LLB (Kepujian) dalam Undang-Undang

Umum

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

Ambil langkah pertama ke arah pelbagai kerjaya yang menarik dan bermanfaat dalam undang-undang dengan gelar LLB Law Single Honour.

Anda akan mendapat landasan komprehensif di tujuh bidang yang diliputi oleh ijazah undang-undang yang berkelayakan; Undang-undang Kontrak, Undang-Undang Jenayah, Undang-undang Tanah, Ekuiti dan Amanah, Undang-undang EU, Undang-Undang Tort dan Undang-undang Awam.

Apabila kemajuan anda berkembang, anda boleh memilih dari pelbagai bidang subjek khusus undang-undang yang berkaitan dengan perubatan, hak asasi manusia, keluarga, alam sekitar, perdagangan, pekerjaan, dan media.

Sepanjang pengajian anda, anda akan membangunkan penyelidikan dan kemahiran analitikal yang sangat baik dan belajar untuk membentangkan idea anda secara lisan secara lisan dan secara bertulis.

Mengapa Undang-undang di Swansea?

Swansea University mempunyai reputasi yang mantap dan berkembang untuk pengajaran dan penyelidikan undang-undang. Sekolah Undang-undang diiktiraf sebagai sumber kepakaran dan mempunyai kesan ke atas dasar dan amalan dalam pelbagai bidang amalan. Sekolah ini komited sepenuhnya untuk penambahbaikan berterusan dalam pengajaran dan pembelajaran, dan meletakkan pelajar di pusat kegiatannya.

Berasaskan di Sekolah Undang-undang Hillary Rodham Clinton, anda akan mendapat manfaat daripada menjadi sebahagian daripada persekitaran penyelidikan dan pengajaran yang meriah dan pelbagai dengan para pelajar di tengah-tengahnya.

Undang-undang menduduki ranking teratas 300 di dunia (QS World Rankings 2020)

Anda akan menyertai universiti yang berada di UK 10 terbaik untuk kepuasan pelajar secara keseluruhan (NSS 2019) dan UK atas 5 untuk prospek kerjaya (Guardian 2020).

Pengalaman Undang-undang anda

Kami menawarkan persekitaran pembelajaran dan masyarakat yang inklusif, pelajar. Modul disampaikan dan dinilai dengan pelbagai cara dan anda akan digalakkan mengambil tanggungjawab untuk pembelajaran anda sendiri, bekerja secara bebas dan dengan orang lain, bertindak secara profesional, dan menguasai kemahiran baru. Serta aktiviti pengajaran dan pembelajaran kami menawarkan pelbagai peluang untuk anda terlibat: dari peletakan berasaskan penyelidikan, untuk bekerja dengan pelanggan, untuk membangunkan advokasi dan kemahiran lain. Klinik Undang-undang yang berkembang maju kami menawarkan peluang kepada para pelajar untuk terlibat dalam memberikan nasihat kepada pelanggan dan kami mempunyai program-program yang menarik, merundingkan dan mewawancara.

Struktur ijazah sarjana kami, dengan pelbagai modul pilihan tahun akhir, memberi anda banyak ruang untuk menyesuaikan pengajian anda untuk kepentingan tertentu, matlamat kerjaya, atau cita-cita anda.

Anda mempunyai pilihan untuk menghabiskan setahun di luar negara antara tahun kedua dan terakhir, meluaskan kemahiran dan pengalaman anda dengan salah satu rakan kongsi kami.

Kami menawarkan pelbagai peluang penempatan kerja dalam pelbagai tetapan, baik di UK dan di luar negara.

Peluang Pekerjaan Undang-Undang

Mempelajari ijazah undang-undang yang berkelayakan boleh membawa kepada pelbagai kerjaya. Kami bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pelbagai kemahiran untuk meningkatkan prospek siswazah mereka. Lulusan kami pergi ke pelbagai kerjaya, yang termasuk:

  • peguam, akauntan berkanun, penjawat awam, pensyarah, eksekutif undang-undang, pegawai kerajaan tempatan, paralegal, pegawai polis, pegawai penjara, penyelidik, peguam cara, broker saham atau pegawai standard perdagangan.

Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Kerjaya dan Keusahawanan Swansea Employability Academy (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

  • Bengkel kekosongan kerja, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya.
  • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional.
  • Membantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela.
  • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya.
  • Nasihat dan bimbingan mengenai kajian pascasiswazah dan pembiayaan.
  • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.

Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.

Keusahawanan di Sekolah Undang-undang

Sekolah Undang-undang mengambil pendekatan proaktif untuk meningkatkan kebolehpasaran siswazah, dengan Pegawai Kelayakan Keupayaan dan Penempatan. Sekolah ini menawarkan pelbagai penempatan pekerjaan tempatan, kebangsaan dan antarabangsa, kursus profesional dan nasihat dan sokongan untuk membantu anda mengembangkan kemahiran untuk mencapai cita-cita anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas