Tuisyen dalam bahasa Turki

Falsafah asas Fakulti adalah untuk mempunyai ciri-ciri forum di mana para pelajar dapat memperoleh, sebagai tambahan kepada pengetahuan profesional asas, pendekatan undang-undang saintifik untuk mengikuti dan mengambil bahagian dalam pembangunan kekal di dunia yang menghadapi cabaran globalisasi. Fakulti menyedari hakikat dan program siswazah itu tersusun sedemikian rupa sehingga para pelajar mempunyai peluang untuk memperoleh dan mengembangkan keupayaan untuk menentukan, mencari dan mencapai maklumat yang sesuai yang mereka perlukan.

Objektif Fakulti:

 • Fakulti Undang-Undang menawarkan satu kursus yang luas mengenai semua dimensi yang mencabar Undang-undang kontemporari.
 • Kurikulum ini berstruktur untuk memberi para pelajar bukan hanya dengan pengetahuan dalam bidang-bidang klasik dan substansial seperti Undang-Undang Perlembagaan, Undang-undang Pentadbiran, Undang-undang Sivil, Undang-Undang Perdagangan dan Undang-Undang Jenayah, tetapi juga dengan maklumat profesional asas dalam bidang lain yang memerlukan perspektif pengkhususan antarabangsa seperti Pertandingan Undang-undang, Undang-undang Harta Intelek dan Perindustrian, Penimbangtaraan Komersial Antarabangsa, Undang-undang Kesatuan Eropah, Undang-undang Perniagaan Antarabangsa, Undang-undang Pengangkutan dan Undang-Undang Maritim.

Penerangan tentang reka bentuk kursus Fakulti

Salah satu tujuan Fakulti Undang-undang adalah untuk memberi peluang kepada pelajar untuk menggabungkan pengetahuan teori mereka dengan kesedaran tentang amalan undang-undang untuk membolehkan mereka menyesuaikan diri dengan profesion undang-undang tanpa sebarang kesulitan di masa depan. Untuk tujuan ini, kursus difikirkan dalam kelas kecil yang membolehkan para profesor memberi perhatian peribadi kepada setiap pelajar. Pelajar hendaklah mempunyai peluang untuk menggunakan pengetahuan teoritis dalam tutorial. Salah satu peluang yang paling penting yang ditawarkan oleh Fakulti kepada pelajarnya ialah gelanggang pengadilan di mana pelajar mengkaji masalah undang-undang dengan memainkan peranan hakim, pendakwa, dan peguam. Kamera di mahkamah memberi peluang kepada pelajar untuk menonton dan mengkritik prestasi mereka dengan profesor.

Tempoh: 8 semester (4 tahun)

Hasil Fakulti

 • Keupayaan untuk mengenal pasti dan merumuskan soalan undang-undang.
 • Keupayaan untuk menggunakan pengetahuan undang-undang untuk menyelesaikan persoalan undang-undang.
 • Pengertian tanggungjawab profesional dan etika.
 • Keupayaan untuk menulis instrumen undang-undang dan komunikasi lisan.
 • Keupayaan untuk memahami dan mengulas masalah undang-undang.
 • Keupayaan untuk memahami dan mencari alat undang-undang, seperti program kes, buku panduan, peraturan undang-undang.
 • Keupayaan untuk menangani persekitaran undang-undang global yang semakin kompetitif dan kompleks.

Peluang pekerjaan

Pelajar fakulti lulus dengan gelaran "jurist". Setelah menyelesaikan tempoh latihan atau memenangi peperiksaan, seorang siswazah harus mempunyai hak untuk bekerja; sebagai peguam secara bebas atau di institusi swasta atau awam atau hakim di mahkamah kehakiman atau pentadbiran atau sebagai pendakwa raya, notaris awam, diplomat, juruaudit awam, pesuruhjaya audit, pemeriksa di bank atau di berbagai institusi awam dan swasta sebagai pengurus dan perunding.

Keperluan masuk untuk pelajar antarabangsa

 • Borang permohonan dalam talian yang lengkap diselesaikan href = "https://apply.yasar.edu.tr/
 • Diploma Sekolah Menengah, sekolah menamatkan sijil, transkrip dan surat rujukan untuk pemohon ijazah
 • Surat ijazah universiti, transkrip dan surat rujukan akademik untuk pemohon siswazah
 • Bukti penguasaan bahasa Inggeris
 • Salinan pasport
 • Foto pasport
Program diajar dalam:
 • English
Yasar University
Tarikh Akhir Kemaskini Januari 27, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
9,000 USD
setiap tahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date