LLM dalam Undang-undang Islam

Jangka masa: Satu tahun kalendar (sepenuh masa) dua, tiga atau empat tahun (separuh masa, siang hari sahaja)
Kami mengesyorkan bahawa pelajar separuh masa mempunyai antara dua dan setengah dan tiga hari seminggu bebas untuk meneruskan pengajian mereka.

Syarat Kemasukan Minimum: atas ijazah kepujian Minimum kelas kedua (atau setara) dalam Undang-undang

Mula program: pengambilan September sahaja Program LLM adalah satu program subjek undang-undang yang boleh diambil dalam tempoh satu tahun (sepenuh masa), atau separuh masa dalam tempoh dua, tiga atau empat tahun. Setiap pelajar dikehendaki mengambil modul bersamaan dengan empat unit penuh. Penilaian terhadap salah satu unit penuh dipilih (yang mesti dari pengkhususan pilihan anda) akan melalui disertasi 15,000 perkataan.

disertasi hendaklah dikaitkan dengan modul ditawarkan di SOAS sendiri, dan kehadiran pada modul akan dianggap sebagai sebahagian daripada proses penyeliaan. Dengan izin tutor LLM ini, pelajar akan layak untuk memilih satu mata pelajaran pelengkap atau yang setara dengannya dari modul setanding Sarjana di SOAS termasuk modul bahasa yang sesuai. A subjek pelengkap boleh dipilih untuk menggantikan sama ada penuh atau setengah-subjek.

Peperiksaan bagi semua modul diajar akan diadakan pada bulan Mei / Jun setiap tahun dan disertasi akan menjadi akhir penghantaran dalam bulan September tahun akhir pendaftaran. Penilaian bagi setiap modul mungkin berbeza-beza mengikut sejauh mana komponen penyelidikan bagi setiap modul adalah untuk ditekankan.

Ia dijangka bahawa semua pelajar akan menamatkan pengajian dengan LLM dalam undang-undang. Ia adalah mungkin, bagaimanapun, bagi pelajar yang ingin lulus dengan ijazah 'pakar', untuk berbuat demikian dengan cara memilih untuk mengambil masa tiga atau lebih modul dari kumpulan mata pelajaran berkenaan di bawah. Dalam setiap kes, pelajar perlu melaksanakan disertasi dalam bahawa subjek kumpulan.

Struktur

Setiap pelajar dikehendaki mengambil modul bersamaan dengan empat (4.0) unit penuh. Pelajar yang ingin menamatkan pengajian dengan LLM khusus dikehendaki mengambil sekurang-kurangnya tiga (3.0) daripada unit empat (4.0) dalam pengkhususan yang dipilih mereka, termasuk disertasi. Penilaian terhadap salah satu unit penuh dipilih (dalam pengkhususan LLM) akan melalui disertasi 15,000 perkataan. Unit keempat boleh dipilih sama ada daripada Siswazah Modul Undang-undang am atau modul-modul berikut yang berkaitan dengan pengkhususan Undang-undang Islam:

Sila ambil perhatian: Tidak semua modul yang disenaraikan akan disediakan setiap tahun. Sila lihat halaman modul individu untuk maklumat.

Unit Modul penuh (1.0)

 • Perundangan kritikal dalam Undang-undang Islam dan Masyarakat - 15PLAC176 (1 Unit)
 • Hak Asasi Manusia dan Undang-undang Islam - 15PLAC150 (1 Unit)
 • Undang-undang Islam - 15PLAC121 (1 Unit)
 • Undang-undang Kewangan Islam - 15PLAC159 (1 Unit)
 • Undang-undang dan Masyarakat di Asia - 15PLAC129 (1 Unit)
 • Undang-undang dan Masyarakat di Afrika Timur Tengah dan Utara - 15PLAC130 (1 Unit)

Unit Modul setengah (0.5)

 • Asas Undang-undang Perbandingan - 15PLAH031 (0.5 Unit)
 • Jantina, Undang-undang dan Masyarakat di Afrika Timur Tengah dan Utara - 15PLAH056 (0.5 Unit)
 • Agama dan Perbandingan perlembagaan - 15PLAH052 (0.5 Unit)

Dissertation (1.0)

Unit modul disertasi merupakan sebahagian daripada tiga (3.0) unit yang diperlukan dalam LLM pengkhususan yang dipilih. Sila lihat unit modul disertasi di bawah.

 • Perundangan kritikal dalam Undang-undang Islam dan Masyarakat - 15PLAD176 (1 Unit)
 • Hak Asasi Manusia dan Undang-undang Islam - 15PLAD150 (1 Unit)
 • Undang-undang Islam - 15PLAD121 (1 Unit)
 • Undang-undang Kewangan Islam - 15PLAD159 (1 Unit)
 • Undang-undang dan Masyarakat di Asia - 15PLAD129 (1 Unit)
 • Undang-undang dan Masyarakat di Afrika Timur Tengah dan Utara - 15PLAD130 (1 Unit)

Perspektif Seorang Pelajar

"SOAS adalah sebuah universiti British yang unik, kerana ia menerima pakai pandangan yang global, tetapi pakar dalam Asia, Afrika dan Timur Tengah: sesuatu yang sangat pandai. Ini terbukti dalam semangat dan kepakaran guru-guru, kepentingan pelajar dan banyak pameran berwarna-warni dan acara kebudayaan kerap menjadi tuan rumah di sini. "

Nunons Tagoe-Borllons

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,585 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2019
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2019
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date