LLB

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

Maklumat & Sumber COVID-19

LLB, gelar kelayakan undang-undang di England dan Wales, adalah kursus pengajian yang mencabar berdasarkan undang-undang umum. Pelajar kemasukan siswazah mendaftar dengan University of London dan AAU untuk kursus pengajian intensif dua tahun.

Pelajar yang telah memperoleh ijazah sarjana boleh memilih untuk mendaftar sebagai pelajar kemasukan siswazah. Laluan ini membolehkan pengajian LLB diselesaikan dalam dua tahun dan bukannya tiga, mengambil sembilan kelas daripada dua belas. Pemohon yang berminat harus terlebih dahulu memeriksa dengan bidang kuasa yang diinginkan untuk memastikan bahawa kelayakan undang-undang dua tahun memenuhi syarat tempatan.

"Saya belajar undang-undang UK yang diajar oleh profesor yang tahu nama saya dan benar-benar mengambil berat tentang saya, dengan pelajar dari Montenegro, Tunisia, Afrika Selatan, dan sebagainya. Saya sedang bekerja di bidang undang-undang dengan alumni AAU yang memberi saya pengalaman luar biasa dan peluang unik. Semua ini bertentangan dengan latar belakang ajaib yang merupakan Kota Seratus Menara. Apa lagi yang boleh saya minta? "
Hanna Ripper, pelajar Undang-undang, pemuzik, Pelajar Tahun 2016

Pelajar kemasukan siswazah memulakan pengajian mereka dengan empat kursus LLB tahun pertama standard. Tahun kedua pengajian terdiri daripada lima kursus LLB dan dikongsi dengan kedua-dua pelajar sarjana tahun kedua dan ketiga, bergantung pada kursus yang dipilih. Pelajar kemasukan siswazah digalakkan untuk mengambil bahagian dalam kursus tempatan seperti Penyelidikan dan Penulisan Undang-undang atau Moot Court, yang akan membantu mengembangkan kemahiran yang diharapkan dari seorang lulusan undang-undang.

Pensyarah di AAU mengikuti kandungan kursus yang ditetapkan oleh University of London dan mengajar untuk memastikan bahawa pelajar mempunyai pengetahuan dan kebolehan yang diperlukan untuk memperoleh ijazah kelayakan undang-undang. University of London mengembangkan kursus, memilih bahan, menetapkan peperiksaan, dan nilai mengikut piawaian dalaman mereka, oleh itu, ijazah yang diberikan adalah sama integriti dengan institusi University of London Law Consortium, institusi seperti LSE, UCL, dan King's Kolej. Semua kursus LLB sepanjang tahun dan peperiksaan diadakan pada bulan Mei dan Jun di British Council.

Kerja kursus LLB yang diselesaikan di AAU tidak dinilai secara formal tetapi digunakan untuk membantu pelajar mengembangkan kemahiran menulis dan pengetahuan mereka mengenai perkara tersebut. Penyertaan dan kehadiran tetap adalah mustahak; sifat intim kelas kami dan saiz kelas kecil memastikan setiap pelajar mendapat perhatian peribadi semasa setiap sesi. Penggabungan Persekitaran Pembelajaran Maya (VLE) Universiti London dan bahan kursus dengan ujian olok-olok, esei dan maklum balas individu AAU membantu pelajar mempersiapkan diri untuk menghadapi peperiksaan sambil mengembangkan kemahiran yang melekat pada kajian undang-undang.

Ijazah & Selepas Anda

Kursus di Anglo-American University diajar oleh tenaga pengajar yang berkelayakan tinggi dengan ijazah Sarjana dan Kedoktoran dalam bidang undang-undang, terutamanya dari bidang kuasa undang-undang umum. Tambahan pula, kerana banyak tenaga pengajar adalah tenaga pengajar tambahan, mereka juga mempunyai pengalaman undang-undang profesional yang luas. Kursus diketuai oleh tenaga pengajar dengan perbincangan yang difasilitasi secara intensif dengan pelajar. Selanjutnya, sepanjang kursus ini, pelajar mempunyai tugasan bertulis dan peperiksaan olok-olok, di mana mereka diberi maklum balas terperinci dari tenaga pengajar mereka.

“Perkara paling menggembirakan yang berlaku pada saya di sekolah undang-undang adalah Moot Court. Walaupun lebih dari sekadar kasus studi, itu terasa nyata dan memerlukan banyak persiapan, penelitian, dan dedikasi. Saya menghabiskan malam dan hari untuk mencari undang-undang dan undang-undang kes yang sesuai untuk sentiasa bersedia. Berkat pengalaman praktikal ini, saya telah mengetahui bahawa adalah lebih baik menyelesaikan kes sebelum menjalani perbicaraan. "
Iskender Mederov, pelajar Undang-undang, Kyrgyzstan

Peperiksaan kemudian ditadbir dan dinilai oleh University of London dan pelajar menduduki peperiksaan di British Council di Prague. Oleh itu, diploma akhir untuk LLB dianugerahkan oleh University of London.

Kedua-dua AAU dan UOL dapat memberikan maklumat dan pengesahan kajian mengenai program ini kepada calon majikan, aplikasi program pascasiswazah, dan permohonan kepada pemeriksa undang-undang dan profesional.

Struktur Program

Sarjana Muda Undang-Undang (LLB) adalah program pengajian selama 3 tahun sepenuh masa yang diselesaikan di lokasi di Anglo-American University di Prague.

Di Anglo-American University , pelajar mengikuti kursus LLB selama 12 tahun sebagai sebahagian daripada program LLB University of London. Setiap kursus berlangsung dari bulan September hingga Mei. Terdapat 32 minggu pengajaran setiap tahun akademik. Setiap kelas bertemu seminggu sekali di kampus AAU selama 2 jam 45 minit. Oleh itu, untuk setiap kelas, pelajar mengikuti 88 jam pengajaran dalam kelas setiap kursus setiap tahun akademik. Ini tidak termasuk pembacaan dan tugasan sepanjang masa yang mesti dilakukan oleh pelajar di luar waktu kelas.

Tahun pertama
 • Undang-undang Jenayah
 • Undang-undang awam
 • Undang-undang Kontrak
 • Sistem dan Kaedah Perundangan
Tahun kedua
 • Torts, Undang-undang EU
 • Undang-undang Hartanah
 • Elektif (seperti Perlindungan Hak Asasi Manusia Antarabangsa atau Undang-undang Komersial)
Tahun ketiga
 • Jurisprudence
 • Ekuiti dan Amanah,
 • 2 Elektif (seperti Undang-Undang Harta Intelek, Undang-undang Syarikat atau Disertasi)

AAU juga menawarkan kursus sokongan berasaskan kemahiran untuk pelajar Undang-undang seperti Asas Penulisan dan Analisis Penyelidikan Undang-undang, Bahasa Inggeris Undang-Undang, Penyelidikan dan Penulisan Undang-Undang, Mahkamah Moot, Pembangunan Kemahiran Undang-Undang, dan Rundingan Merentas Budaya dan Penyelesaian Pertikaian.

lady justice, legal, law

Nilai Kredit Modul

Maklumat lebih lanjut mengenai sistem kredit yang digunakan oleh University of London dan universiti di UK dan Eropah disediakan oleh Agensi Jaminan Kualiti dan Sistem Pemindahan dan Pengumpulan Kredit Eropah.

Untuk LLB setiap modul telah diberikan nilai kredit 30 pada FHEQ Level 4, 5, atau 6.

 • Standard Entry LLB memerlukan penyelesaian keseluruhan 360 kredit, bersamaan dengan 180 kredit ECTS.
 • LLB Kemasukan Siswazah memerlukan penyelesaian keseluruhan 270 kredit, bersamaan dengan 135 kredit ECTS.

Satu kredit UK sama dengan sepuluh jam belajar.

Maklumat Peperiksaan Universiti London

UofL mentadbir semua peperiksaan rasmi untuk program LLB.

Sila hubungi kami untuk maklumat lebih lanjut mengenai peperiksaan dan jadual.

Kemasukan

John H. Carey II School of Law menawarkan dua program sarjana: Sijil Pengajian Tinggi dalam Common Law dan Bachelor of Laws (LLB) serta Master of Laws (LLM) mulai pada Kejatuhan 2020.

Tentukan program mana yang paling sesuai untuk anda

Langkah pertama adalah menentukan program yang ingin anda pelajari.

Sediakan dan kumpulkan dokumen yang diperlukan

Setelah anda memutuskan program pilihan anda, inilah masanya untuk menyiapkan dokumen-dokumennya. Anda akan dapat memuat naiknya terus melalui Portal Aplikasi AAU sebaik sahaja anda memulakan permohonan.

 • CV / Resume
 • Kenyataan peribadi
 • Diploma sekolah tinggi
 • Transkrip Sekolah Tinggi
 • Keputusan Peperiksaan Bahasa Inggeris
 • Salinan Pasport / ID
 • Foto Saiz Pasport
 • Dua Surat Cadangan
Memohon

Untuk membuat permohonan sila daftar dan hantarkan permohonan dalam talian melalui Portal Aplikasi AAU. Terdapat bayaran permohonan CZK 2,000 yang tidak dapat dikembalikan yang boleh dihantar secara dalam talian melalui portal.

Maklumat itu dapat disimpan, dan anda boleh kembali ke aplikasi anda pada bila-bila masa anda pergi sebelum ini. Anda juga dapat menyerahkan semua dokumen yang diperlukan secara langsung melalui portal.

Bersedia untuk Temuduga

Setelah permohonan anda disemak oleh kaunselor penerimaan, wawancara dengan ketua program akan dilakukan. Temu ramah boleh dilakukan secara dalam talian atau secara peribadi.

Tunggu Keputusan Akhir

Pejabat Kemasukan akan memberitahu anda melalui e-mel mengenai keputusan permohonan anda seminggu dari tarikh wawancara anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in Prague in 1990, Anglo-American University (AAU)*, is the oldest private institution of higher education in the Czech Republic. We pride ourselves on providing a personalized and distinctive ... Baca lebih lanjut

Founded in Prague in 1990, Anglo-American University (AAU)*, is the oldest private institution of higher education in the Czech Republic. We pride ourselves on providing a personalized and distinctive university education in the English language. Utilizing the best from American and British academic traditions, AAU educates future leaders and global citizens in a multicultural setting of students and faculty from over 60 different countries. Baca Ringkas