LLM perdagangan antarabangsa dan undang-undang komersil

Umum

Penerangan Program

Berkembang dalam kepentingan nasional dan antarabangsa, undang-undang perdagangan antarabangsa merupakan salah satu eksport sistem undang-undang umum Inggeris. Struktur kontrak antarabangsa didominasi oleh prinsip undang-undang umum Inggeris. Dalam kursus ini, anda akan membangunkan kepakaran anda dalam bidang utama yang mempengaruhi undang-undang perdagangan dan perdagangan antarabangsa.

Mengenai LLM Perdagangan Antarabangsa dan Undang-undang Perdagangan

Kursus popular meneroka pelbagai bidang mata pelajaran termasuk:

 • jualan antarabangsa dan membawa barangan
 • insurans
 • kewangan antarabangsa
 • penyelesaian pertikaian antarabangsa
 • Undang-undang Pertubuhan Perdagangan Dunia.

Yang terakhir adalah kepentingan tertentu kerana India dan China menyertai WTO.

Mengapa memilih kursus ini?

 • Meneroka pelbagai aspek Perdagangan Antarabangsa dan Undang-Undang Komersial, eksport utama Sistem Undang-undang Inggeris Common.
 • Mendapat manfaat daripada hubungan rapat dengan Pusat kami untuk Perniagaan dan Insolvensi Undang-undang.
 • Pilihan untuk melengkapkan pengajian Perdagangan Antarabangsa dan Undang-undang komersial dengan dengan sehingga dua modul dari LLM bidang mata pelajaran lain.
 • Pilih laluan kajian yang sesuai dengan anda dengan pilihan sepenuh masa, separuh masa dan pembelajaran jarak jauh disediakan.
 • Menghadiri Sekolah Musim Panas Antarabangsa dengan peluang untuk meneroka Undang-undang dalam konteks Eropah.
 • Biasiswa disediakan.
 • Modul individu boleh dikaji untuk Pembangunan Profesional Berterusan (CPD) anugerah.

Bagaimana saya belajar?

Tahun akademik bagi kursus LLM terbahagi kepada tiga bahagian: dua tempoh sepuluh minggu (Penggal One berlangsung dari awal tahun akademik sehingga bercuti Krismas, Penggal Dua antara Krismas dan Paskah) dan tempoh musim panas.

Pelajar sepenuh masa - yang menamatkan kursus dalam tempoh setahun akademik - mengkaji tiga modul pada setiap penggal dan menyiapkan disertasi sepanjang musim panas.

Pelajar separuh masa dan jarak pembelajaran pelajar - yang menamatkan kursus selama dua tahun akademik - mengkaji tiga modul seluruh Terma Satu dan Dua dalam setiap tahun (enam dalam jumlah), bermula kerja-kerja penyelidikan disertasi mereka dalam tempoh musim panas pertama dan menyelesaikannya semasa yang kedua.

Mengenai sepenuh masa dan separuh masa mod modul diajar sepanjang minggu. Bergantung kepada jadual anda anda mungkin dijangka hadir pada lebih daripada satu hari. Modul boleh sangat dijadualkan semula kerana keperluan kursus.

Seminar yang dipimpin oleh ahli akademik tetapi biasanya akan memerlukan anda untuk menjalankan kerja-kerja persediaan berpandu yang luas dan sering akan melibatkan persembahan pendek atau sumbangan lain.

Modul pembelajaran jarak jauh adalah berstruktur, diarahkan aktiviti pembelajaran, yang dijalankan melalui platform pembelajaran dalam talian Universiti - SEKARANG. Pelajar Jarak juga akan mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam perbincangan maya dengan pelajar-pelajar lain dan kakitangan akademik, dan akan diminta untuk menyelesaikan tugas-tugas tambahan - seperti menyediakan pelan esei atau persembahan - sepanjang setiap modul.

Syarat kemasukan

UK

 • Tahap undang-undang yang baik, 2.2 atau lebih tinggi.
 • Pemohon yang ijazah pertamanya bukan Undang-Undang diperlukan untuk memberikan bukti komitmen kepada subjek LLM yang mereka ingin belajar.
 • Pemohon daripada disiplin lain akan disambut dalam keadaan yang sesuai, terutamanya jika mereka mempunyai pengalaman di kawasan itu, walaupun tidak sebagai peguam.

Kami menentukan keperluan kemasukan minimum ini, tetapi kami akan menilai anda secara individu atas keupayaan anda untuk mendapat manfaat daripada kursus ini. Kami kadang-kadang menawarkan tempat berdasarkan kelayakan kemasukan bukan standard, dan pengalaman perindustrian atau profesional.

Antarabangsa

Kami menerima kelayakan dari sekolah, kolej dan universiti di seluruh dunia untuk masuk ke UG dan PG kami. Jika anda tidak pasti bagaimana kelayakan antarabangsa anda sepadan dengan keperluan kursus kami sila layari laman kelayakan antarabangsa kami.

Kursus asas

Jika anda perlu melakukan kursus asas untuk memenuhi keperluan kursus kami sila layari Nottingham Trent College International (NTIC). Jika anda sudah belajar di UK di sekolah atau kolej dan ingin tahu jika kita boleh menerima kelayakan anda sila layari laman kursus asas kami.

Syarat kemasukan bahasa Inggeris

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu menunjukkan kepada kami bahawa kemahiran bahasa anda cukup kuat untuk kajian akademik yang intensif. Untuk kursus ini, kami biasanya memerlukan salah satu daripada yang berikut:

 • IELTS 6.5 dengan sekurang-kurangnya 5.5 dalam setiap kemahiran.
 • Kelayakan Bahasa Inggeris yang setaraf dengannya.
Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Baca lebih lanjut

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Baca Ringkas
Nottingham , Nijmegen + 1 Lagi Kurang