asal-usul yang berlainan. Selaras dengan pendekatan program lain yang ditawarkan oleh Católica Global School of Law , kursus-kursus yang diajar dalam LL.M. 'Undang-undang dalam Ekonomi Digital' akan mempunyai tumpuan global, bukannya secara domestik atau serantau.

Lebih-lebih lagi, ini adalah kursus yang memerlukan pelajar untuk datang ke kelas yang disediakan sepenuhnya dan secara aktif mengambil bahagian. Pembelajaran proaktif adalah penting untuk membangunkan pemikiran kritis dan kemampuan menyesuaikan diri pelajar - dua kemahiran yang penting bagi mereka yang akan berlatih dalam bidang undang-undang yang evolusi tanpa henti.

Maklumat Program

 • Kehadiran dan ECTS: LL.M. adalah program sepenuh masa satu tahun, bermula dari September hingga Julai.
 • Kalendar akademik disusun menjadi tiga istilah.
 • Pelajar mesti melengkapkan sejumlah 60 ECTS untuk memenuhi LL.M. syarat ijazah.
 • Semester Abroad: Pelajar digalakkan untuk mengambil kesempatan daripada perjanjian pertukaran dengan Sekolah Undang-undang Amerika dan Eropah yang teratas dan menghadiri semester tambahan di luar negara.
 • Tesis Sarjana: Pelajar yang diluluskan dalam Sarjana Hukum Tesis akan menerima Diploma Sarjana, menurut Deklarasi Bologna.
 • Pelajar Brazil yang diluluskan dalam Sarjana Hukum Tesis akan menerima Diploma Sarjana yang boleh diiktiraf sebagai "Diploma de Mestrado" di Brazil.

Darjah Double

 • Satu telah ditubuhkan dengan King's College di London. Selepas menamatkan fasa kurikulum jalur lebar LL.M. di CGSL , pelajar akan berpeluang untuk menjadi pakar dalam satu cabang Undang-undang Global, dengan menghadiri kursus dan memanfaatkan sumber-sumber perpustakaan di King's College, yang membolehkan beliau menghasilkan biasiswa undang-undang global yang canggih.
 • Pelajar juga berpeluang melanjutkan pengajian di program Master of Laws (LL.M) di Cornell University Law School. Mereka akan mendapat pengalaman akademik antarabangsa yang kuat, serta dua darjah dari institusi global yang canggih. Ijazah tambahan ini dari Ivy League University juga akan membolehkan para pelajar (mematuhi keperluan tertentu di LL.M.) untuk duduk di peperiksaan Bar New York.
 • Pelajar berpeluang melanjutkan pengajian mereka di program MASTER OF LAWS (LL.M.) di Universiti Law School of Michigan. Mereka akan mendapat pengalaman akademik antarabangsa yang kuat, serta dua darjah dari institusi global yang canggih. Ijazah tambahan ini juga akan membolehkan pelajar (mematuhi keperluan tertentu di LL.M.) untuk duduk di peperiksaan Bar New York. Pelajar yang diterima akan mendapat manfaat daripada diskaun 1/3 di Michigan LL.M. tuisyen penting.
 • Pelajar LL.M kini mempunyai peluang untuk meneruskan pengajian mereka di Boston University School of Law. Mereka akan mendapat pengalaman akademik antarabangsa yang kuat, serta dua darjah daripada dua institusi global. Ijazah tambahan ini juga akan membolehkan pelajar (mematuhi keperluan tertentu di LL.M.) untuk duduk di peperiksaan Bar New York.

Beasiswa dan Yuran Pengajian

 • Biasiswa boleh diberikan kepada bilangan pelajar yang terhad berdasarkan merit. Untuk memohon, sila hantar surat permintaan yang menggambarkan keadaan tertentu anda.
  • Elsa Scholarship: Católica Global School of Law menyediakan beasiswa penuh untuk seorang ahli ELSA. Permohonan itu dikemukakan kepada Católica Global School of Law secara langsung.

Selain LL.M. Permohonan, anda perlu menyerahkan Surat Motivasi kepada ELSA International untuk menjelaskan mengapa anda adalah pemohon yang tepat untuk biasiswa ini.

Yuran tuisyen

 • Undang-undang LL.M dalam Konteks Digital: 14.000 EUR / tahun
 • Tesis Sarjana € 1.700
 • Tambahan Semester Abroad € 2.250
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Católica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal educatio ... Baca lebih lanjut

Católica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal education. Since its founding, Católica Global School of Law has been successful in achieving a series of goals: it has attracted a remarkable group of scholars and classes of graduate students, both coming from prestigious law schools from all over the world; it has launched three states of the art programs (an LL.M. Law in a European and Global Context, an Advanced LL.M. in International Business Law and a Global Ph.D. in Law); and it is becoming an important center of graduate teaching and research in law from a global perspective in Lisbon. The quality of its programs has been consistently recognized by the Financial Times, which has selected Católica Global School of Law as one of the most innovative law schools in the world, with its LL.M. programs being included for the fourth consecutive year in this prestigious selection. Baca Ringkas