LLB dalam undang-undang Eropah

European Law and Governance School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

LLB dalam undang-undang Eropah

European Law and Governance School

Ini direka dengan unik dan canggih tiga tahun mengajar program ijazah sarjana muda terletak di tengah-tengah misi ELGS sebagai hab akademik integrasi Eropah.

Objektif utama program ini adalah untuk menawarkan pelajar melihat secara mendalam fungsi perintah undang-undang Eropah dalam kapasitinya sebagai derivatif undang-undang antarabangsa dan sebagai penyatuan tradisi undang-undang negara dan undang-undang Kesatuan Eropah. Oleh unprecedentedly menggabungkan teori undang-undang EU, undang-undang antarabangsa awam dan tradisi undang-undang umum bidang kuasa negara, pelajar memperoleh gambaran yang menyeluruh dan kefahaman EU misi, kemajuan dan road-map. Pada akhir pengajian, graduan akan dilengkapi sepenuhnya bukan sahaja untuk membayangkan perintah undang-undang benar-benar Eropah tetapi juga untuk menjadi sebahagian daripada rangkaian profesional dan / atau akademik. Selain itu, program ini akan memberikan peluang kepada pelajar untuk membangunkan kemahiran kritikal dan pengalaman profesional yang berharga yang akan menyediakan mereka untuk kehidupan selepas tamat pengajian.

Menggunakan sebagai toolbox yang ditetapkan secara khusus dan modul wajib dan pilihan yang pelbagai, pelajar akan dapat membongkar proses yang kompleks integrasi undang-undang Eropah. Bergantung kepada pemilihan modul elektif, laluan tertentu boleh diikuti (EU Law, Eropah dan Undang-undang Perniagaan Global atau undang-undang negara pilihan mereka), yang akan meningkatkan lagi pengetahuan pelajar terhadap isu-isu semasa yang memberi kesan kepada Eropah hari ini dan pada masa akan datang.

The LLB dalam undang-undang Eropah dicipta dan disokong oleh rangkaian Fakulti Antarabangsa ELGS yang luas lebih 100 sarjana undang-undang dan tadbir urus dan pengamal di seluruh dunia, ELGS 'Rakan Universiti di seluruh Eropah dan dunia, dan EPLO. Yang penting, pelajar program ini akan diberikan akses untuk menghadiri acara EPLO pada tema utama dalam undang-undang Eropah dan tadbir urus dan berinteraksi dengan kemasyhuran pemimpin EU dan pembuat keputusan. Pelajar menamatkan pengajian dengan kefahaman yang jelas tentang penyelidikan ilmiah yang paling up-to-date dalam bidang undang-undang Kesatuan Eropah, serta aplikasi praktikal pengetahuan teori, dan rangkaian profesional yang kukuh untuk menyokong mereka dalam kerjaya mereka selepas ELGS.

Kepada siapa ia ditangani

ijazah ini sesuai untuk pelajar-pelajar yang:

  • mendapatkan jawatan dalam institusi EU dan badan-badan,
  • keinginan untuk menjadi peguam di firma-firma undang-undang besar yang beroperasi di peringkat EU, adalah dari luar EU tetapi mesti berinteraksi dengan EU,
  • ingin menjadi penasihat undang-undang bekerja pada tahap yang merentas sempadan dalam Kesatuan Eropah, dan
  • pelajar yang bercita-cita untuk melibatkan diri dalam pelajar penyelidikan undang-undang yang bercita-cita untuk melibatkan diri dalam penyelidikan undang-undang
  • berhasrat untuk menjadi pentadbir awam negara yang bekerja di peringkat EU
  • pelajar yang bercita-cita untuk melibatkan diri dalam penyelidikan undang-undang

Manfaat Program

Program ini membolehkan para pelajar memahami dengan lebih baik konteks, rangka kerja dan matlamat jangka panjang EU dalam misi untuk integrasi sepenuhnya Negara-Negara Anggota, dan juga membolehkan pelajar fleksibiliti, mobiliti dan peribadinya dalam pengajian mereka. Melalui banyak perkongsian daripada ELGS, pelajar boleh terus pada pakar dalam undang-undang negara pilihan mereka dengan belajar di luar negara di banyak universiti rakan kongsi dan institusi di seluruh Eropah dan dunia.

Selain itu, pelajar akan perlu untuk berkhidmat sebagai pelatih sebagai balasan kredit kursus berkenaan, sekali gus pengalaman yang tidak ternilai on-the-job dan membina rangkaian profesional untuk menyokong mereka selepas tamat pengajian. Pada akhir program ini, pelajar akan dapat memahami asal-usul integrasi EU undang-undang, sistem dan rangka kerja, di mana cabaran berbohong, dan di mana lebih banyak kerja yang perlu dilakukan.

Program Kandungan

The LLB dalam undang-undang Eropah adalah program ijazah mengajar tiga tahun, pendapatan sejumlah 180 ECTS kredit. Kursus dipimpin oleh ahli-ahli teori utama dan pengamal dalam bidang masing-masing, dan dihantar melalui ceramah klasik dan tutorial interaktif. Sesetengah kursus akan mengintegrasikan kaedah pengajaran lain di mana perlu, seperti moot mahkamah, tapak lawatan ke pejabat-pejabat awam dan swasta, serta pembentangan kumpulan. Pelajar mesti berjaya menyelesaikan 18 modul wajib dan memilih dari senarai modul pilihan, yang merangkumi kursus kemahiran dan magang.

Senarai kursus yang disediakan untuk 2016-2017 adalah seperti berikut: *

Tahun 1

Modul Wajib

1. Kursus Kemahiran: Penyelidikan, Penggubalan Asas, Pembentangan & Ulasan Pelajar
2. Sejarah Moden Eropah dan Evolusi Sistem Perundangan dan Politik
3. Pengenalan kepada sistem perundangan dan penaakulan undang-undang
4. Pengeluaran kepada Undang-undang Awam & Pentadbiran Awam
5. Undang-undang EU I: Institusi, Tadbir Urus dan Prinsip Asas
6. Perlembagaan dan Hukum Perlembagaan Perbandingan
7. Undang-undang Antarabangsa Awam
8. Pengenalan kepada Undang-undang Perbandingan

Tahun 2

Modul Wajib
1. Undang-undang EU II: Undang-undang Pasaran dan Undang-Undang Persaingan Dalaman
2. Rangka Kerja Hak: EU; ECHR; Perlembagaan Kebangsaan
3. Prinsip Am Undang-undang Sivil
4. Undang-undang EU III: Kawasan Kebebasan, Keamanan dan Keadilan EU
5. Undang-undang Sivil Eropah (Undang-undang Persendirian Antarabangsa)
6. Kursus Kemahiran: Ujian Rhetoric & Mock

Tahun 3

Modul Wajib
1. Undang-undang Ekonomi Antarabangsa
2. Undang-Undang Pentadbiran Global dan EU
3. Undang-undang Komersial EU dan Perbandingan
4. Bantuan Negeri EU & Undang-undang Peraturan Negeri

Modul Elektif Indikatif
1. Yayasan Falsafah Politik / Pemikiran Politik Barat
2. Pengantar ekonomi (mikro dan makro)
3. Federalisme perbandingan
4. Prinsip Am Undang-undang Jenayah
5. Pengenalan kepada Undang-undang Negara
6. Undang-undang Perbandingan Kontrak (England, Perancis, Itali dan Jerman)
7. Undang-undang Perbandingan Torts (England, Perancis, Itali dan Jerman)
8. Undang-undang Buruh dan Keselamatan Sosial Eropah
9. Undang-undang Harta Intelek dan Perindustrian Eropah dan Global
10. Kepelbagaian Kebudayaan dan Undang-Undang
11. Falsafah Teori dan Falsafah Hukum
12. Sains Kelakuan dalam Hukum dan Politik
13. Undang-undang Alam Sekitar Antarabangsa dan EU
14. Undang-undang Perpajakan EU dan Antarabangsa
15. IT dan undang-undang
16. Undang-Undang Jenayah Antarabangsa
17. EU dan Undang-undang Perbankan dan Kewangan Global
18. Timbangtara Pelaburan dan Pelaburan Antarabangsa
19. Keperluan Kewangan Korporat
20. Undang-Undang EMU
21. Undang-undang Prosedur EU: Suruhanjaya dan Mahkamah
22. Undang-undang dan Ekonomi

*tertakluk kepada pendaftaran yang mencukupi

Keperluan Akademik

Bakal pelajar untuk LLB dalam Undang-undang Eropah yang telah menamatkan pengajian sekolah tinggi mereka dengan penghormatan dalam salah satu daripada negara-negara anggota EU dan memenuhi syarat untuk memohon ke universiti di negara asal mereka adalah dipelawa untuk memohon. Selain itu, pelajar mengadakan diiktiraf di peringkat antarabangsa ijazah sekolah tinggi (ex. International Baccalaureate) yang telah menerima anugerah tertinggi adalah dipelawa untuk memohon.

Pelajar telah menamatkan pengajian sekolah tinggi mereka di institusi yang berpangkalan di negara di luar EU yang telah mengambil bahagian dalam program yang tidak diiktiraf di peringkat antarabangsa, juga dijemput untuk memohon, tetapi mereka mungkin diminta untuk mengemukakan dokumen tambahan kepada keputusan Lembaga Fakulti. Oleh kerana sifat antarabangsa program dan badan pelajar itu, persamaan yang penggredan akan ditentukan oleh Lembaga Fakulti.

Keperluan Bahasa

Semua kursus program ini akan diajar dalam bahasa Inggeris, dengan pengecualian modul pilihan khusus. Hasilnya, pelajar yang berasal dari bukan Inggeris negara-negara berbahasa mesti membuktikan tahap kemahiran bahasa Inggeris mengikut yang berikut:

  • berdasarkan TOEFL Internet, 80
  • Cambridge Sijil Kemahiran, C
  • Lain-lain ujian yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dengan tanda setara boleh diterima, atas keputusan Lembaga Fakulti

Pelajar yang ingin belajar di sebuah institusi rakan kongsi sebagai sebahagian daripada pengajian mereka, atau untuk menjalankan latihan dalam bahasa selain daripada bahasa Inggeris akan diminta untuk jelas menunjukkan keupayaan mereka untuk menghadiri kursus dan bekerja dalam bahasa yang berkaitan.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
9,900 EUR
Banyak Biasiswa akan ditawarkan tahun berikut ini
Locations
Yunani - Athens, Central Athens
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Yunani - Athens, Central Athens
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat