Ijazah LL.B dalam Undang-undang dengan Perakaunan adalah program ijazah 4 tahun yang menggabungkan disiplin kembar undang-undang dan perakaunan. Ijazah ini akan melibatkan kajian modul teras yang diperlukan untuk ijazah undang-undang dan yang diperlukan untuk kajian perakaunan. Kelayakan menyediakan latihan yang sangat baik untuk profesional perundangan dan perniagaan.

Ijazah di Independent College Dublin mendapat manfaat daripada sokongan dan sokongan kuat dari Bristol Law School di University of West England, Bristol salah satu sekolah undang-undang terkemuka di United Kingdom. Kursus ini disampaikan oleh sekumpulan guru yang bersemangat dan berpengalaman. Tambahan pula, sifat saiz kelas menggalakkan pendekatan interaktif dan diskursif terhadap kajian undang-undang.

Kandungan Kursus / Struktur

Ijazah ini disampaikan dalam tempoh empat tahun secara sepenuh masa dan petang. Biasanya, pelajar akan diminta untuk menyiapkan empat modul setiap tahun selama dua semester pengajaran selama 12 minggu.

Syarat kemasukan

Kolej ini juga menetapkan syarat kemasukan minimum untuk semua program ijazahnya untuk memastikan pelajar mempunyai kekuatan akademik yang diperlukan untuk berjaya menyelesaikan program tersebut. Keperluan kemasukan minimum untuk semua program ijazah pertama di Kolej dinyatakan di bawah:

Keperluan Kemasukan Minimum: Untuk dimasukkan ke dalam program, pelajar mestilah memperoleh 300 Mata Sijil Meninggalkan. Untuk keterangan lanjut mengenai kemasukan, sila hubungi Pejabat Kemasukan Kolej.

Pemohon dengan kelayakan atau pengalaman lain: Kami mengalu-alukan permohonan daripada mereka yang tidak mempunyai syarat kemasukan yang digariskan di sini. Universiti akan mempertimbangkan aplikasi berdasarkan bukti pengalaman peribadi, profesional dan pendidikan yang menunjukkan keupayaan pemohon untuk memenuhi tuntutan ijazah. Kami ingin memberi pemohon sedemikian setiap peluang untuk menunjukkan bahawa mereka mempunyai motivasi dan keupayaan untuk berjaya dalam program pengajian mereka yang dipilih

Tarikh mula

September 2015

Bayaran

Sepenuh Masa: Pelajar EU: € 4,750 setahun (Pilihan pelan pembayaran tersedia)

Penilaian

Setiap modul dinilai dengan cara pemeriksaan buku tertutup tiga jam pada akhir tahun akademik iaitu bulan Mei. Peluang penerimaan boleh didapati pada bulan Ogos. Akaun peperiksaan akhir biasanya 75% daripada jumlah markah. Lazimnya, baki 25% markah yang tersedia boleh didapati untuk berjaya menyelesaikan kursus kursus bertulis yang disediakan sepanjang tahun akademik.

Badan penganugerahan

Universiti West England, Bristol.

Peluang kerjaya

Program ijazah ini akan memberi pelajar kelayakan yang fleksibel yang membolehkan mereka meneruskan karier dalam bidang perundangan atau perniagaan. Graduan program akan disediakan dengan kecekapan teras untuk mengkaji undang-undang dan perakaunan di peringkat profesional sama ada sebagai akauntan atau peguam yang terlatih.

Program diajar dalam:
English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Independent College Dublin »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
4,750 EUR
EU (sepenuh masa)
Ikut lokasi
Ikut tarikh