Ketua LLM

Umum

Penerangan Program

Program Sarjana Undang-undang am untuk pelajar yang telah menyelesaikan ijazah undang-undang dan ingin meningkatkan kemahiran undang-undang mereka dengan memberi tumpuan kepada bidang tertentu atau bidang undang-undang yang baru muncul.

Dilancarkan pada tahun 2012 untuk memanfaatkan kedalaman dan keluasan kurikulum Undang-undang Suffolk, LL.M. menawarkan kelonggaran maksimum. Anda boleh membuat lagu sendiri dalam bidang yang anda pilih, atau memilih kursus dari bidang kepakaran yang diiktiraf oleh Suffolk, termasuk penyelesaian pertikaian dan litigasi sivil, undang-undang perniagaan dan perkhidmatan kewangan, undang-undang biomedikal dan kesihatan, harta intelektual, undang-undang antarabangsa, atau buruh dan undang-undang pekerjaan.

131099_20131107_bostonfoliage_mjc_39_editB.jpg

Keperluan Program LLM

Kurikulum LLM terutama bersifat elektif. Pelajar harus bertemu dengan Pengarah Program Undang-undang Siswazah untuk memilih kursus untuk memenuhi objektif kerjaya mereka. Pelajar antarabangsa dikehendaki mendaftar dalam seminar yang bertajuk, Pengenalan kepada Undang-Undang AS, Penaakulan dan Penulisan Undang-Undang dalam semester pertama mereka. Institut Bahasa Inggeris Undang-undang adalah disyorkan untuk pelajar LLM yang bahasa utamanya tidak Bahasa Inggeris.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

For more than 100 years, Suffolk Law has produced some of the nation’s most distinguished legal professionals. With an emphasis on real world practice and experiential learning, Suffolk Law is an unma ... Baca lebih lanjut

For more than 100 years, Suffolk Law has produced some of the nation’s most distinguished legal professionals. With an emphasis on real world practice and experiential learning, Suffolk Law is an unmatched place to start, build, and launch a successful career and life in the law. Baca Ringkas