LL.M. undang-undang dalam konteks yang Eropah dan global

Umum

Penerangan Program

LL.M. Undang-undang dalam Konteks Eropah dan Global

Ini adalah satu program seperti yang lain yang ditawarkan di Eropah. Ia bukan semata-mata satu program yang lebih memberi tumpuan kepada Eropah dan Antarabangsa Undang-undang, matlamat kami adalah untuk mengajar Undang-undang dalam konteks Eropah dan Global dan untuk berbuat demikian dengan fakulti antarabangsa atas dan menggunakan kaedah baru dan teknik pedagogi.

KENAPA UNDANG-UNDANG DALAM KONTEKS EROPAH DAN GLOBAL

 • Undang-undang berubah. Peguam semakin perlu beroperasi dalam konteks kepelbagaian bidang kuasa dan sumber undang-undang. Akibatnya, semakin banyak pelakon undang-undang (di mahkamah gelanggang di luar dan juga di dalam proses perundangan) perlu untuk beroperasi dalam pelbagai bidang kuasa dan selesa menggunakan sumber undang-undang yang berbeza.
 • Pada masa yang sama, integrasi ekonomi dan sosial meningkatkan watak multinasional daripada kes-kes di mana peguam dipanggil untuk membantu setiap hari. Ini juga telah menimbulkan pasaran antarabangsa yang baru muncul untuk perkhidmatan undang-undang. Semua ini memerlukan berlainan jenis peguam dari peguam tradisional dilatih secara eksklusif dalam sistem perundangan negeri tertentu. Ia memerlukan pendidikan undang-undang benar-benar antarabangsa, di mana kursus yang disesuaikan khusus untuk memenuhi cabaran pluralisme ini sumber undang-undang dan bidang kuasa. Ini adalah tujuan Induk ini / LL.M. Ijazah Undang-Undang dalam konteks Eropah dan Global.
 • Program ini akan mengguna pakai pendekatan untuk mengajar bahawa Yusuf Weiler telah dicipta sebagai "Jumlah Law ™". Ini mewakili rehat berani pedagogi dan intelektual dengan cara tradisional pengajaran Undang-undang.
 • Pelajar-pelajar yang mengikuti kursus ini akan menghadapi satu usaha yang besar dengan yang paling akan tidak biasa: ia akan menuntut tahap yang mampan komitmen yang sangat tinggi, persediaan dan penglibatan. Tetapi ganjaran akan menjadi kaya: kedua-dua dalam keseronokan intelek dan pembentukan profesional.

MAKLUMAT PROGRAM

Kehadiran dan ECTS

LL.M. ini adalah program sepenuh masa satu tahun, berjalan dari bulan September hingga bulan Julai. Kalendar akademik distrukturkan kepada tiga penggal. Pelajar perlu melengkapkan sejumlah 60 ECTS seorang yang LL.M. keperluan ijazah. Ini termasuk sekurang-kurangnya lima seminar teras.

Semester Luar Negara

Pelajar digalakkan untuk mengambil kesempatan daripada perjanjian pertukaran dengan bahagian Amerika dan Undang-undang Eropah Sekolah, dan menghadiri semester tambahan di luar negara.

TESIS SARJANA

Pelajar yang diluluskan dalam Sarjana Undang-Undang Tesis akan menerima Diploma Sarjana, menurut Deklarasi Bologna.

Pelajar Brazil diluluskan dalam Sarjana Undang-Undang Tesis akan menerima Diploma Sarjana yang boleh diiktiraf sebagai "Diploma de Mestrado" di Brazil.

Pelajar dibenarkan untuk mendaftar dalam kursus daripada LL.M. Advanced dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa, seperti:

 • Kontrak Undang-undang Common
 • Cukai korporat Perbandingan
 • Undang-Undang Korporat dan Peraturan Sekuriti
 • Asas Perakaunan dan Kewangan
 • Harta Intelek dan Undang-Undang Persaingan
 • Undang-undang Tenaga Antarabangsa
 • Undang-undang Alam Sekitar Antarabangsa
 • Undang-undang Perniagaan dan Masyarakat di China
 • Membuat Keputusan strategik untuk Peguam
 • Trend Evolusi Rangka Kerja Institusi EU

DEGREES DOUBLE

Católica Global Sekolah Undang-undang menawarkan tiga darjah dua. One telah ditubuhkan dengan King's College di London. Selepas menamatkan fasa kurikulum yang jalur lebar yang LL.M. di CGSL, pelajar akan mempunyai peluang untuk pakar dalam cawangan tertentu Undang-undang Global, dengan menghadiri kursus dan mengambil kesempatan daripada sumber-sumber perpustakaan di Kolej King, membolehkan dia untuk menghasilkan sekeping memotong biasiswa undang-undang global terkini.

Pelajar Católica Global Sekolah Undang-undang s ada juga peluang untuk meneruskan pengajian mereka di MASTER UNDANG-program (LL.M.) di Cornell University Law School. Mereka akan mendapatkan pengalaman akademik antarabangsa yang kukuh, serta dua darjah dari memotong institusi global terkini. Ini tahap tambahan dari Ivy League Universiti juga akan membolehkan pelajar (mematuhi syarat-syarat tertentu dalam LL.M.) untuk menduduki peperiksaan New York Bar.

Pelajar Católica Global Sekolah Undang-undang LL.M. s mempunyai peluang untuk meneruskan pengajian mereka di MASTER UNDANG-program (LL.M.) di Universiti Michigan Sekolah Undang-undang. Mereka akan mendapatkan pengalaman akademik antarabangsa yang kukuh, serta dua darjah dari memotong institusi global terkini. Ini tahap tambahan juga akan membolehkan pelajar (mematuhi syarat-syarat tertentu dalam LL.M.) untuk menduduki peperiksaan New York Bar. Pelajar yang diterima akan mendapat manfaat daripada diskaun 1/3 LL.M. Michigan tuisyen penting.

Católica Global Sekolah Undang-undang LL.M.'s pelajar sekarang peluang untuk meneruskan pengajian mereka di Boston University School of Law. Mereka akan mendapatkan pengalaman akademik antarabangsa yang kukuh, serta dua darjah dari dua institusi global. Ini tahap tambahan juga akan membolehkan pelajar (mematuhi syarat-syarat tertentu dalam LL.M.) untuk menduduki peperiksaan New York Bar.

BIASISWA & YURAN PENGAJIAN

Biasiswa boleh diberikan kepada bilangan yang terhad pelajar atas dasar merit. Untuk memohon, sila hantar surat permintaan menerangkan keadaan tertentu anda.

Millennium BCP Biasiswa

Bagi pemohon dari Greece, Poland dan Romania, tiga biasiswa bernilai € 13.333,33

Católica Biasiswa

Pengecualian tuisyen separuh - dua geran bagi pemohon dari kedua-dua Brazil dan China

Yuran tuisyen

 • LL.M Undang-undang dalam konteks Eropah: € 14,000 (dasar Ansuran ada)
 • Tesis Sarjana: € 1,650
 • Semester tambahan Abroad: € 2,175

Syarat Kemasukan

Semua LL.M. calon mesti mempunyai ijazah pertama dalam undang-undang.

Keutamaan akan diberikan kepada calon yang mempunyai rekod akademik yang kukuh.

Anda boleh mengemukakan permohonan anda pada bila-bila masa.

LL.M. permohonan hendaklah dilengkapkan dengan semua dokumentasi yang diperlukan. Pemohon yang berjaya akan dihantar surat rasmi kemasukan.

Pemohon perlu mengemukakan dokumen-dokumen berikut:

 • Dua Surat cadangan (dalam Bahasa Inggeris atau dalam bahasa Portugis)
 • Transkrip rasmi daripada sekolah-sekolah yang dihadiri (dalam Bahasa Inggeris atau dalam bahasa Portugis);
 • Kurikulum Vitae (dalam bahasa Inggeris) dengan tarikh dan panjang pekerjaan (maksimum dua muka surat)
 • Surat rasmi penghantaran bagi pelajar tajaan syarikat atau organisasi lain
 • TOEFL / IELTS Rasmi menjaringkan laporan atau sijil.
 • Salinan Kad Pengenalan atau Pasport
 • 1 Photo

Bahan-bahan yang diperlukan (salinan diperakui bagi dokumen asal) hendaklah diposkan kepada:

GEFAP | Universidade Católica Portuguesa Palma de Cima | 1649-023 Lisboa | Portugal

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

atólica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal education ... Baca lebih lanjut

atólica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal education. Since its founding, Católica Global School of Law has been successful in achieving a series of goals: it has attracted a remarkable group of scholars and classes of graduate students, both coming from prestigious law schools from all over the world; it has launched three state of the art programmes (an LL.M. Law in a European and Global Context, an Advanced LL.M. in International Business Law and a Global Ph.D. in Law); and it is becoming an important center of graduate teaching and research in law from a global perspective in Lisbon. The quality of its programmes has been consistently recognized by the Financial Times, which has selected Católica Global School of Law as one of the most innovative law schools in the world,with its LL.M. programmes being included for the fourth consecutive year in this prestigious selection. Baca Ringkas