LLB (Kepujian) dalam Undang-Undang

Umum

Penerangan Program

Persediaan terbaik untuk profesion undang-undang adalah untuk berfikir seperti seorang peguam dari hari pertama. Pendekatan berasaskan amalan kami bermakna anda akan belajar memahami undang-undang dalam konteks kehidupan seharian dan amalan undang-undang dan menerapkan pembelajaran anda dalam beberapa cara.

Ijazah undang-undang ini telah direka oleh ahli akademik dan pengamal yang berpengalaman, dengan input dari Pusat Crucible untuk Hak Asasi Manusia dan Keadilan Sosial yang terkenal di peringkat antarabangsa. Ia direka khusus untuk memberi tumpuan kepada pembangunan kerjaya anda.

Sepanjang peringkat anda, anda akan bekerja dengan pengamal dari sektor undang-undang. Anda akan mendapat pengalaman praktikal untuk meletakkan undang-undang ke dalam tindakan menerusi aktiviti pro bono kami dengan Biro Nasihat Warganegara dan berpeluang untuk melakukan penempatan kerja.

Dari awal, anda akan digalakkan untuk melibatkan diri dengan isu undang-undang dan merenungkan apa yang anda pelajari sebagai sebahagian daripada pengalaman anda. Sebahagian besar masa anda akan dibelanjakan bersemuka dengan tutor dan membangunkan pemahaman anda tentang isu-isu undang-undang, terutamanya kemahiran teras dan kecekapan pengamal undang-undang yang diharapkan. Menurut Tinjauan Pelajar Kebangsaan 2019, Roehampton Law School menduduki tempat ke-1 dalam sektor ini untuk mendapat sokongan akademik.

Anda akan membangunkan kefahaman tentang bidang-bidang yang berlainan undang-undang dan amalan undang-undang dengan melawat mahkamah bersejarah London pusat. Pada tahun ini, pelajar telah melihat kes-kes di Mahkamah Agung, melawat mahkamah dan tribunal lain sebagai sebahagian daripada modul Undang-undang dalam Praktik, dan juga melawat Parlimen.

Modul yang sedia ada termasuk Sistem Undang-undang, Etika dan Kemahiran, yang merangkumi struktur dan fungsi sistem undang-undang Inggeris; Undang-undang Awam dan Hak Asasi Manusia, yang menyelidiki kebebasan sivil dan hak asasi manusia; dan Undang-undang dalam modul Latihan dalam tahun pertama, memberi tumpuan kepada komunikasi perundangan, dan pada tahun kedua, mengenai kesedaran perniagaan dan komersil.

Penasihat Karir Undang-undang kami yang berdedikasi telah menubuhkan hubungan dengan perekrut siswazah dan dapat memberi anda idea dan tip untuk membantu anda memperoleh pekerjaan lulusan yang baik. Bersama-sama, anda akan memetakan bakat anda dan membuat rancangan kerjaya. Kami juga menyediakan sesi yang diperibadikan dalam CV dan penulisan aplikasi, persembahan, temu ramah temu janji dan latihan kesedaran komersial, serta memberi anda peluang untuk membangunkan kemahiran rangkaian anda.

Kandungan

Tahun pertama

 • Memperoleh pemahaman tentang fungsi utama sistem undang-undang Inggeris, meneroka dimensi moral amalan undang-undang, memahami undang-undang jenayah dan hak asasi manusia, dan belajar mengemukakan hujah-hujah yang munasabah dan logik.
 • Undang-undang kajian dalam Amalan 1: Komunikasi Undang-undang, modul interaktif yang direka untuk membina kemahiran dan keyakinan anda dalam komunikasi perundangan, dan membantu anda memahami cara menerapkan undang-undang dalam amalan dan masyarakat yang lebih luas.

Tahun kedua

 • Undang-undang dalam Amalan 2: Kesedaran Komersial akan memperkenalkan anda kepada dunia komersial dan peranan peguam di dalamnya, termasuk konsep undang-undang sebagai perniagaan (bagaimana firma undang-undang membuat wang) dan peranan pasaran kewangan.
 • Bina kemahiran undang-undang anda dengan mengkaji pelbagai jenis undang-undang kontrak dan mengembangkan pemahaman tentang undang-undang tort, dan kemampuan anda untuk menerapkan undang-undang untuk menyelesaikan masalah hukum.
 • Ketahui mengenai undang-undang perusahaan perniagaan dan terokai teori, peraturan dan pemandu komersial yang mempengaruhi amalan undang-undang mengenai syarikat, perkongsian dan model perniagaan yang lain.
 • Modul lain termasuk Undang-Undang EU dan Undang-Undang Harta.

Tahun ketiga

 • Pilih daripada pilihan termasuk Undang-undang Pekerjaan, Kewangan Korporat dan Pengambilalihan, Undang-undang Keluarga, Hak Asasi Manusia Antarabangsa, dan Undang-undang Perubatan dan Cukai.
 • Memperoleh pengalaman praktikal tentang praktik undang-undang pada penempatan atau dengan Biro Nasihat Warga.

Laluan Kerjaya ke dalam Profesion Undang-Undang

Untuk menjadi peguam cara:

Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA) mengubah proses menjadi peguamcara.

Ujian Kelayakan Penyelia (SQE) akan menjadi penilaian terpusat bagi sesiapa sahaja yang ingin layak sebagai peguam di England dan Wales. Ia mungkin akan diperkenalkan pada tahun 2020.

Ini bererti bahawa dari 2020, laluan kelayakan anda menjadi peguamcara perlu disertakan:

 • Melewati peringkat 1 dan 2 dari SQE. Yang pertama memberi tumpuan kepada pengetahuan undang-undang dan yang kedua mengenai kemahiran undang-undang praktikal.
 • Mempunyai ijazah (dalam mana-mana subjek) atau kelayakan yang setaraf.
 • Mempunyai pengalaman kerja yang besar.
 • Meluluskan keperluan watak dan kesesuaian.

Untuk menjadi seorang peguam:

Pengawal bar dikawal oleh Lembaga Piawaian Bar. Anda tidak perlu melengkapkan SQE untuk menjadi seorang peguam (kerana SQE hanya terpakai untuk memohon peguamcara), walaupun terdapat beberapa perubahan pada laluan kelayakan.

Laluan kelayakan untuk menjadi seorang peguam adalah pada masa ini termasuk:

 • Keperluan untuk Ijazah Undang-Undang Kelayakan pada 2: 2 atau lebih baik (atau Diploma Lulusan dalam Undang-Undang).
 • Keperluan untuk lulus Ujian Aptitude Bar Bar berasaskan komputer.
 • Penyempurnaan Kursus Latihan Profesional Bar.
 • Kemasukan ke Inn of Court dan penyelesaian pupillage.

Pilihan kerjaya

Kursus ini akan menyediakan anda dengan pelbagai kerjaya undang-undang termasuk bekerja sebagai peguam cara, peguam atau paralegal, bekerja dalam undang-undang akademik, atau bekerja dalam apa-apa kerjaya yang memerlukan kemahiran penalaran kritis.

Pasukan karier kami tersedia untuk menyokong anda dari permulaan pengajian anda sehingga selepas anda menamatkan pengajian. Mereka akan membantu anda membina CV anda, bersedia untuk temu bual, dan bertemu dan belajar dari graduan yang berjaya bekerja di bahagian atas kerjaya mereka. Anda juga akan mempunyai peluang untuk bekerjasama dengan rakan-rakan kami di London dan seterusnya, dan untuk menghadiri pameran kerja Roehampton di mana anda boleh mengetahui tentang peluang siswazah dan bertemu dengan majikan.

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan khusus:

 • Tahap yang diperlukan dalam Kemanusiaan, Sains Sosial, dan Perniagaan yang dipilih. Keperluan GCSE: Bahasa Inggeris dan Matematik, Gred C
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the wor ... Baca lebih lanjut

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the world and change it for the better. Baca Ringkas