LL.M. Undang-undang dalam Konteks Eropah dan Global

Umum

Penerangan Program

LL.M. Undang-undang dalam konteks Eropah dan Global

Ini adalah program seperti yang tidak ditawarkan di Eropah. Bukan satu lagi program yang memfokuskan kepada Undang-Undang Eropah dan Antarabangsa, matlamat kami adalah untuk mengajar Undang-undang dalam Konteks Eropah dan Global dan untuk berbuat demikian dengan fakulti antarabangsa yang terkemuka dan menggunakan metodologi baru dan teknik pedagogi.

132674_CGSL_LEGC_FUNDO.jpg

Mengapa Undang-undang dalam konteks Eropah dan Global

 • Undang-undang berubah. Peguam semakin perlu beroperasi dalam konteks kepelbagaian bidang kuasa dan sumber undang-undang. Akibatnya, semakin ramai pelaku undang-undang (di mahkamah sebagai mahkamah luar dan juga dalam proses perundangan) perlu beroperasi dalam beberapa bidang kuasa dan selesa bekerja dengan sumber undang-undang yang berlainan.
 • Pada masa yang sama, integrasi ekonomi dan sosial meningkatkan ciri multinasional kes-kes di mana peguam dipanggil untuk membantu setiap hari. Ini juga menimbulkan pasaran antarabangsa yang baru muncul untuk perkhidmatan undang-undang. Semua ini memerlukan jenis pengacara yang berbeza dari peguam tradisional yang dilatih semata-mata dalam sistem perundangan domestik tertentu. Ia memerlukan pendidikan undang-undang yang benar-benar antarabangsa, di mana kursus khusus disesuaikan untuk memenuhi cabaran pluralisme ini mengenai sumber dan bidang kuasa undang-undang. Inilah tujuan Master / LL.M ini. Ijazah Undang-undang dalam konteks Eropah dan Global.
 • Program ini akan menggunakan pendekatan pengajaran bahawa Joseph Weiler telah dicipta sebagai "Total Law ™". Ini mewakili jalan pedagogi dan intelektual yang berani dengan cara tradisional mengajar Undang-undang.
 • Pelajar-pelajar yang mendaftar dalam kursus ini akan menghadapi usaha besar yang mana kebanyakannya akan tidak dikenali: ia akan menuntut tahap komitmen, penyediaan, dan penglibatan yang sangat tinggi. Tetapi ganjaran akan kaya: baik dalam keseronokan intelektual dan pembentukan profesional.

Maklumat Program

Kehadiran dan ECTS

LL.M. ini adalah program sepenuh masa satu tahun, bermula dari September hingga Julai. Kalendar akademik disusun menjadi tiga istilah yang dibahagikan kepada 12 jam kelas seminggu, 4 jam sehari, biasanya diadakan pada waktu pagi, dari hari Isnin hingga Sabtu.

Semester Luar Negara

Pelajar digalakkan untuk mengambil kesempatan daripada perjanjian pertukaran dengan Sekolah Undang-undang Amerika dan Eropah yang teratas dan menghadiri semester tambahan di luar negara.

Tesis Sarjana

Pelajar yang diluluskan dalam Sarjana Hukum Tesis akan menerima Diploma Sarjana, menurut Deklarasi Bologna.

Pelajar Brazil yang diluluskan dalam Sarjana Hukum Tesis akan menerima Diploma Sarjana yang boleh diiktiraf sebagai "Diploma de Mestrado" di Brazil.

Pelajar dibenarkan mendaftar dalam kursus dari Advanced LL.M. dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa , seperti:

 • Kontrak Undang-undang Awam
 • Perbadanan Korporat Perbandingan
 • Peraturan Korporat dan Peraturan Sekuriti
 • Asas Perakaunan dan Kewangan
 • Undang-undang Harta Intelek dan Persaingan
 • Undang-undang Tenaga Antarabangsa
 • Undang-undang Alam Sekitar Antarabangsa
 • Perniagaan dan Masyarakat Undang-undang di China
 • Membuat Keputusan Strategik untuk Peguam
 • Trend dalam Evolusi Rangka Kerja Institusi EU

Darjah Double

Católica Global School of Law menawarkan tiga gelaran berganda.

Satu telah ditubuhkan dengan King's College di London . Selepas menamatkan fasa kurikulum jalur lebar LL.M. di CGSL , pelajar itu akan berpeluang untuk menjadi pakar dalam satu cabang Undang-undang Global, dengan menghadiri kursus dan memanfaatkan sumber-sumber perpustakaan di King's College, yang membolehkan beliau menghasilkan biasiswa undang-undang global yang canggih.

Pelajar Católica Global School of Law juga berpeluang meneruskan pengajian mereka dalam program MASTER OF LAWS (LL.M) di Cornell University Law School . Mereka akan mendapat pengalaman akademik antarabangsa yang kuat, serta dua darjah dari institusi global yang canggih. Ijazah tambahan ini dari Ivy League University juga akan membolehkan para pelajar (mematuhi keperluan tertentu di LL.M.) untuk duduk di peperiksaan Bar New York.

Pelajar Católica Global School of Law LL.M. mempunyai peluang untuk meneruskan pengajian mereka di program MASTER OF LAWS (LL.M.) di The University of Michigan Law School . Mereka akan mendapat pengalaman akademik antarabangsa yang kuat, serta dua darjah dari institusi global yang canggih. Ijazah tambahan ini juga akan membolehkan pelajar (mematuhi keperluan tertentu di LL.M.) untuk duduk di peperiksaan Bar New York. Pelajar yang diterima akan mendapat manfaat daripada diskaun 1/3 di Michigan LL.M. tuisyen penting.

Pelajar-pelajar LL.M. Católica Global School of Law kini mempunyai peluang untuk meneruskan pengajian mereka di Boston University School of Law. Mereka akan mendapat pengalaman akademik antarabangsa yang kuat, serta dua darjah daripada dua institusi global. Ijazah tambahan ini juga akan membolehkan pelajar (mematuhi keperluan tertentu di LL.M.) untuk duduk di peperiksaan Bar New York.

Beasiswa dan Yuran Pengajian

Biasiswa boleh diberikan kepada bilangan pelajar yang terhad berdasarkan merit. Untuk memohon, sila hantar surat permintaan yang menggambarkan keadaan tertentu anda.

Yuran tuisyen

 • Undang-undang LL.M dalam Konteks Eropah: € 14.000 (Dasar ansuran tersedia)
 • Tesis Sarjana: € 1.700
 • Tambahan Semester Luar Negara: € 2.250

Syarat kemasukan

Semua LL.M. calon mesti memegang ijazah pertama dalam undang-undang.

Keutamaan akan diberikan kepada calon dengan rekod akademik yang kuat.

Anda boleh mengemukakan permohonan anda pada bila-bila masa.

LL.M. permohonan mesti dilengkapkan dengan semua dokumentasi yang diperlukan. Pemohon yang berjaya akan dihantar surat pengesahan rasmi.

Pemohon perlu mengemukakan dokumen berikut:

 • Dua Surat cadangan (dalam bahasa Inggeris atau dalam bahasa Portugis)
 • Transkrip rasmi dari sekolah yang dihadiri (dalam bahasa Inggeris atau dalam bahasa Portugis);
 • Kurikulum Vitae (dalam bahasa Inggeris) dengan tarikh dan panjang pekerjaan (maksimum dua halaman panjang)
 • Surat rasmi penghantaran untuk pelajar yang ditaja oleh syarikat atau organisasi lain
 • Laporan skor TOEFL / IELTS rasmi atau sijil.
 • Salinan Kad Pengenalan atau Pasport
 • 1 Foto

Bahan yang diperlukan (salinan yang diperakui bagi dokumen asal) mesti dihantar ke:

GEFAP | Universidade Católica Portuguesa

Palma de Cima | 1649-023 Lisboa | Portugal

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Católica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal educatio ... Baca lebih lanjut

Católica Global School of Law was established in 2009 at the Law School of the Catholic University of Portugal and has become the center of the Católica's growing focus on international legal education. Since its founding, Católica Global School of Law has been successful in achieving a series of goals: it has attracted a remarkable group of scholars and classes of graduate students, both coming from prestigious law schools from all over the world; it has launched three states of the art programs (an LL.M. Law in a European and Global Context, an Advanced LL.M. in International Business Law and a Global Ph.D. in Law); and it is becoming an important center of graduate teaching and research in law from a global perspective in Lisbon. The quality of its programs has been consistently recognized by the Financial Times, which has selected Católica Global School of Law as one of the most innovative law schools in the world, with its LL.M. programs being included for the fourth consecutive year in this prestigious selection. Baca Ringkas