LLB dalam Undang-Undang

Umum

Penerangan Program

Ia menyediakan latihan penting - yang disampaikan oleh ahli akademik yang berkelayakan profesional - yang anda perlu meneruskan dan menjadi peguamcara atau barrister yang berjaya - dan ia benar-benar menarik. Anda akan belajar mengenai topik penyelidikan yang memecahkan masalah seperti ujian jenayah perang dan wanita di penjara dari akademik terkemuka - dan kerana pengalaman mereka dalam bidang ini, anda juga akan mendapat asas praktikal yang baik dalam bagaimana undang-undang beroperasi dan bagaimana amalan undang-undang berfungsi . Sokongan seminar mingguan dan penangkapan biasa dengan tutor peribadi anda yang berdedikasi akan memudahkan anda ke dalam kajian peringkat universiti - kami akan memberi anda semua sokongan yang anda perlukan untuk menjadi profesional yang berpengalaman, berpengalaman profesional.

Kami menggunakan pelbagai kaedah pembelajaran dan pengajaran, yang direka untuk menyokong anda untuk berkembang sebagai pelajar bebas. Ini termasuk sesi dalam talian interaktif, aktiviti e-belajar, bengkel, pendidikan undang-undang klinikal yang mencerminkan, kerja kumpulan, latihan penyelidikan, persembahan, penggambaran dan perdebatan serta seminar dan kuliah yang lebih tradisional. Anda akan mempunyai hubungan kelas yang lebih berstruktur pada tahun salah satu program undang-undang anda untuk menyokong peralihan anda ke Pengajian Tinggi.

Kursus ini terdiri daripada pelbagai modul yang memberikan pelajar pemahaman tentang pelbagai bidang undang-undang serta, di UCLan, tulang belakang kemahiran yang tertanam sepanjang tiga tahun anda. Tulang ini memastikan anda memperoleh kemahiran yang boleh dipindahmilik dan berkemahiran yang kemudiannya disatukan dalam modul teras dan pilihan. Anda juga akan mempunyai rasa antarabangsa bersemangat untuk ceramah kerana perbincangan dari pelbagai keperibadian pelajar - anda mungkin berada di kelas dengan pelajar dari beberapa negara lain.

Pendekatan pengajaran dan pembelajaran adalah 'tertumpu kepada pelajar': ini bermaksud tanggungjawab untuk mencapai hasil pembelajaran diletakkan pada inisiatif pelajar dalam mengurus sendiri program pengajian anda sendiri.

Saya dapati belajar UCLan yang sengit dan mencabar pada masa-masa, tetapi juga merangsang dan menyeronokkan. Banyak staf akademik adalah guru yang sangat baik, penuh semangat untuk subjek mereka, dan ini mendorong pelajar untuk tetap bertekad dan fokus. Lebih penting lagi, masa saya dengan Lancashire Law School telah membawa saya dalam perjalanan penemuan peribadi, pertumbuhan dan pembangunan. Saya telah memperoleh begitu banyak kemahiran yang berguna dari kursus, khususnya, kemahiran komunikasi lisan. Perbincangan seminar, pembentangan lisan, temu ramah dan rundingan, pengundian dan perbahasan digunakan banyak di semua modul di kursus undang-undang dan, walaupun agak menakutkan pada mulanya, kaedah pembelajaran ini benar-benar membantu membina keyakinan saya.

Mandhlase Mwanza

Mandhlase mendaftar dengan Universiti sebagai pelajar matang pada bulan September 2008 dan pada akhir tahun pertama, dia memenangi hadiah Sekolah Undang-undang Lancashire untuk prestasi akademik terbaik. Dari situ, dia terus mencapai markah cemerlang di peringkat, yang memuncak dalam anugerah kelas pertama yang layak.


Kakitangan memudahkan proses ini dengan menyediakan bahan pembelajaran dan sokongan yang sesuai, seperti buku panduan modul, garis panduan kuliah, senarai bacaan, dan sokongan pelajar dalam talian, anda akan digalakkan untuk mengamalkan pendekatan yang bebas untuk belajar melalui penggunaan masa belajar persendirian yang berkesan dalam menyelidik maklumat dan menanggapi tugas dan soalan. Anda akan disokong secara akademik dan pastor melalui proses ini oleh kakitangan akademik yang bertanggungjawab terhadap modul yang dikaji dan juga oleh tutor peribadi, yang merupakan ahli akademik kakitangan yang bertanggungjawab khusus untuk menjaga anda sepanjang pendidikan anda di UCLan.

Pensyarah kami adalah dari latar belakang akademik dan profesional yang memastikan komitmen kami untuk pengajaran yang diajar adalah dimaksimumkan. Anda akan diajar oleh akademik terkemuka dan oleh para kakitangan yang berkelayakan profesional sebagai peguam dan barter, dengan itu memberikan anda pemahaman yang kuat mengenai undang-undang substantif dan aplikasi praktikalnya.

Profesor kami biasanya mengajar pada kursus ini supaya pelajar dapat mendengar topik mengenai topik penyelidikan seperti cubaan jenayah perang, wanita di penjara dan undang-undang jenayah. Anda juga akan mendapat manfaat daripada pengalaman profesional kakitangan dan dari komitmen Sekolah untuk pengajaran yang diajar. Lancashire Law School berada di canggih penyelidikan di beberapa bidang perundangan pakar termasuk penyiasatan ke jenayah dan keadilan jenayah. Lebih 50% penyelidikan dikelaskan sebagai ketara di peringkat antarabangsa atau di dunia. Projek dibiayai secara luaran kami termasuk melihat Dasar Alkohol untuk Eropah, Jenayah Benci di Eropah dan Jenayah Perang Antarabangsa. Terdapat peluang untuk pelajar menyumbang kepada projek penyelidikan melalui skim intern.

Pada mulanya saya belajar Undang-undang melalui jalan asas, kerana saya tidak pernah yakin dalam kemampuan menulis saya. Kursus ini memberi saya gambaran mengenai dunia undang-undang dan meningkatkan keyakinan saya secara peribadi dan akademik. Saya tidak akan mempunyai keyakinan untuk berlari untuk Presiden Sekolah Undang-undang tanpa ia!

Stephanie Lomas, pelajar akhir tahun LLB

Anda boleh menyertai Persatuan Undang-Undang Pelajar, yang dikendalikan oleh pelajar untuk pelajar, dan telah mengaturkan acara-acara seperti perjalanan ke London untuk melawat Mahkamah Agung, Mahkamah Kehakiman Diraja dan Old Bailey, Ball Law dan banyak penceramah tetamu.

Setiap tahun kami menganjurkan pameran kerjaya undang-undang yang berdedikasi yang disokong oleh pelbagai majikan daripada Perkhidmatan Pendakwaan Crown (CPS) kepada firma-firma Majlis Peguam dan Peguamcara.

Anda akan disokong dalam mencari penempatan undang-undang dan mempunyai banyak peluang untuk melawat pertubuhan undang-undang yang berkaitan, baik di dalam dan luar negara. Semasa kursus ini, anda dapat melawat banyak Institusi Eropah semasa lawatan belajar selama seminggu di Brussels.

Kami juga mempunyai rangkaian alumni yang bekerja di organisasi North West yang besar yang menawarkan peletakan kepada graduan kami.

Pautan Industri

Sekolah Undang - undang mempunyai hubungan yang hebat dengan khidmat undang-undang, polis dan perkhidmatan percubaan dan pelajar kami menikmati lawatan dan ceramah yang kerap daripada pengamal, akademik, barter, peguam dan hakim.

Matlamat kami adalah untuk memberi anda pengalaman pelajar yang hebat dan ini adalah apa yang dikatakan oleh para pelajar kami yang membuat kami menonjol dari orang ramai:

 • Pelbagai modul pilihan tersedia
 • Keramahan dan kemudahan tutor - anda tahu tutor anda dan tutor anda tahu anda!

Syarat kemasukan

Tawaran tipikal kami adalah 104 - 112 Mata UCAS. Kami mengendalikan dasar kemasukan yang fleksibel dan merawat semua orang sebagai individu. Ini bermakna kami akan mengambil kira pencapaian pendidikan anda dan gred yang diramal (jika berkenaan) bersama dengan permohonan anda secara keseluruhan, termasuk pengalaman kerja dan penyataan peribadi.

Pengajian Am diterima

 • Diploma Lanjutan BTEC: Perbezaan, Merit, Merit
 • Diploma BTEC: Perbezaan * Cemerlang - Perbezaan * Perbezaan *
 • Lulus Akses ke HE: dengan 106 - 112 mata UCAS
 • Baccalaureate Antarabangsa: Diploma Lulus termasuk 104 - 112 mata UCAS dari Mata Pelajaran Tahap Tinggi.
 • IELTS: gred 6 tanpa skor yang lebih rendah daripada 5.5
 • GCSE: 5 GCSE pada gred C / 4 termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris atau setaraf

Gambaran Keseluruhan Kursus

Tahun 1
 • Undang-undang Kontrak
 • Undang-undang Jenayah
 • Kaedah Hukum
 • Undang-undang awam

Kunci Pathways

 • Undang-undang Profesional
  Profesional-Akademik
  Perniagaan
  Jenayah dan Keadilan Jenayah
  Antarabangsa
Tahun 2

Pilihan (Pilih EMPAT)

 • Undang-undang Tanah
 • Undang-undang Tort
 • Undang-undang Keluarga
 • Hak manusia
 • Kaedah Penyelidikan
 • Undang-Undang Pengguna dan Perdagangan
 • Undang-undang Pekerjaan
 • Amalan Keadilan Jenayah
 • Kriminologi
 • Undang-undang Pasar Tunggal EU
 • Undang-Undang Jenayah Antarabangsa
 • Undang-undang Antarabangsa Awam
Tahun 3

Pilihan (Pilih EMPAT)

 • Ekuiti dan Amanah dalam Kehidupan dan Kematian
 • Disertasi
 • Jurisprudence
 • Profesionalisme
 • Perubatan dan Undang-undang
 • Resolusi Pertikaian
 • Undang-Undang Syarikat dan Korporat
 • Undang-undang untuk Usahawan
 • Policing
 • Seks dan Keganasan
 • Undang-undang Perdagangan Transnasional
 • Undang-undang Antarabangsa Persendirian

Persekitaran dan Penilaian Pembelajaran

Persekitaran pengajaran sekolah direka untuk merangsang pembelajaran. Kami menggunakan banyak teater kuliah moden di seluruh kampus yang semuanya mempunyai sokongan visual audio dan kemudahan persembahan seni. Semua bilik pengajaran kumpulan kecil mengandungi peralatan visual-visual yang terkini untuk meningkatkan dan menyokong pengalaman pembelajaran.

Seperti yang anda jangkakan dari Sekolah Undang-undang yang komited untuk meningkatkan kebolehpasaran graduannya, terdapat beberapa bilik pembangunan kemahiran berdedikasi dengan kemudahan rakaman dan main balik di Sekolah itu sendiri. Terdapat juga ruang mahkamah yang mengagumkan yang kelihatan seperti sebuah mahkamah yang sebenar dan menyediakan pelajar dengan pengalaman pendidikan kehidupan sebenar yang tidak ternilai. Bilik sidang itu juga digunakan secara meluas untuk aktiviti kokurikulum seperti pertandingan mooting, latihan advokasi dan pembicara lawatan. Perpustakaan ini mengandungi Perpustakaan Undang-undang yang berdedikasi dengan banyak buku teks, laporan undang-undang dan jurnal serta menyediakan ruang yang tenang untuk pelajar belajar secara individu dan sebagai sebahagian daripada kumpulan. Kemudahan Perpustakaan e-undang yang luas di Law School memberikan akses kepada banyak sumber undang-undang dan akademik dari UK dan seterusnya dan tersedia untuk pelajar bukan sahaja ketika mereka berada di kampus tetapi bila mereka duduk di depan PC.

Terdapat halaman Blackboard yang berdedikasi untuk setiap modul yang menyediakan sokongan dalam talian yang luas, dari buku panduan modul dan garis panduan kuliah untuk kuiz ujian diri dan bahan semakan interaktif.

Penilaian dilaksanakan dalam pelbagai cara, dari peperiksaan yang tidak kelihatan tradisional untuk pemeriksaan yang dilihat; akhir modul dan penilaian kursus formatif dalam kursus; e-kuiz; kajian kes-e; persembahan kumpulan dan individu; portfolio; perkembangan buku harian reflektif peribadi; moot dan debat dan prestasi lisan dalam seminar.

CJAM

Pelajar undang-undang tahun akhir dan pasca siswazah berpeluang untuk terlibat dalam acara tahunan majikan cJAM kami. cJAM menggoncangkan format pameran kerjaya tradisional dan memberikan pelajar UCLan secara bersemuka dengan sehingga 30 profesional industri berjaya yang semuanya telah hadir dengan tawaran peluang penempatan kerja yang berharga. Format acara cJAM terdiri daripada empat komponen utama:

 • Pelajar mendengar daripada penceramah industri utama yang berkongsi perjalanan kerjaya peribadi mereka dan bagaimana mereka sampai ke tempat mereka sekarang.
 • Industri Q
 • Peluang rangkaian tidak rasmi semasa rehat dan makan tengah hari.
 • Elemen utama cJAM adalah sesi pitch kelajuan gergasi. Murid-murid mempunyai masa lapan minit untuk menyampaikan kepada tetamu industri tertentu untuk mencuba dan memenangi penempatan. Pelajar boleh memilih untuk mengemukakan idea, sebab mereka ingin penempatan dengan firma undang-undang tertentu atau mempamerkan semangat, kemahiran dan bakat mereka. Segera mengikuti sesi pitching, peletakan diputuskan dan acara ditutup dengan semua pelajar yang menang dibentangkan dengan anugerah penempatan mereka.

Pada 2018, terdapat empat peristiwa cJAM dan sejumlah 320 penempatan telah dianugerahkan. Semua ini membolehkan pelajar kami mewujudkan hubungan yang boleh dipercayai sejajar dengan aspirasi kerjaya mereka. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cJAM: Undang-undang, lihat video dan baca siaran akhbar.

Akreditasi Profesional

Kursus ini disahkan oleh Pihak Berkuasa Pengawalseliaan dan Lembaga Piawaian Bar bermaksud bahawa mereka adalah ijazah undang-undang yang layak. LLB kami menyediakan peringkat pertama latihan sekiranya anda ingin pergi ke kerjaya sebagai peguam atau pembantu rumah.

 • Maklum balas yang anda peroleh dari tutor anda, yang memastikan anda mencapai potensi anda.
 • Sokongan IT di tempat untuk setiap modul melalui Papan hitam.
 • Spine keterampilan tertanam yang membantu anda untuk membina kemahiran pekerjaan anda, kemahiran yang sah dan boleh dipindah dan supaya menjadi lebih yakin.
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff in ... Baca lebih lanjut

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff include internationally renowned research experts, award winning teachers and legal professionals with extensive practical experience. Baca Ringkas