LL.M. dalam Perbankan Antarabangsa, Sekuriti

Umum

Penerangan Program

Graduan dari Asia yang memegang ijazah pertama dalam undang-undang, perniagaan atau ekonomi dan yang mempunyai rekod akademik yang baik layak memohon untuk menyertai LL.M. Program Kewangan Antarabangsa.

Program Sarjana Perbankan dalam Perbankan, Sekuriti dan Kewangan Antarabangsa (LL.M. International Finance) menawarkan latihan interdisiplin dan praktikal yang berorientasikan dalam bidang undang-undang perbankan, sekuriti dan kewangan antarabangsa dan Eropah. Dengan belajar di ILF , anda akan dilatih bukan sahaja untuk berurusan tetapi juga untuk mencapai kecemerlangan di kawasan yang semakin penting di mana dunia undang-undang antarabangsa dan kewangan global bertemu. Anda akan diajar oleh profesor terkemuka dari Goethe University Frankfurt am Main serta pakar dari industri perundangan dan kewangan. Frankfurt memainkan peranan penting dalam kewangan Eropah dan global.

ILF , yang terletak di Frankfurt, pusat kewangan utama di Eropah, menyediakan lokasi yang ideal untuk melatih para profesional muda untuk menghadapi cabaran undang-undang dan kewangan semasa dan masa depan.

Kami berusaha untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan undang-undang dan kewangan yang komprehensif dan komprehensif dalam persekitaran pembelajaran yang dinamik, sehingga memberi mereka latihan undang-undang yang mereka perlukan untuk mencapai kecemerlangan dalam karier mereka.

Oleh kerana Bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran tunggal, pemohon mesti mempunyai perintah berbahasa Inggeris yang bertulis dan lisan. Tidak lebih dari 30 pelajar akan diterima untuk memastikan kecemerlangan akademik dan hubungan langsung, antara pelajar dan fakulti.

DURASI PROGRAM

The LL.M. Program Kewangan Antarabangsa di ILF adalah satu program ijazah pascasiswazah setahun. Ia dibahagikan kepada dua semester iaitu semester musim sejuk (Oktober hingga Februari) dan semester musim panas (April hingga Julai). Program ini bermula pada bulan Oktober dan pengajaran berakhir pada bulan Julai tahun berikutnya.

AKTIVITI KO-KURIKULUM

Lawatan ke bandar-bandar lain, Kursus Perniagaan Bahasa Inggeris, dan bahasa Jerman, serta banyak aktiviti kokurikulum dengan pelajar antarabangsa, juga akan dianjurkan untuk pelajar dalam tahun pengajian.

PERHUBUNGAN IJAZAH

The LL.M. Ijazah kewangan antarabangsa diberikan oleh Fakulti Undang-undang Goethe University Frankfurt am Main.

APLIKASI DEADLINE

Aplikasi akan dipertimbangkan pada "dasar rolling". Pemohon akan dimaklumkan tentang keputusan permohonan mereka dalam tempoh 6 minggu dari penerimaan oleh ILF permohonan yang lengkap. Kemasukan ke LL.M. Program Kewangan Antarabangsa akan diberikan kepada pemohon yang berjaya pada dasar "pertama kali berkhidmat pertama".

Tarikh Permohonan untuk Program: 15 Mei: Negara-negara di mana sijil APS diperlukan (iaitu China, Mongolia dan Vietnam) dan 1 Julai: Semua Negara Asia yang lain

Tiada yuran permohonan diperlukan.

SCHOLARSHIPS

Beasiswa 10% daripada yuran pengajian (iaitu € 1,800) akan ditawarkan kepada permohonan yang berjaya diterima sebelum 28 Februari 2020.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Institute for Law and Finance (ILF) is a center for academic excellence in teaching and research. It was established as a non-profit foundation in 2002 by Goethe University Frankfurt am Main with ... Baca lebih lanjut

The Institute for Law and Finance (ILF) is a center for academic excellence in teaching and research. It was established as a non-profit foundation in 2002 by Goethe University Frankfurt am Main with the support of many prominent institutions. Baca Ringkas