LLB (Kepujian) Undang-undang Bahasa Inggeris / NI

Umum

Penerangan Program

Dundee adalah sekolah undang - undang yang benar-benar unik. Kami menawarkan pendekatan moden, berpandangan ke hadapan untuk belajar dan persediaan yang ketat untuk dunia profesional, sama ada dalam bidang undang-undang atau di tempat lain.

Kami menawarkan dua ijazah undang-undang yang berkelayakan sepenuhnya untuk profesion undang-undang sama ada di Scotland atau di England dan Wales dan Ireland Utara. Dundee adalah satu-satunya sekolah undang-undang di UK untuk menawarkan pilihan ini.

Bagi pelajar di aliran Skotlandia LLB di Dundee, terdapat juga pilihan yang unik dan intelektual untuk mencapai kelayakan dua. Apabila tamat pengajian dengan ijazah ini, pelajar mempunyai pilihan bidang kuasa di mana mereka boleh belajar untuk kelayakan profesional pascasiswazah mereka, memberikan graduan kami kelebihan daya saing yang ketara di pasaran.

Dundee Mooting Society

A moot adalah perdebatan undang-undang dan Dundee Mooting Society adalah salah satu yang paling berjaya di UK. Persatuan ini menjalankan latihan dan pertandingan dalaman untuk pelajar dan pasukan dari Dundee bersaing dalam kebanyakan pertandingan utama di UK dan di peringkat antarabangsa.

Klinik Undang-undang

Sekolah Undang-undang juga menjalankan Klinik Undang-Undang yang menyediakan pelajar pengalaman praktikal dalam menangani pelanggan dan masalah kehidupan sebenar serta mengukuhkan hubungan dengan profesion. Klinik Undang-undang juga menawarkan modul untuk kredit.

Kemudahan Perpustakaan

Perpustakaan Universiti mempunyai koleksi besar bahan untuk semua bidang kuasa di UK, termasuk bahan EC, serta kepelbagaian material luar negeri. Perpustakaan ini juga disesuaikan sepenuhnya untuk komunikasi wayarles, menempatkan suite IT dan menawarkan pelbagai sumber elektronik termasuk akses kepada banyak pangkalan data undang-undang penting.

Ijazah bersama dan anugerah lain

 • Undang-undang LLB (Kepujian) (Eng / NI) dengan bahasa Perancis
 • Undang-undang LLB (Kepujian) (Eng / NI) dengan bahasa Jerman
 • Undang-undang LLB (Kepujian) (Eng / NI) dengan Bahasa Sepanyol

Syarat kemasukan

Berikut adalah keperluan kemasukan minimum dan terkini.

Tiada kemasukan maju ke peringkat Undang-undang berdasarkan Advanced Highers, A level atau HND.

Nota pemilihan

 • Pemohon yang menawarkan SQA Highers mengambil alih dua sesi pemeriksaan dan pemohon yang menawarkan Advanced Advanced untuk menambah gred yang dicapai dalam sesi pertama pemeriksaan dijangka mempunyai gred yang lebih tinggi sedikit.
 • Aplikasi dari pelajar dengan latar belakang dan kelayakan pendidikan yang tidak standard akan dialu-alukan dan akan dipertimbangkan berdasarkan merit mereka. Pemohon ini mestilah dapat menunjukkan bukti pencapaian akademik baru-baru ini. Kelayakan profesional tertentu atau dua atau tiga Penyelaras baru-baru ini (atau setaraf) mungkin dianggap mencukupi.
 • Undang-undang berdasarkan pemikiran logik oleh itu pemohon dinasihatkan untuk menawarkan pelbagai mata pelajaran berasaskan sastera dan logik.
Kursus bermula 2018 dan 2019

Keperluan Bahasa Inggeris

Bagi pelajar bukan EU

Keseluruhan IELTS

Kerjaya

Kami mempunyai hubungan rapat dengan majikan dan kami menawarkan program untuk menyokong dan membangunkan kebolehpasaran pelajar kami. Reputasi cemerlang kami sepanjang profesion dan hubungan rapat dengan majikan membantu graduan Dundee mendapatkan pekerjaan.

Sekolah Undang-undang ini menjalankan Pesta Undang-undang tahunan yang menarik kepada firma undang-undang dan majikan dari seluruh UK dan lebih jauh. Firma undang-undang juga kerap melawat sekolah undang-undang secara individu untuk tujuan pengambilan pekerja.

Walaupun ramai pelajar mempelajari undang-undang untuk melayakkan diri untuk berlatih, kemahiran yang diperolehi dalam ijazah undang-undang juga menarik kepada ramai bakal majikan dan LLB adalah asas ideal untuk kerjaya dalam profesion seperti:

 • polis
 • Perbankan
 • Kewartawanan
 • Pengurusan
 • Perkhidmatan Awam

Bagi mereka yang ingin memasuki profesion undang-undang Scotland, Diploma dalam Amalan Undang-Undang (PEAT 1) mempunyai rekod cemerlang dalam bidang pekerjaan siswazah di seluruh UK dan diajar dengan cara mengamalkan peguamcara.

Pelajar yang memohon kepada Institut Pengajian Undang-undang Profesional di Belfast ditawarkan persiapan peperiksaan untuk peperiksaan masuk.

Sejumlah graduan melanjutkan pengajian ijazah lepasan ijazah dalam Sekolah dalam bidang seperti komersial, antarabangsa, hak asasi manusia dan undang-undang alam sekitar.

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Baca Ringkas