Baca keterangan rasmi

LL.B adalah kursus sarjana tiga tahun dalam kajian undang-undang Ireland. Kursus ini adalah ijazah Tahap 8 yang diluluskan oleh Persatuan Kehormatan King's Inns bagi mereka yang ingin melanjutkan pengajian dan kerjayanya sebagai seorang peguam. Ia juga diluluskan oleh Undang-undang Masyarakat Ireland bagi mereka yang ingin melanjutkan pengajian dan kerjaya sebagai peguamcara.

Ijazah undang-undang ini akan menarik minat mereka yang mempunyai rasa keadilan yang kuat, yang mempunyai pemikiran yang mempersoalkan dan menikmati mengenali dan menerapkan penyelesaian kepada masalah. Gelar LL.B di Independent College Dublin mendapat manfaat dari sokongan dan sokongan kuat dari Bristol Law School di University of West England, Bristol salah satu sekolah undang-undang terkemuka di United Kingdom. Kursus ini disampaikan oleh sekumpulan guru yang bersemangat dan berpengalaman. Tambahan pula, sifat saiz kelas menggalakkan pendekatan interaktif dan diskursif terhadap kajian undang-undang.

Kandungan Kursus / Struktur

Ijazah diberikan lebih dari tiga tahun pada waktu penuh dan petang. Biasanya, pelajar akan diminta untuk menyiapkan empat modul setiap tahun selama dua semester pengajaran selama 12 minggu.

Syarat kemasukan

Kolej ini juga menetapkan syarat kemasukan minimum untuk semua program ijazahnya untuk memastikan pelajar mempunyai kekuatan akademik yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan program tersebut. Keperluan kemasukan minimum untuk semua program ijazah pertama di Kolej dinyatakan di bawah:

Keperluan Kemasukan Minimum: Untuk dimasukkan ke dalam program, pelajar mestilah memperoleh 300 Mata Sijil Meninggalkan. Untuk keterangan lanjut mengenai kemasukan, sila hubungi Pejabat Kemasukan Kolej.

Pemohon dengan kelayakan atau pengalaman lain: Kami mengalu-alukan permohonan daripada mereka yang tidak mempunyai syarat kemasukan yang digariskan di sini. Universiti akan mempertimbangkan aplikasi berdasarkan bukti pengalaman peribadi, profesional dan pendidikan yang menunjukkan keupayaan pemohon untuk memenuhi tuntutan ijazah. Kami ingin memberi pemohon sedemikian setiap peluang untuk menunjukkan bahawa mereka mempunyai motivasi dan keupayaan untuk berjaya dalam program pengajian mereka yang dipilih

Tarikh mula

September 2015

Bayaran

Sepenuh Masa: Pelajar EU: € 4,750 setahun (Pilihan pelan pembayaran tersedia)

Penilaian

Setiap modul dinilai dengan cara pemeriksaan buku tertutup tiga jam pada akhir tahun akademik iaitu bulan Mei. Peluang penerimaan boleh didapati pada bulan Ogos. Akaun peperiksaan akhir biasanya 75% daripada jumlah markah. Lazimnya, baki 25% markah yang tersedia boleh didapati untuk berjaya menyelesaikan kursus kursus bertulis yang disediakan sepanjang tahun akademik.

Peluang kerjaya

Ramai graduan LLB mengejar kerjaya sebagai peguamcara atau barter. Ijazah ini diluluskan oleh badan profesional kedua-duanya.

Peguamcara. Graduan program LLB layak untuk mengikuti Peperiksaan Akhir - Bahagian Pertama (FE1). Graduan dari LLB akan menyelesaikan modul dalam semua lapan peperiksaan pintu masuk: Undang-undang Perlembagaan, Undang-Undang Jenayah, Undang-undang Torts, Undang-Undang Tanah, Undang-Undang Ekuiti

Barrister. Graduan LLB diluluskan untuk menduduki Peperiksaan Masuk ke program ijazah Sarjana Muda di Persatuan Kehormat di King's Inn. Untuk mendapat pengiktirafan yang begitu terperinci, graduan mesti melengkapkan modul teras berikut sebagai sebahagian darjah: Undang-undang Tanah, Undang-undang Syarikat, Undang-undang Ekuiti

Graduan dari LL.B dalam Undang-undang Ireland juga boleh mengejar latihan sebagai peguam di England dan Wales. Pemegang ijazah undang-undang yang bertauliah berhak untuk memohon dan mengikuti Kursus Amalan Undang-Undang (LPC) di UK. Jika tidak, pelajar mungkin perlu mengambil Diploma Siswazah Undang-Undang (GDL) sebelum memohon masuk ke LPC. Biasanya, siswazah dari LL.B Ireland perlu mendaftar dan kemudian memohon pengecualian dengan Undang-undang Persatuan England dan Wales berdasarkan modul individu yang diselesaikan sebagai sebahagian daripada LL.B agar layak untuk duduk LPC.

Walaupun setiap permohonan dinilai secara berasingan, lulusan lepas LL.B Ireland di Independent College Dublin telah diberikan pengecualian dalam semua tetapi dua mata pelajaran dari GDL - Undang-undang Pentadbiran dan Undang-undang Tanah Inggeris. Selesai kedua-dua subjek GDL ini kemudiannya boleh melayakkan graduan mengambil LPC. Mana-mana pelajar yang berminat untuk mengikuti laluan ini ke arah kelayakan hendaklah terlebih dahulu berunding dengan Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA).

Kerjaya Lain

Ijazah undang-undang menyediakan siswazah dengan set kemahiran yang boleh dipindah milik. Khususnya, graduan program ini membangun kemahiran cemerlang komunikasi bertulis dan lisan serta kemahiran analisis kritis dan perdebatan. Graduan program telah mengejar kerjaya dalam industri perbankan, perkhidmatan kewangan, perkhidmatan awam dan sebagainya.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Independent College Dublin »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,750 EUR
setahun (EU)
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date