LLM Undang-undang Eropah

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

LLM Undang-undang Eropah

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

LLM Undang-undang Eropah

The European Law LLM adalah bagi pelajar yang ingin membangunkan pengetahuan pakar perintah undang-undang Eropah. Kami menawarkan perspektif yang luas yang merangkumi kedua-dua undang-undang orang supranasional Kesatuan Eropah dan juga Majlis antara kerajaan Eropah.

Modul yang ditawarkan di alamat LLM kedua-dua peranan institusi-institusi ini dalam perintah undang-undang global serta undang-undang substantif yang mereka gunakan. Anda boleh memilih modul dalam aspek-aspek undang-undang Eropah yang menarik minat anda, sama ada Majlis Konvensyen Eropah perdana Eropah mengenai Hak Asasi Manusia atau peraturan EU perlindungan pengguna atau rejim harta intelek.

fakta penting

 • Pusat Pengajian Undang-undang secara konsisten disenaraikan antara sekolah-sekolah undang-undang tertinggi di dunia, meletakkan 5 dalam The Times dan Sunday Times Good University Guide 2017, dan dalam bahagian 100 di seluruh dunia dalam QS World University Rankings 2017 by Subject
 • Sejak diperkenalkan pada 1987, program LLM kami terus berkembang dalam populariti dan prestij dan kini menarik kira-kira 140 ke 160 orang pelajar setiap tahun, dari lebih daripada 50 buah negara, mengesahkan statusnya sebagai salah satu program LLM terkemuka tersedia
 • Penyelidikan yang diketuai pengajaran bermakna bahawa anda akan didedahkan dengan isu-isu semasa, perbahasan maju, dan pemikiran inovatif dan seminar tetamu biasa dan ceramah, disampaikan oleh ulama terkenal dan pengamal pelengkap mengajar di sekolah
 • Dedicated sumber untuk pelajar di sekolah, termasuk Penasihat Kemahiran Undang-Undang yang menyampaikan bengkel dan satu-sama-satu sesi, bilik komputer Law School, dan Bilik Law Reading di Perpustakaan Hallward, menyumbang kepada pengalaman pembelajaran yang unik dan positif
 • sekolah ini menikmati hubungan profesional dengan institusi antarabangsa, firma guaman terkemuka UK, industri swasta dan perundingan, jabatan kerajaan, kedua-dua organisasi asing dan tempatan, dan badan bukan kerajaan

butir-butir kursus

Anda mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 90 kredit bernilai modul daripada pilihan modul pakar kelayakan bagi LLM Undang-undang Eropah. Baki 30 kredit yang diperlukan untuk melengkapkan peringkat yang diajar ijazah boleh dipilih dari suite yang penuh dengan modul yang ditawarkan di semua program LLM kami.

Selain itu, anda perlu memilih topik disertasi yang termasuk dalam bidang undang-undang Eropah. Bimbingan dan sokongan kepada menentukan topik disertasi dan mereka bentuk projek anda akan disediakan melalui bengkel yg pesan lebih dahulu dan menyokong satu-sama-satu.

PENGAJARAN

Program LLM beroperasi kumpulan seminar pengajaran kecil di mana mungkin, membolehkan untuk pengalaman pembelajaran integratif dan interaktif. Anda adalah digalakkan dan diharapkan untuk menyediakan, dan mengambil bahagian dalam, seminar supaya anda mendapat faedah maksimum daripada sesi pengajaran.

penilaian modular

Semua kursus yang diajar dinilai oleh pemeriksaan atau esei, atau gabungan kedua-duanya. Semua penilaian dilakukan pada akhir tempoh musim bunga.

tugasan amalan, bengkel mengenai isu-isu seperti teknik peperiksaan dan pengurusan masa, dan juga sesi satu-sama-satu dengan Penasihat Kemahiran Legal ditawarkan sepanjang tahun akademik untuk menyediakan anda untuk penilaian ini.

Modul

pilihan modul Qualifying

 • Advanced Copyright dan Undang-Undang Design
 • Konflik Commercial Undang-Undang
 • Undang-undang Persaingan EU
 • Konvensyen Eropah mengenai Hak Asasi Manusia
 • Tadbir Urus EU
 • Antarabangsa dan Perbandingan Undang-undang Copyright
 • Antarabangsa dan Perbandingan Undang-undang Paten
 • Undang-undang Antarabangsa dan Perbandingan Trade Mark
 • Timbang Tara Perdagangan Antarabangsa
 • Hubungan Undang-undang Antarabangsa EU
 • Minoriti dan Hak Asasi Manusia Antarabangsa
 • Perolehan Awam dalam Undang-undang Kesatuan Eropah dan Perdagangan Antarabangsa
 • Agama dan Hak Asasi Manusia Antarabangsa

Modul-modul yang kami tawarkan adalah diilhamkan oleh kepentingan penyelidikan staf kami dan hasilnya mungkin berubah atas sebab-sebab, sebagai contoh, perkembangan penyelidikan atau perubahan undang-undang. Senarai ini adalah contoh modul biasa yang kami tawarkan, tidak senarai muktamad.

Kerjaya

pelajar pasca siswazah kami bergerak ke pelbagai luar biasa jenis kerjaya. Ramai graduan sama ada pergi ke dalam profesion undang-undang atau kembali ke kerjaya undang-undang mereka sebelum ini yang mempunyai pengalaman dan prospek dipertingkatkan dengan pengalaman mereka pada kursus mereka. Sebilangan besar juga bekerjasama dengan badan bukan kerajaan, atau kembali ke negara mereka dengan kemahiran yang berkaitan untuk membantu menambah kepada pembangunan masa depan negara itu.

Untuk keselesaan dan graduan maju ke program PhD kami setiap tahun, untuk maju kerjaya akademik mereka. Pelajar-pelajar ini sering memilih untuk menginap di The University of Nottingham di luar doktor falsafah mereka, dengan beberapa ahli akademik semasa kami setelah selesai kedua-dua LLM atau program Sarjana dan PhD dengan kami sebelum menjadi ahli-ahli kakitangan.

Gaji permulaan purata dan kemajuan kerjaya

Pada tahun 2015, 93% daripada pelajar lepasan ijazah di Fakulti Undang-undang yang telah disediakan untuk pekerjaan telah memperolehi kerja atau kajian lanjut dalam tempoh enam bulan selepas tamat pengajian. Purata gaji permulaan adalah £ 27.031 dengan yang tertinggi menjadi £ 40,800. Destinasi Dikenali pasca siswazah ijazah tinggi 2014/15 sepenuh masa di rumah. Gaji dikira berdasarkan mereka yang sepenuh masa pekerjaan dalam UK.

Prospek kerjaya dan pekerjaan

Pengambilalihan ijazah sarjana menunjukkan tahap yang tinggi pengetahuan dalam bidang tertentu. Sama ada anda menggunakannya untuk meningkatkan pekerjaan anda, sebagai persediaan untuk kajian akademik lanjut atau sebagai satu cara latihan vokasional, anda boleh mendapat manfaat daripada kerjaya nasihat kepadamu, supaya anda boleh menggunakan kemahiran baru anda didapati potensi penuh mereka.

Kerjaya dan Perkhidmatan Pekerjaan akan membantu anda melakukan ini, bekerja dengan anda untuk meneroka pilihan anda dan menjemput anda untuk menghadiri acara pengambilan mana anda boleh bertemu bakal majikan serta mencadangkan peluang-peluang pembangunan, seperti penempatan pengalaman kerja yang berkaitan dan bengkel kemahiran.

The University of Nottingham merupakan universiti terbaik di UK untuk pekerjaan siswazah, menurut The Times dan Sunday Times Good University Guide 2017.

syarat kemasukan

 • 2: 1 (atau yang setaraf antarabangsa) dalam undang-undang, kemanusiaan atau sains sosial
 • IELTS 7.0 (dengan tidak kurang daripada 7.0 secara bertulis, 6.5 membaca dan 6.0 dalam bertutur dan mendengar); jika gred ini tidak dipenuhi, kursus persediaan Inggeris disediakan
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
7,290 GBP
yuran Antarabangsa: 15.885 (bayaran HEU: 6930 GBP) GBP
Locations
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat