LL.M. dalam Undang-undang Eropah dan Antarabangsa - Pengkhususan dalam Perdagangan Luar Negeri dan Pelaburan

Umum

Penerangan Program

Maklumat penting untuk calon pelajar

Anda telah melamar program Master "Undang-undang Eropah dan Antarabangsa" di Europa-Institut dan mungkin tertanya-tanya bagaimana perkembangan terkini wabak korona di seluruh dunia dapat mempengaruhi proses permohonan dan pengajian anda di Europa-Institut .

Yakinlah: Kami bersedia! Pasukan di Europa-Institut telah menyesuaikan prosedur permohonan dan pemilihan serta perencanaan tahun akademik 2020/21 dengan peristiwa semasa dan syarat-syarat kerangka baru yang akan menemani mereka, untuk menawarkan anda merancang keselamatan untuk pengajian anda bersama kami.

Pada semester musim panas semasa, pelajar kami akan dapat menamatkan pengajian mereka dengan format alternatif digital seperti e-pembelajaran dan kuliah dalam talian, sekiranya tidak ada lagi peluang untuk kuliah tatap muka sehingga Julai 2020.

Sudah tentu, kami berharap kajian berkala dapat dilakukan lagi pada musim luruh. Namun, sekiranya ini tidak berlaku, kami bersedia membiarkan sebahagian semester musim sejuk berlangsung dalam talian.

Dengan cara ini anda dapat memastikan bahawa anda dapat memulakan pengajian di Europa-Institut melalui e-learning pada tarikh permulaan biasa musim sejuk, jika anda tidak dapat hadir secara langsung pada masa itu kerana sekatan perjalanan dan langkah-langkah keselamatan .

Maklumat terkini mengenai proses permohonan

Prosedur permohonan untuk tahun akademik 20/21 akan diteruskan seperti yang dirancang dan prosedur pemilihan akan dilakukan secara berkala!

Di sini anda akan menemui beberapa perubahan penting berkaitan dengan prosedur kemasukan, yang kami ingin maklumkan kepada anda:

 • Dokumen permohonan: Kami menyedari bahawa banyak universiti dan institusi pada masa ini ditutup dan oleh itu sukar untuk mendapatkan transkrip dan diploma. Oleh itu, kami pada masa ini menerima permohonan tanpa salinan yang disahkan secara rasmi dan memberi anda peluang untuk menyerahkan dokumen rasmi sebelum permulaan semester musim sejuk.
 • Bukti penguasaan bahasa: Tarikh akhir untuk menghantar keputusan ujian TOEFL, IELTS atau Cambridge anda juga akan dilanjutkan hingga 15 Ogos 2020, kerana kita tahu bahawa banyak pusat ujian akan menangguhkan tarikh peperiksaan.
 • Tarikh akhir permohonan: Tarikh akhir permohonan am untuk program Master ditangguhkan ke 15 Ogos 2020.
 • Permulaan semester: Permulaan kuliah di Europa-Institut untuk tahun akademik 2020/2021 adalah 2 November 2020.
 • Visa: Pada masa ini mungkin terdapat kelewatan dalam pemprosesan permohonan visa kerana krisis Corona. Sila periksa laman web konsulat Jerman tempatan untuk mendapatkan maklumat terkini dan hubungi kami jika anda menghadapi kesukaran untuk memohon visa.

Sekiranya anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi kami melalui e-mel di application@europainstitut.de dan kami dengan senang hati akan mengatur pertemuan melalui telefon dengan ahli pasukan kami.

Sebagai tambahan kepada perundingan melalui telefon, kami juga menawarkan janji temu janji melalui Skype. Sila buat temu janji dengan pasukan kami terlebih dahulu melalui e-mel application@europainstitut.de.

Permohonan boleh dihantar pada bila-bila masa melalui www.europainstitut.de/onlineapplication .

Kami menantikan permohonan anda, jaga diri anda dan terus sihat! Pasukan Europa-Institut

****************************

Europa-Institut di Saarland University menawarkan program Master satu tahun dalam Undang-undang Eropah dan Antarabangsa dengan enam modul: Modul 1: Integrasi Eropah dan Modul 2-6 dengan unit kajian Undang-Undang Ekonomi Eropah, Perdagangan Luar Negeri dan Pelaburan, Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa, Eropah dan Undang-undang Perlindungan Hak Asasi Manusia dan IT Antarabangsa (dari Semester Musim Sejuk 2019/2020, awalnya hanya dalam bahasa Jerman).

Contoh: Pengkhususan dalam Perdagangan dan Pelaburan Asing

Unit kajian berkenaan dengan globalisasi ekonomi terutama dalam bidang perdagangan, pelaburan, dan transaksi modal. Kursus-kursus seperti Undang-Undang Perdagangan Antarabangsa, Pelaburan dan Bahan Baku dan bahagian-bahagian Undang-Undang Ekonomi Antarabangsa yang terpilih menyampaikan pengetahuan penting mengenai bahan penting dalam Undang-Undang Ekonomi Antarabangsa. Perhatian khusus diberikan kepada interaksi antara ekonomi dan undang-undang, hubungan yang menjadi semakin penting dalam praktik undang-undang antarabangsa dan Eropah. Kursus yang membahas lebih mendalam mengenai perkara ini termasuk kuliah berdasarkan Undang-Undang Perdagangan Luar Negeri Kesatuan Eropah dan negara-negara anggotanya, Undang-undang WTO substantif (terutama yang berfokus pada GATT, GATS, dan Perjanjian TRIPS) dan penyelarasan perdagangan nasional undang-undang. Kursus-kursus tertentu berpusat pada bidang perundangan yang menjadi semakin penting akibat peningkatan perdagangan antarabangsa (seperti undang-undang yang berkaitan dengan pengawasan kewangan). Di samping itu, ditawarkan kursus mengenai ekonomi dan monetari antarabangsa serta undang-undang sekatan ekonomi antarabangsa.

Fakta Utama

 • Program Master satu tahun yang memberi tumpuan kepada Undang-undang Eropah dan Antarabangsa
 • Program boleh dilakukan dalam Bahasa Inggeris dan / atau Jerman
 • Enam modul ditawarkan: Modul 1: Integrasi Eropah dan Modul 2-6 dengan unit kajian Undang-undang Ekonomi Eropah, Perdagangan Luar Negeri dan Pelaburan, Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa, Perlindungan Hak Asasi Manusia dan Undang-Undang IT dan Eropah dan Antarabangsa (dari Semester Musim Dingin 2019/2020 pada , pada mulanya hanya dalam bahasa Jerman)
 • Tajuk "Master of Laws" (LL.M.) dianugerahkan
 • Pakar berkelayakan tinggi dari dunia akademik dan perniagaan
 • Pengajaran berorientasikan latihan digabungkan dengan kecemerlangan dalam latihan akademik
 • 75 pelajar dari 40 negara
 • Lawatan ke institusi Eropah dan antarabangsa
 • Sokongan intensif dari pasukan Europa-Institut
 • Akses ke rangkaian antarabangsa melalui Persatuan Alumni kami PERNAH eV
 • Persediaan yang sangat baik untuk pasaran pekerjaan Eropah dan antarabangsa

Pengkhususan

Europa-Institut menawarkan modul berikut:

 • Modul 1: Integrasi Eropah
 • Modul 2: Unit Kajian Undang-undang Ekonomi Eropah
 • Modul 3: Unit Kajian Perdagangan dan Pelaburan Asing
 • Modul 4: Unit Kajian Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa
 • Modul 5: Unit Kajian Perlindungan Hak Asasi Manusia Antarabangsa dan Eropah
 • Modul 6: Undang-undang IT (dari Semester Musim Sejuk 2019/2020, awalnya hanya dalam bahasa Jerman)
 • Modul 7: Tesis Sarjana

Setiap unit menawarkan tahap pengkhususan yang tinggi dalam mengembangkan bidang profesional dengan cepat dalam undang-undang Eropah dan antarabangsa. Adalah mungkin bagi pelajar untuk memperoleh hingga dua pengkhususan sebagai tambahan kepada ijazah Sarjana mereka, iaitu untuk memperoleh LL.M. ijazah dalam Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa atau Perdagangan dan Pelaburan Asing.

Mata Kredit

Sebanyak sekurang-kurangnya 45 mata kredit mesti dicapai semasa program pengajian. 15 mata kredit tambahan diberikan setelah selesai dan diluluskan tesis Master, menjadikannya sejumlah 60 mata kredit yang harus dicapai untuk menyelesaikan program Master.

Syarat kemasukan

Keperluan untuk kemasukan ke LL.M. Program "Undang-undang Eropah dan Antarabangsa" di Europa-Institut adalah seperti berikut

 • ijazah universiti dalam undang-undang atau subjek yang setanding (pengajian perniagaan, kemanusiaan) dari universiti Jerman atau asing dan
 • bukti pengetahuan bahasa Jerman dan / atau Inggeris yang kukuh

Maklumat lebih lanjut mengenai www.europainstitut.de/application

Prosedur Permohonan dan Tarikh Akhir

Bilangan tempat yang ada adalah terhad. Calon dipilih berdasarkan kelayakan dan kesesuaian akademik mereka.

Program Master "Undang-undang Eropah dan Antarabangsa" bermula pada semester musim sejuk. Kerana wabak korona, tarikh akhir permohonan ditangguhkan tahun ini hingga 15 Ogos 2020. Permohonan lewat boleh diterima sehingga 12 Oktober 2020.

Maklumat lebih lanjut mengenai www.europainstitut.de/application .

Tuisyen dan Yuran

Yuran pengajian adalah 5,600 Euro setiap tahun akademik (2,800 Euro setiap semester).

Bayaran pentadbiran tambahan perlu dibayar kepada Saarland University. Ini memberikan pelajar kad pengenalan, yang membenarkan penggunaan pengangkutan awam secara percuma di Saarland dan insurans kemalangan. Di samping itu, ia mengesahkan status pelajar dan, oleh itu, dapat digunakan untuk mendapatkan diskaun pelajar.

Permohonan Dalam Talian

Europa-Institut menawarkan aplikasi dalam talian yang boleh didapati di sini:

www.europainstitut.de/onlineapplication

Sekolah Undang-undang

Europa-Institut disokong oleh Pejabat Luar Negeri Persekutuan Jerman, Kementerian Pendidikan dan Penyelidikan Persekutuan Jerman, Suruhanjaya Eropah dan Perkhidmatan Pertukaran Akademik Jerman (DAAD). Ini bermaksud standard pendidikan yang tinggi, hubungan rapat dan pertukaran biasa dengan institusi di Kesatuan Eropah, Majlis Eropah dan juga dengan Pejabat Luar Negeri Jerman. Europa-Institut diperiksa dan disahkan secara menyeluruh oleh agensi ACQUIN dalam konteks akreditasi sistem Universiti Saarland. Akreditasi program menyatakan bahawa Europa-Institut menawarkan peluang penyelidikan dan kualiti pengajaran yang sangat baik. Europa-Institut juga menerima apa yang disebut "Sijil untuk Kualiti Pengantarabangsaan (CeQuInt)" untuk keberhasilan pelaksanaan strategi internasionalisasi dalam program Masternya.

Mengenai Saarland University

Saarland University adalah universiti moden dalam wilayah Saar-Lor-Lux - bahagian dinamik Eropah yang ditentukan oleh sempadan bersama antara Jerman, Perancis, dan Luxembourg. Perspektif antarabangsa telah menjadi ciri penting Universiti Saarland sejak ia ditubuhkan bekerjasama dengan Perancis pada tahun 1948. Hari ini, 18.500 orang muda belajar di Saarbrücken dan Homburg (fakulti perubatan), 17 peratus daripadanya adalah pelajar antarabangsa. Terletak di kawasan hutan yang menyenangkan, kampus universiti menawarkan kepada pelajar dan penyelidik pelbagai aktiviti sukan dan budaya, yang bersama dengan banyak kafe dan restoran menjadikan kampus sebagai tempat yang ideal untuk bersantai di antara kuliah atau selepas bekerja. Dan berkat pautan kereta api ICE berkelajuan tinggi, hanya dua jam perjalanan dari Saarbrücken ke Paris.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Europa-Institut at Saarland University is the second oldest institution of its kind in Europe. For more than six decades, the Europa-Institut has been excellently educating young academics from al ... Baca lebih lanjut

The Europa-Institut at Saarland University is the second oldest institution of its kind in Europe. For more than six decades, the Europa-Institut has been excellently educating young academics from all over the world in European and international law. Baca Ringkas