Ekonomi Digital LLM

Umum

Penerangan Program

Universiti Anglia Ruskin

Gambaran keseluruhan

Menguasai isu-isu undang-undang dan dasar yang dibangkitkan oleh Ekonomi Digital. Membangunkan kemahiran perniagaan strategik yang canggih dan juga pengetahuan undang-undang canggih untuk menjadi pemimpin perniagaan digital atau pengamal undang-undang.

 • Menguasai undang-undang antarabangsa yang canggih dalam bahasa Inggeris, bersama-sama pengamal undang-undang dari berbagai bidang kuasa dan latar belakang.
 • Manfaatkan kelas kecil: terima sokongan yang erat dan buat persahabatan sepanjang hayat.
 • Belajar di pusat undang-undang Cambridge, separuh jalan antara kiraan mahkota dan mahkamah daerah.
 • Sertai Sekolah Undang-undang dengan pelajar yang berpuas hati: siswazah undang-undang kami adalah UK yang paling berpuas hati pada 2015 dan 2016 *
 • Sukarelawan untuk Klinik Undang-undang kami: meletakkan teori undang-undang secara praktikal dengan membantu orang ramai
 • Dapatkan nasihat dan bimbingan dari pakar profesional di skim mentoring kami
 • Menerima akses ke Perpustakaan Undang-Undang Squire University of Cambridge

* Panduan Universiti Lengkap 2015 dan The Times dan Sunday Times Table League University 2016

Membangunkan kemahiran perundangan dan perniagaan anda ke tahap yang lebih maju

Mengenai Ekonomi Digital LLM kami, anda akan membangunkan kemahiran untuk menjadi pemimpin perniagaan digital strategik, dapat membimbing syarikat, organisasi dan kerajaan untuk memanfaatkan potensi Ekonomi Digital sambil melindungi hak undang-undang mereka.

Penaakulan undang-undang, analisis kritikal, kemahiran penyelidikan dan penghakiman bebas akan dilaksanakan apabila anda memperoleh kesedaran terperinci mengenai perkara-perkara undang-undang dan dasar utama di tengah-tengah Ekonomi Digital.

Ketahui tema asas, dan mengkhususkan

Memfokus pada cabaran dan peluang zaman moden, modul teras kami akan memperkenalkan anda kepada amalan undang-undang dalam bidang komunikasi, persaingan, harta intelek dan data.

Pada modul pilihan kami, anda boleh pakar dalam globalisasi dan perdagangan dunia, undang-undang persaingan antarabangsa, tadbir urus korporat, atau undang-undang perdagangan transnasional.

Pada akhir kursus, anda akan menggunakan semua kemahiran dan pengetahuan yang telah anda pelajari untuk menyelidik dan melengkapkan Projek Utama dalam bidang ekonomi digital yang paling menarik minat anda, di bawah pengawasan pakar.

Manfaat dari kelas kecil

Semua modul kami melibatkan kerja seminar kumpulan kecil yang dilengkapi dengan kajian bebas, membolehkan anda menangani setiap isu satu demi satu dan memberi anda perbezaan yang jelas di antara mereka. Kelas kecil kami akan membolehkan anda menerima sokongan berdedikasi dari pensyarah dan membentuk persahabatan yang erat dengan rakan-rakan anda.

Dapatkan sokongan dari pelbagai pakar

Sepanjang kursus ini, anda akan mendapat sokongan dan nasihat daripada kakitangan berdedikasi yang pakar dalam bidang mereka. Ini termasuk Ketua Kursus Tom Serby dan Dr Sarita Patil-Woolhouse (kedua-duanya diamalkan sebagai peguam komersil di City of London selepas menamatkan pengajian dari University of Cambridge); Dr Ana Keglević Steffek (penulis teks utama mengenai undang-undang komersial) dan Profesor Rohan Kariyawasam (sarjana Harvard Fulbright, dan ahli kumpulan perundingan E15 di projek jalan raya China).

Menguasai undang-undang antarabangsa dalam bahasa Inggeris

Undang-undang Inggeris menyediakan asas bagi banyak tradisi dan prinsip undang-undang di seluruh dunia, khususnya di Amerika dan negara Komanwel seperti India, Malaysia dan Nigeria. Belajar Undang-undang Antarabangsa dalam Bahasa Inggeris akan memberi anda gambaran yang unik tentang bagaimana tatabahasa berbentuk undang-undang, serta kemahiran maju dalam bahasa yang digunakan di seluruh dunia.

Kerjaya

Kemahiran yang boleh ditukar

LLM kami akan membantu anda mengembangkan kemahiran profesional yang boleh dipindahmilik termasuk penalaran logik, analisis kritikal, penyelidikan dan penghakiman bebas, serta pemahaman mengenai interaksi kompleks antara infrastruktur, kandungan, persaingan, dasar sosial, hukuman dan perdagangan dalam arena digital global, dan kapasiti yang lebih besar untuk komunikasi undang-undang.

Kemahiran ini akan menyediakan anda untuk amalan antarabangsa dan penyelidikan akademik di peringkat tertinggi tetapi juga boleh dipindah ke peranan lain yang memberi tumpuan kepada ekonomi digital dan pengetahuan, seperti penasihat undang-undang / perniagaan atau penyelidik dengan NGO atau syarikat swasta, atau perundingan bebas.

Acara dan peluang pekerjaan

Sukarelawan untuk Klinik Undang-undang kami dan mengamalkan kemahiran undang-undang anda dalam suasana kehidupan sebenar. Bekerjasama dengan peguamcara tempatan, memberi nasihat pro bono kepada orang yang mempunyai akses terhad kepada sumber undang-undang.

Sertai skema mentoring kami: bekerjasama dengan profesional dari firma undang-undang serantau untuk mendapatkan nasihat dan panduan langsung.

Perkhidmatan majikan kami juga menganjurkan banyak acara yang difokuskan, seperti pameran kerjaya khusus untuk pelajar undang-undang.

Modul & penilaian

Modul teras

 • Undang-undang dalam Konteks Global
 • Ekonomi Digital
 • Kaedah Penyelidikan Undang-undang
 • Projek Penyelidikan Utama (LLM)
 • Undang-undang Harta Intelek dan Media Sosial

Modul pilihan

 • Globalisasi dan Perdagangan Dunia
 • Undang-undang Persaingan dalam Konteks Antarabangsa
 • Tadbir urus korporat
 • Undang-undang Perdagangan Transnasional

Penilaian

Anda akan menunjukkan kemajuan anda melalui kombinasi esai bertulis, tugasan penyelesaian dan persembahan.

Semua pelajar mengambil modul teras kami, tetapi harap maklum bahawa ketersediaan modul pilihan adalah tertakluk kepada permintaan.

Yuran kursus

 • Pelajar UK & EU, 2019/20 (setahun): £ 8,500
 • Pelajar antarabangsa bermula 2019/20 (setahun): £ 13,100

Syarat kemasukan

 • Ijazah pertama, dengan kepujian, dalam subjek yang berkaitan dan pada klasifikasi akhir minima yang lebih rendah kedua (2: 2) atau setaraf.
 • Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda diharapkan dapat menunjukkan tahap kemahiran yang disahkan sekurang-kurangnya IELTS 6.5 (peringkat Akademik) atau kelayakan Bahasa Inggeris yang setara, seperti yang diiktiraf oleh Anglia Ruskin University.
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

EduPlanet has more than 10 years of experience on international education, founded in England, United Kingdom. Is a service provider of educational consultancy, one of the best options in the market f ... Baca lebih lanjut

EduPlanet has more than 10 years of experience on international education, founded in England, United Kingdom. Is a service provider of educational consultancy, one of the best options in the market for students who want to develop their careers and pursue further education abroad. Members of ANEX (Colombia), English UK and recognised by British Council in England Baca Ringkas
Hatfield , Bandar Mexico , Bogotá , Salford , Bath , Cambridge , London , Northampton + 7 Lagi Kurang