LLB

Umum

Penerangan Program

Fakulti Undang-undang ini menerima pelajar pertama pada tahun 2008 dan menyifatkan keputusan penting yang dicapai setakat ini, baik secara nasional dan serantau, berdasarkan etika kerja asas yang mendalam, pendekatan berpusatkan hasil dan kemahiran reka bentuk dan prinsip berorientasikan projek dimasukkan ke dalam kursus dan diajar oleh ahli akademik yang berpengalaman.

Selaras dengan matlamat universiti, fakulti kelihatan memupuk generasi intelektual yang akan datang, mengikuti sains sebagai panduannya, untuk mempertahankan apa yang diketahui benar, serta berkongsi pengetahuan, pengalaman, dan nilai-nilai demokrasi. Berhubung dengan lokasinya di Izmir, Fakulti Undang-undang kelihatan memainkan peranan antarabangsa yang berkesan pada tahun-tahun yang akan datang, dengan mempertimbangkan ciri-ciri sosial, budaya, ekonomi, komersil, budaya dan geologi kota. Bidang pengkhususan undang-undang termasuk Undang-undang Pengangkutan, Undang-undang Maritim, Undang-undang Kesatuan Eropah, dan Undang-undang Alam Sekitar.

Fakulti Undang-undang bertujuan untuk graduan memasuki karier undang-undang mereka sebagai peguam yang kompeten dilengkapi dengan arahan bahasa asing, sistem undang-undang moden dan khususnya Undang-undang Eropah (dengan memahami dan menginternalisasikan piawaian Kesatuan Eropah), dengan kemahiran komunikasi tertulis dan lisan yang sangat baik, dan dapat mengekspresikan diri mereka dalam platform antarabangsa.

126578_126320_Yasar.jpg

Struktur program

Fakulti Undang-Undang menyediakan kandungan pengajaran yang konsisten dengan dasar pendidikan YaÅar University.

Dalam konteks ini, kursus tahun pertama ditawarkan dalam bidang seperti Undang-Undang Perlembagaan, Undang-undang Sivil, Undang-undang Rom Purba, Pengenalan kepada Undang-undang, dan Konsep Asas Undang-Undang. Kursus tahun kedua termasuk Undang-undang Liabiliti (umum), Undang-undang Jenayah (umum), Undang-undang Awam Antarabangsa, Undang-undang Pentadbiran dan Falsafah Undang-Undang. Pada tahun ketiga, kursus termasuk Undang-Undang Komersial dan Undang-Undang Liabiliti (khusus), manakala kursus keempat termasuk Penguatkuasaan Hutang dan Undang-undang Kebangkrutan, Undang-undang Prosiding Jenayah, Undang-Undang Maritim, Undang-Undang Swasta Antarabangsa, Undang-undang Insurans, Undang-undang Perubatan dan Undang- .

Sebagai tambahan kepada kursus-kursus yang ditawarkan oleh Fakulti, para pelajar juga diberikan peluang dari permulaan tahun pertama mereka, untuk mendapatkan kepakaran dalam bidang-bidang tertentu mereka melalui kursus-kursus elektif, yang ditawarkan sebahagian atau sepenuhnya dalam bahasa asing, dan dalam subjek kawasan seperti Undang-undang Pelancongan, Undang-undang Sukan, Undang-undang Alam Sekitar, Undang-undang Komunikasi, Undang-Undang Penerbangan, Undang-undang Ruang Angkasa, Undang-undang Perbankan, Kontrak Atypical Semasa dan Undang-undang Tenaga.

Peluang kerjaya

Kepentingan undang-undang semakin meningkat setiap hari, selaras dengan perubahan sosial, budaya dan ekonomi dalam masyarakat. Graduan Fakulti Undang-Undang mempunyai banyak peluang pekerjaan kerana terdapat keperluan untuk peguam berpengetahuan dalam bidang Hukum Nasional dan Antarabangsa. Pelajar Fakulti Undang-undang lulus dengan gelaran peguam, dan setelah menamatkan latihan wajib mereka atau lulus ujian yang diperlukan, mereka berhak bekerja sebagai peguam, hakim pentadbiran pentadbiran, mendakwa peguam, notari awam, diplomat, pemeriksa perbankan, juruaudit kewangan, dan pesuruhjaya audit di institusi swasta atau awam, serta di dalam syarikat mereka sendiri.

Di samping itu, mereka boleh bekerja sebagai pemeriksa dan diplomat di jabatan menteri, institusi awam, atau sebagai pentadbir dan perunding di institusi swasta atau awam.

Keperluan masuk untuk pelajar antarabangsa

  • Borang permohonan dalam talian yang lengkap diselesaikan href = "https://apply.yasar.edu.tr/
  • Diploma Sekolah Menengah, sekolah menamatkan sijil, transkrip dan surat rujukan untuk pemohon ijazah
  • Surat ijazah universiti, transkrip dan surat rujukan akademik untuk pemohon siswazah
  • Bukti penguasaan bahasa Inggeris
  • Salinan pasport
  • Foto pasport
Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergrad ... Baca lebih lanjut

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergraduate and postgraduate level. Students are given every opportunity to make the most of their university years; a professional education in a supportive learning environment. Baca Ringkas