Adakah anda berminat dalam industri insurans dan bagaimana ia berfungsi di Afrika Selatan? Adakah anda ingin tahu fungsi produk bagaimana insurans dalam industri perkhidmatan kewangan? Adakah anda ingin mendapatkan pengetahuan pakar tentang hal khusus yang berkaitan dengan tindakan undang-undang insurans?

Insurance ialah pembelian dendam dan banyak Afrika Selatan hanya memperoleh produk kewangan tertentu ini sebagai sebahagian daripada urus niaga kredit. Lain-lain jenis produk insurans sering digunakan oleh pengguna berhemat sebagai sebahagian daripada strategi simpanan. Sama ada kerana ia boleh, terdapat pelbagai produk insurans yang ada dan produk-produk ini dipasarkan dan dijual pada setiap hari. Di samping itu, ia adalah dibayangkan bahawa mana-mana peguam yang mengamalkan undang-undang komersil tidak perlu mempunyai pengetahuan berasas undang-undang insurans. Insurans seperti yang kita tahu telah mempunyai satu perkembangan yang menarik di Afrika Selatan dan banyak sistem perundangan dipengaruhi kontrak insurans seperti yang kita tahu. perkembangan terkini seperti pengenalan Penasihat Kewangan dan Perantara Perkhidmatan Akta 37 tahun 2002 dan pengenalan sistem yang dipanggil "Twin Peaks" peraturan kewangan mencipta rangka kerja undang-undang yang agak kompleks untuk insurans dan ini telah membawa kepada ketegangan dalam industri . Oleh itu, cabarannya adalah untuk menimba ilmu rangka kerja undang-undang, untuk mengenal pasti cabaran yang dihadapi pengguna Afrika Selatan, untuk mempertimbangkan Peraturan Perlindungan Polisi dan langkah-langkah perlindungan pengguna yang lain dan menilai sistem dengan membandingkannya dengan sistem undang-undang lain. Insurans adalah alat yang berkuasa dengan mana pengguna boleh melindungi diri mereka daripada bahaya tetapi persoalan kekal sama ada produk semasa mengambil tahu tentang sifat unik Market Afrika Selatan.

Gaya syarahan dalam program ini adalah interaktif. Kelas adalah kecil dan program yang memenuhi keperluan semata-mata untuk sekumpulan pelajar yang akan mendapat manfaat daripada hubungan yang rapat dengan profesor mereka. Modul ini dibentangkan lebih enam bulan.

Kursus ini akan terdiri daripada topik luas yang berikut, iaitu:

  • Peranan insurans dalam konteks Afrika Selatan
  • Cara di mana kontrak insurans wujud
  • Perbezaan antara insurans jangka panjang dan insurans jangka pendek dan prinsip-prinsip terperinci mengenai setiap satu, dan
  • Pilih amalan insurans Afrika Selatan berbanding dengan negara-negara lain

PENSYARAH

Kursus ini akan memberi syarahan oleh Profesor Daleen Millard. Beliau adalah pengarang beberapa tajuk undang-undang insurans terkemuka, termasuk Insurance Law Buletin Juta ini (penerbitan suku tahunan), Undang-undang Insurans Modern di Afrika Selatan (Juta, 2010) dan penulis bersama The FAIS ACT Dijelaskan (2016) LexisNexis, Durban .

SYARAT KEMASUKAN

Secara umum, sebagai syarat kemasukan minimum, pelajar mesti mencapai purata 65% bagi mata pelajaran undang-undang dalam ijazah LLB mereka.

BIASISWA

Biasiswa boleh didapati. Pelajar yang tamat ijazah dalam tempoh dua tahun layak untuk pembayaran balik yuran pengajian (tidak termasuk yuran pendaftaran dan levi ICT, dan tertakluk kepada terma-terma dan syarat-syarat tertentu).

PELUANG KERJAYA

Modul LLM dalam undang-undang insurans sebagai sebahagian daripada ijazah dalam undang-undang komersil membolehkan graduan untuk menggunakan pengetahuan pakar mereka dalam bidang perbankan, tindakan undang-undang komersial dan pematuhan. Insurans adalah merupakan sebahagian daripada undang-undang komersial dan pengetahuan bidang meriah ini adalah amat diperlukan. Kursus ini memberi asas teori yang sangat baik dan menggabungkan teori dan kemahiran praktikal untuk melengkapkan pelajar supaya cemerlang dalam kerjaya mereka. pensyarah adalah ahli AIDA (Persatuan Internationale de Droit Assurances) dan oleh itu, mempunyai akses kepada pengetahuan terkini dan perkembangan dalam undang-undang insurans.

Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan mengenai syarat kemasukan dan prosedur permohonan serta bahan kerja kursus ini, hubungi fakulti:

Mrs P Magongoa: Campus Auckland Park Kingsway
Tel: 011 559 3843, E-mel: Phaladim@uj.ac.za, web: www.uj.ac.za/law

Program diajar dalam:
English

Lihat 14 lagi program yang ditawarkan oleh University of Johannesburg »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Feb 2020
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Feb 2020
Tarikh tutup permohonan

Feb 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date