The LLM untuk Program SJD bertujuan untuk individu yang telah menunjukkan bukti potensi ilmiah yang berkualiti dan yang terlibat dalam, atau merancang untuk meneruskan, kerjaya dalam bidang akademik, perkhidmatan kerajaan, atau badan kehakiman. Calon-calon yang diterima masuk ke Program mesti mempunyai keupayaan untuk menjalankan penyelidikan akademik atau profesional yang berterusan dan asli pada tahap intelektual yang tinggi, memuncak dalam penyerahan disertasi kedoktoran.

Dengan pengecualian yang jarang berlaku, kita tidak mungkin untuk menerima mana-mana lebih daripada satu atau dua calon bagi setiap tahun akademik, untuk memastikan perhatian yang mencukupi untuk tugas mencabar berjaya melengkapkan disertasi kedoktoran. Dalam memberi keputusan kemasukan, keutamaan diberikan kepada LL.M. Sekolah Undang-undang sendiri graduan, walaupun permohonan daripada calon-calon luar dialu-alukan.

calon SJD dijangka menghabiskan dua semester akademik pertama Program di kediaman di Sekolah Undang-undang. Oleh kerana semua calon akan melengkapkan LL.M., bagaimanapun, tidak ada kursus lain yang diperlukan selain daripada disertasi SJD itu.

Kemasukan

Untuk layak untuk kemasukan ke LLM untuk Program SJD, pemohon mestilah: - telah didapati atau mendaftar dalam program yang membawa kepada sama dengan ijazah undang-undang maju (biasanya LL.M. satu) dari salah sebuah sekolah undang-undang yang diiktiraf dalam Amerika Syarikat atau universiti yang diiktiraf di luar Amerika Syarikat, yang maju ijazah perlu diperolehi terlebih dahulu sebelum matrikulasi dalam program SJD yang memenuhi Keperluan Bahasa Inggeris untuk Kemasukan SJD yang dinyatakan di bawah; dan - mendapatkan persetujuan yang UConn Law School ahli fakulti sepenuh masa untuk berkhidmat sebagai penasihat SJD disertasi (sila sertakan dengan permohonan anda surat atau e-mel daripada orang itu membuktikan perjanjian itu). Jika anda seorang pemohon luar (iaitu, seseorang yang tidak menerima JD atau LL.M. mereka dari UConn Sekolah Undang-undang), sila hubungi Pengarah Program Siswazah untuk mendapatkan bantuan dalam memenuhi keperluan ini sebelum mengemukakan permohonan anda.

Pemohon hendaklah mengambil perhatian, dan juga, bahawa ia adalah rasa Fakulti Pusat Pengajian Undang-undang yang mana-mana calon diterima masuk ke program SJD perlu biasanya: - telah mencapai satu GPA keseluruhan (atau setaraf dengannya) dalam perjalanan pengajian yang membawa mereka ijazah undang-undang maju (biasanya LL.M. yang) sekurang-kurangnya 3.3 / B + dengan sekurang-kurangnya satu gred A- atau yang lebih tinggi, dan juga telah menamatkan LL.M. yang tesis (atau setaraf dengannya) mencapai satu "Kepujian" jawatan (atau setaraf dengannya); keterangan atau, secara alternatif, telah dikemukakan dengan pencapaian profesional yang cemerlang secara langsung berkaitan dengan topik yang dicadangkan disertasi bahawa kemasukan waran sebagai ganti piawaian akademik -. bukti ini hendaklah dinyatakan secara khusus dalam satu kenyataan peribadi dan cadangan disertasi dan juga dicerminkan dalam LL.M. tesis (atau setaraf dengannya) yang setiap pemohon perlu mengemukakan sebagai sebahagian daripada permohonan kemasukan ke dalam program ini.

Keperluan Bahasa Inggeris untuk Kemasukan SJD

Melainkan jika pemohon layak dikecualikan seperti yang digariskan di bawah, mana-mana pemohon antarabangsa yang memperoleh ijazah undang-undang pertama beliau di luar Amerika Syarikat mesti mendapatkan TOEFL IBT® skor minimum 95 atau IELTS skor minimum 7.0, untuk dipertimbangkan untuk kemasukan untuk Program SJD di University of Connecticut Sekolah Undang-undang. Walau bagaimanapun, jika pemohon memenuhi minimum ini diperlukan tetapi tidak mencapai skor 100 atau lebih tinggi pada TOEFL IBT® atau 7.5 atau lebih tinggi pada IELTS, pemohon perlu mengesahkan yang penguasaan bahasa Inggeris melalui bukti tambahan kemahiran bahasa Inggeris. bukti ini hendaklah termasuk, tetapi tidak terhad kepada, cadangan SJD yang kuat sempena temu bual dengan wakil Kemasukan, yang dijalankan di-orang, melalui telefon, atau dalam talian (menggunakan Skype atau perkhidmatan yang serupa).

Tuisyen dan Bayaran

calon SJD dijangka menghabiskan dua semester akademik pertama Program di kediaman di Sekolah Undang-undang, berdaftar untuk "LAW7974 SJD Disertasi." Bagi setiap semester selepas itu, sehingga selesai Program, calon tidak semestinya di kediaman tetapi mesti didaftarkan untuk "LAW7976 SJD Pendaftaran Berterusan."

Law Library

Tarikh-tarikh penting

15 Jun 2016 - Permohonan Tarikh akhir Fall Semester 2016 November 1, 2016 - Tarikh Akhir Permohonan Spring Semester 2016 18 Ogos 2016 - Fall Semester Haluan

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh UConn School of Law »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Deadline
Permintaan Maklumat
Application Deadline for Fall Semester 2016 November 1, 2016 – Application Deadline for Spring Semester 2016 August 18, 2016 – Fall Semester Orientation.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application Deadline for Fall Semester 2016 November 1, 2016 – Application Deadline for Spring Semester 2016 August 18, 2016 – Fall Semester Orientation.

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Permintaan Maklumat
Application Deadline for Fall Semester 2016 November 1, 2016 – Application Deadline for Spring Semester 2016 August 18, 2016 – Fall Semester Orientation.
End Date