Butiran kursus

Sekiranya anda lulus Diploma Siswazah Undang-undang, kursus Amalan Undang-Undang, Kursus Vokasional Bar atau Kursus Latihan Profesional Bar (BPTC), anda boleh mengkaji kursus ini dari mana-mana di dunia untuk mendapatkan tuan-tuan dengan menulis disertasi pada sesuatu spesifik kawasan undang-undang.

Latihan dalam kaedah penyelidikan disediakan dan anda akan sentiasa berhubung dengan penyelia disertasi anda. Jika anda bercita-cita dengan undang-undang mengajar kerjaya atau ingin bekerja di bidang undang-undang atau perniagaan khusus, kursus ini akan membantu anda memperoleh kepakaran yang relevan.

Kami menawarkan penyeliaan disertasi dalam pelbagai subjek undang-undang, termasuk undang-undang perniagaan, undang-undang antarabangsa, keadilan jenayah, undang-undang pekerjaan, undang-undang persamaan dan diskriminasi, undang-undang EU, hak asasi manusia, harta intelektual, amalan profesional dan etika profesional. Jika anda berminat dalam bidang lain, kami akan berbincang dengan anda dengan lebih lanjut.

Perubahan kepada pendidikan dan latihan undang-undang

Pendidikan dan latihan undang-undang kini di bawah kajian terperinci oleh pengawal selia profesional dalam sektor undang-undang. Tinjauan ini akan mengkaji laluan yang sedang dibuka dan kelayakan yang dikehendaki menjadi peguam cara atau peguamcara dan termasuk refleksi mengenai perubahan dan penyingkiran laluan sedia ada, serta kemungkinan untuk mewujudkan yang baru.

Pada masa ini, pelajar boleh melengkapkan ijazah undang-undang yang layak, Undang-undang Diploma Graduan (GDL) dan kemudian Kursus Latihan Amalan Bar (BPTC) untuk menjadi seorang peguam, laluan ini akan kekal tidak berubah sehingga musim panas 2017 pada awalnya. Laluan gelaran undang-undang yang layak atau GDL, dan kemudian Kursus Amalan Undang-Undang yang layak sebagai peguam akan tetap berlaku hingga musim panas 2019.

Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA) dan Lembaga Piawaian Bar (BSB) akan mengumumkan penemuan mereka pada akhir tahun 2016, dan keputusan mereka akan menjejaskan laluan yang ada untuk kelayakan sebagai peguam atau peguam.

Faedah Kursus

Anda akan diajar oleh kakitangan dengan kepakaran akademik dan pengalaman industri yang luas. Anda akan mempunyai akses ke Perpustakaan 24/7 kami setiap hari dalam setahun supaya anda boleh menyesuaikan pelajaran anda di sekitar komitmen anda yang sedia ada.

Syarat kemasukan

Terdapat tiga laluan untuk masuk ke kursus ini, pemohon dikehendaki memenuhi salah satu kriteria kemasukan berikut:

  • Diploma pascasiswazah dalam subjek undang-undang (GDL, LPC, BVC atau BPTC)
  • Telah mencapai kelayakan sebagai peguam di England dan Wales
  • Telah mencapai kelayakan sebagai peguam yang berkelayakan dalam bidang kuasa yang diiktiraf oleh Pihak Berkuasa Peraturan Peguamcara

Semua permohonan perlu disokong oleh rujukan, sama ada akademik atau profesional.

Semua permohonan hendaklah disertakan dengan borang cadangan disertasi yang lengkap.

Semua pemohon perlu memenuhi keperluan bahasa Inggeris Universiti kami.

IELTS 6.5 tanpa kemahiran di bawah 6.0, atau kelayakan yang setara. Universiti menyediakan sokongan yang sangat baik untuk mana-mana pemohon yang mungkin dikehendaki untuk menjalankan kursus Bahasa Inggeris tambahan.

MENGGUNAKAN PEMOHON

Universiti kami mengalu-alukan permohonan daripada pemohon matang yang menunjukkan potensi akademik. Kita biasanya memerlukan beberapa bukti kajian akademik baru-baru ini, sebagai contoh, penyelesaian kursus akses, namun pengalaman kerja yang berkaitan dengan kebelakangan ini juga boleh dipertimbangkan. Sila ambil perhatian bahawa untuk beberapa kursus profesional kami semua pemohon perlu memenuhi kriteria kemasukan yang dinyatakan dan dalam kes ini pengalaman kerja tidak boleh dianggap sebagai ganti.

Jika anda ingin menerapkan laluan ini, anda harus merujuk kepada dasar Pengiktirafan Dasar Pembelajaran Terdahulu kami.

Sila ambil perhatian bahawa semua pemohon ke Universiti kami dikehendaki memenuhi keperluan Bahasa Inggeris piawai bahasa Inggeris GCSE gred C atau setaraf dengannya, akan disenaraikan pada keperluan kemasukan kursus individu.

Prospek Kerja

Kursus ini akan meningkatkan prospek pekerjaan anda dalam dunia undang-undang yang kompetitif. Ia akan memberi anda kepakaran untuk bergerak ke bidang khusus seperti undang-undang pekerjaan atau undang-undang antarabangsa. Banyak firma undang-undang dan dewan barter mengiktiraf LLM sebagai latihan lanjutan dan akan memihak kepada calon dengan kelayakan ini. Jika anda berminat untuk bekerja dalam pendidikan undang-undang, LLM sering dikehendaki dipertimbangkan untuk kedudukan pensyarah.

  • Peguamcara pelatih
  • Peguamcara
  • Pengendali tuntutan
  • Pensyarah undang-undang

Nasihat Kerjaya

Pasukan Pekerjaan dan Kerjaya kami menawarkan nasihat pakar dan pelbagai sumber untuk membantu anda memilih dan mendapatkan pekerjaan. Sama ada anda berada di tahun pertama atau terakhir, anda boleh bercakap dengan ahli kakitangan dari Pejabat Kerjaya kami yang boleh menawarkan nasihat untuk menulis CV untuk mencari pekerjaan.

Modul

Modul teras

  • Disertasi

Bayaran

UK

Yuran tuisyen bagi tahun untuk pelajar masuk pada 2018/19 adalah £ 3000. Amaun yang akan anda bayar boleh meningkat setiap tahun untuk mengambil kira kesan inflasi.

Antarabangsa 2018/19

Yuran tuisyen bagi tahun untuk pelajar masuk pada 2018/19 adalah £ 3000. Jumlah yang anda bayar akan ditetapkan pada tahap ini untuk setiap tahun kursus anda.

Kemudahan

Portland

Leeds Law School terletak di Portland, berhampiran dengan kawasan undang-undang bandar. Pelajar kami boleh mengasah kepakaran undang-undang mereka dalam kemudahan yang dibina dengan tujuan, termasuk bilik mahkamah kami sendiri.

Persekitaran Pembelajaran Maya

VLE memberikan anda akses kepada bahan kursus seperti video, e-buku dan dokumen lain. Anda juga menggunakannya untuk menghantar tugasan anda dan menerima maklum balas.

Perpustakaan dan sumber dalam talian

Perpustakaan kami dibuka 24 jam sehari, tujuh hari seminggu, setiap hari tahun ini, memberikan anda akses kepada buku dan jurnal pakar, ruang pembelajaran, komputer, kemudahan multimedia dan penyewaan peralatan media. Puluhan ribu sumber digital Perpustakaan kami, termasuk ebook, ejournals dan pangkalan data, boleh diakses secara online pada satu masa dan tempat untuk disesuaikan dengan anda.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 2 lagi program yang ditawarkan oleh Leeds Beckett University »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
3,000 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh