close

Penapis

Lihat Hasil

Sarjana Muda Undang-undang dalam Pengajian Paralegal 2021

Menerima LLB adalah pencapaian yang menetapkan graduan dalam kursus untuk bekerja dalam bidang undang-undang. Sarjana Muda Undang-Undang ini memberi mereka kelayakan untuk bekerja di bidang khusus undang-undang dan membuka pintu kepada banyak kerjaya. Apakah LLB dalam Pengajian Paralegal? Ijazah ini memberikan pelajar kemahiran dan pengetahuan profesional untuk bekerja dalam profesion paralegal.… Baca lebih lanjut

Menerima LLB adalah pencapaian yang menetapkan graduan dalam kursus untuk bekerja dalam bidang undang-undang. Sarjana Muda Undang-Undang ini memberi mereka kelayakan untuk bekerja di bidang khusus undang-undang dan membuka pintu kepada banyak kerjaya.

Apakah LLB dalam Pengajian Paralegal? Ijazah ini memberikan pelajar kemahiran dan pengetahuan profesional untuk bekerja dalam profesion paralegal. Banyak kursus diajar oleh peguam yang boleh menghitung tugas harian paralegal, seperti carian tajuk dan penulisan dan pemfailan undang-undang. Kerja kursus boleh menyentuh pelbagai subjek undang-undang, seperti undang-undang keluarga dan undang-undang jenayah. Sesetengah program membenarkan pelajar memilih bidang pengkhususan.

Satu ijazah dalam kajian paralegal menawarkan pelajar keupayaan untuk memahami profesion undang-undang dan menentukan sama ada mereka mahu pergi ke sekolah undang-undang. Bidang kajian ini menanamkan kemahiran organisasi yang kuat serta menyelesaikan masalah dan kemahiran logik yang boleh dipindahkan ke banyak bidang kehidupan.

Setiap universiti adalah unik, dan kos LLB di setiap sekolah boleh berbeza-beza. Oleh kerana lokasi dan program yang berbeza-beza di universiti, tiada kos tuisyen yang ditetapkan di seluruh lembaga. Program ijazah ini mengambil masa empat tahun pengajian sepenuh masa untuk diselesaikan.

Peserta program dalam kajian paralegal LLB sering menjadi paralegal di firma undang-undang tetapi juga sering mencari pekerjaan sebagai pembantu undang-undang, pegawai undang-undang, atau penyelaras tuntutan. Lain-lain bekerja dalam pelbagai kapasiti dalam jabatan undang-undang korporat. Pelajar mempelajari banyak aspek profesion undang-undang dan mendapat pengalaman dengan undang-undang negara di mana mereka belajar. Ini memberi mereka alat untuk melaksanakan perkhidmatan seperti membantu peguam dalam persediaan untuk percubaan, penutupan, dan perbicaraan. Sekiranya seorang pelajar lebih khusus mengendalikan kursusnya, terdapat lebih banyak peluang pekerjaan dalam bidang pengkhususan.

LLB boleh membawa kepada kerjaya yang berkembang maju, dan terdapat beberapa pilihan universiti yang menawarkan ijazah ini. Pilihan dalam talian juga ditawarkan di seluruh dunia, yang membolehkan pembelajaran datang kepada pelajar. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Humber College Institute of Technology & Advanced Learning
Toronto, Kanada +1 Lagi

Sebagai satu-satunya empat tahun program Pengajian Kanada Paralegal, tidak ada tempat yang lebih baik untuk memberi tumpuan kepada pendidikan paralegal daripada di The Busines ... +

Sebagai satu-satunya empat tahun program Pengajian Kanada Paralegal, tidak ada tempat yang lebih baik untuk memberi tumpuan kepada pendidikan paralegal daripada di The Business School di Humber. Profesor dalam program ini memiliki ijazah sarjana, serta mempunyai pengalaman praktikal yang luas dalam bidang undang-undang. Bernie Aron, Penyelaras Program program ijazah Pengajian Paralegal baru-baru ini menerima Anugerah Kecemerlangan John dan Suanne Roueche tumpuan yang luar biasa kepada pengajaran dan kecemerlangan pembelajaran. -
LLB
Sepenuh Masa
4 tahun
English
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini