LL.M. dalam Amalan Perundangan Transnasional

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

The LL.M. dalam Latihan Perundangan Transnasional (TLP) direka bentuk untuk melatih peguam asing dalam amalan undang-undang bersilang sempadan, untuk mendidik peguam global dalam komuniti undang-undang New York City, dan untuk meningkatkan kemahiran peguam berbahasa Inggeris bukan asli dalam mengamalkan undang-undang dalam Bahasa Inggeris, lingua franca profesion undang-undang global.

Sebagai pelajar dalam program ini, anda akan:

 • Belajar dari beberapa peguam akademik terbaik New York dan peguam pengamal yang paling berpengalaman
 • Tinggal di New York City, modal kewangan, budaya dan komersial Amerika Syarikat dan Kota Dunia sejati
 • Bina rangkaian rakan sekerja di seluruh dunia dari seluruh dunia

The LL.M. dalam Latihan Perundangan Transnasional menyediakan pelajar untuk kerjaya yang bermanfaat sebagai peguam antarabangsa.

Pathways ke Profesion

Setiap pelajar yang memasuki Program LLM Amalan Perundangan Transnasional berasal dari latar belakang yang berbeza, mempunyai bidang akademik yang berbeza, dan mempunyai pelan yang berbeza untuk peluang pascasiswazah. Dengan itu, TLP menawarkan lima Pathways , yang membolehkan pelajar dalam program yang sama memberi tumpuan kepada pelbagai bidang amalan transnasional.

Transaksi Sempadan
Pathway direka khusus untuk pelajar yang berminat untuk bekerja dalam amalan swasta dengan memberi tumpuan kepada undang-undang korporat. Topik dalam Pathway ini termasuk pembangunan projek, penggabungan dan pengambilalihan merentas sempadan, pematuhan korporat global, undang-undang pekerjaan merentas sempadan, undang-undang persaingan antarabangsa (antitrust) dan pelesenan IP rentas sempadan.

Perdagangan & Pelaburan Antarabangsa
Pathway direka khas untuk pelajar yang berminat untuk bekerja dalam perdagangan antarabangsa, kastam, dan kedudukan pelaburan. Topik dalam Pathway ini termasuk perjanjian perdagangan serantau (NAFTA, CAFTA, TPP), undang-undang perdagangan EU, perdagangan dan pembangunan, perjanjian TRIP, preferensi perdagangan, peraturan perbankan antarabangsa, dan perjanjian pelaburan dua hala.

Amalan Undang-undang Antarabangsa Awam
Pathway direka khusus untuk pelajar yang berminat bekerja di Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, organisasi antarabangsa, organisasi bukan kerajaan, atau agensi kerajaan yang memberi tumpuan kepada undang-undang antarabangsa. Topik dalam Pathway ini termasuk teori undang-undang antarabangsa awam, perjanjian, mahkamah antarabangsa dan tribunal, undang-undang organisasi antarabangsa, kenegaraan, dan pengiktirafan.

Resolusi Pertikaian Transnasional
Pathway direka khas untuk pelajar yang berminat bekerja dalam litigasi, timbang tara pelabur negara atau timbang tara komersil antarabangsa, dan pengantaraan antarabangsa. Topik-topik dalam Pathway ini termasuk pengantaraan konflik bersenjata, proses perdamaian, arbitrase negara pelaburan, penyelesaian pertikaian dalam organisasi antarabangsa, dan penyelesaian pertikaian wilayah.

Bar Track
Pathway direka khusus untuk pelajar yang berminat untuk bekerja dalam persiapan untuk mengambil Ujian Bar New York. Pelajar yang mengikuti ini Pathway mendaftar di semester addiitonal, dengan mengambil sekurang-kurangnya 12 kredit. Kursus yang disyorkan termasuk Analisis Undang-undang Gunaan, kursus untuk semua LL.Ms bersiap-siap untuk peperiksaan bar, dan kursus pendampingnya, Penggubalan: Dokumen Amalan untuk LL.M. Selain itu, kursus ini mengkaji semula pengetahuan dan kemahiran menulis yang substantif yang diperlukan untuk peperiksaan bar.

Helena Lopes / Peksel

Kursus

Program LLM Kredit Dua Puluh (24)

Kursus yang Dikehendaki:
 • Pengenalan kepada TLP (1 kredit)
 • Kemahiran Amalan Transnasional I (3 kredit)
 • Kemahiran Amalan Transnasional II (3 kredit)
 • Penulisan Undang-undang TLP I dan II (5 kredit) (Pelajar dengan keupayaan bahasa Inggeris yang luar biasa mungkin dapat meletakkan kelas-kelas ini)

Kursus Asas (pelajar mesti memilih sekurang-kurangnya salah satu kursus berikut):

 • Undang-undang Antarabangsa (3 kredit)
 • Transaksi Perniagaan Antarabangsa (3 kredit)
 • Litigasi Antarabangsa & Penyelesaian Pertikaian (3 kredit)
 • Undang-undang Perdagangan Antarabangsa (2 kredit)

Pilihan (di bawah adalah contoh beberapa pilihan paling popular untuk pelajar TLP):

 • Organisasi Perniagaan (4 kredit)
 • Kolokium dalam Undang-undang: Undang-undang Antarabangsa (2 kredit)
 • Timbangtara Komersil (3 kredit)
 • Undang-undang Perbandingan (3 kredit)
 • Timbangtara Komersial Antarabangsa (2 kredit)
 • Undang-undang Jenayah Antarabangsa (2 kredit)
 • Kewangan Antarabangsa (3 kredit)
 • Undang-undang Hak Asasi Manusia Antarabangsa (3 kredit)
 • Pengenalan kepada Undang-Undang AS I (2 kredit)
 • Undang-undang & Agama: Perspektif Antarabangsa dan Perbandingan (3 kredit)
 • Kursus-kursus lain yang sesuai dengan minat individu anda (1 hingga 4 kredit)

Jika anda lebih suka, anda boleh merekabentuk kursus pengajian anda sendiri yang menggabungkan kursus-kursus yang diperlukan dan elektif sesuai dengan keperluan profesional anda atau minat peribadi dalam pelbagai kepakaran, termasuk misalnya harta intelek, kebankrapan, perpajakan, undang-undang jenayah atau undang-undang perbandingan.

Diploma Dwi: LL.M. dalam Undang-undang Perdagangan dan Pelaburan Antarabangsa / LL.M. dalam Amalan Perundangan Transnasional

St. John's University School of Law Universiti Katolik Lyon menawarkan dua LL.M. Perdagangan Antarabangsa & Undang-undang Pelaburan / LL.M. dalam program Latihan Perundangan Transnasional bermula pada bulan September. Program ini, yang sepenuhnya diajar dalam Bahasa Inggeris, direka khusus untuk para pelajar yang berminat untuk bekerja dalam perdagangan antarabangsa, kastam, dan kedudukan pelaburan. Topik termasuk perjanjian perdagangan serantau (NAFTA, CAFTA, TPP), undang-undang perdagangan EU, perdagangan dan pembangunan, perjanjian TRIPS, preferensi perdagangan, peraturan perbankan antarabangsa, dan perjanjian pelaburan dua hala.

Pelajar akan menghabiskan semester Kejatuhan di Lyon (Perancis) dari September hingga Disember, dan Semester Spring di New York City (AS) dari Januari hingga Mei. Ini memberikan peluang unik untuk direndam dalam dua konteks linguistik, budaya dan undang-undang yang berbeza.

Semua pelajar yang mendaftar di trek ini menerima diploma dua (LL.M dalam Undang-Undang Perdagangan dan Pelaburan Eropah dan Antarabangsa oleh Universiti Katolik Lyon dan LL.M dalam Amalan Undang-undang Transnasional oleh St. John). Calon-calon yang berminat perlu memohon kepada Universiti Katolik Lyon.

Kemasukan

Kemasukan ke LL.M. dalam Amalan Undang-undang Transnasional LL.M. Program di Sekolah Undang-undang St. John adalah terpilih dan berdasarkan kecemerlangan dalam kajian undang-undang terdahulu. Keterangan biasiswa akademik, serta pencapaian profesional, akan dipertimbangkan. The LL.M. Program ini direka untuk mempunyai pendaftaran terhad untuk memperkayakan kualiti pengalaman untuk setiap LL.M. calon.

Pemohon mesti mengemukakan:

 • Kenyataan Matlamat (Essay)
 • Teruskan
 • Transkrip
 • Cadangan (2)
 • Contoh Menulis
 • Skor TOEFL / IELTS
 • Bayaran permohonan

Semua pemohon akan secara automatik dianggap sebagai biasiswa akademik separa. Tiada permohonan berasingan diperlukan.

Sapukan dalam talian: https://www.stjohns.edu/law/llm-admissions

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

St. John’s Law is inclusive, accepting, and welcoming community that reflects the rich diversity of our hometown of Queens, NY, “The World’s Borough.” From the classroom to internships and clinical wo ... Baca lebih lanjut

St. John’s Law is inclusive, accepting, and welcoming community that reflects the rich diversity of our hometown of Queens, NY, “The World’s Borough.” From the classroom to internships and clinical work in the field to study abroad, our students develop the lawyering skills, targeted expertise, and professional connections they need to graduate practice-ready, all with the support of our outstanding faculty, dedicated career counselors, and global alumni network. Our employment and bar exam outcomes consistently rank us among the top New York law schools and, whatever career path they choose, our students carry with them St. John's Vincentian values, understanding that law is a vocation through which they can live justly and better the world. Baca Ringkas