Adakah anda bersedia untuk mengkaji kesan undang-undang integrasi ekonomi? integrasi ekonomi memberi kesan kepada kehidupan kita dalam pelbagai cara dan sering diterjemahkan ke dalam dasar dan undang-undang. Fikirkan peranan undang-undang dalam proses integrasi Eropah dan badan-badan seperti Pertubuhan Perdagangan Sedunia (WTO) dalam mengawal selia perdagangan antarabangsa. Ini LL.M. unik dan inovatif menyediakan anda dengan kemahiran untuk menganalisis kesan undang-undang integrasi ekonomi dan kesannya terhadap kedaulatan undang-undang, demokrasi dan hak asasi manusia. Keuntungan daripada tenaga pengajar antarabangsa dan mudah didekati kami yang juga aktif dalam bidang guaman. Setelah selesai anda mampu untuk memberi nasihat perundangan yang mendalam dalam bidang undang-undang antarabangsa dan Eropah dan integrasi ekonomi kepada kedua-dua entiti awam dan swasta.

  • Memperoleh pengetahuan kerja aktif peraturan perdagangan Kesatuan Eropah dan Pertubuhan Perdagangan Dunia (WTO)
  • Membangunkan nasihat undang-undang dan silang budaya kemahiran komunikasi yang baik dan mendapatkan bersedia untuk memberi nasihat perundangan yang mendalam kepada kedua-dua organisasi awam dan syarikat swasta
  • Menerima pendidikan oleh tenaga pengajar yang cemerlang. Mereka mempunyai kedua-dua pepejal (antarabangsa) latar belakang akademik dan pengalaman daripada amalan perdagangan dan undang-undang.
  • Mendapat manfaat daripada perbincangan dengan ulama dan pengamal akademik yang terkenal, seperti hakim, ahli politik dan wakil-wakil pertubuhan-pertubuhan antarabangsa.

Apakah aspek yang atur cara yang meliputi?

Dalam blok pertama yang anda akan belajar bagaimana Eropah dan institusi Antarabangsa menggalakkan integrasi pasaran. Anda akan memperoleh pengetahuan kerja aktif peraturan perdagangan Kesatuan Eropah dan Pertubuhan Perdagangan Dunia (WTO). Anda juga dicabar untuk mempertimbangkan kesan integrasi pasaran termasuk sebagai contoh hak asasi manusia dan perlindungan alam sekitar. Dalam blok kedua, anda akan meneroka sifat multidimensi perintah undang-undang. Anda akan belajar 'isu-isu dunia sebenar' untuk belajar bagaimana perintah undang-undang antarabangsa dan Eropah saling berkaitan dengan perintah undang-undang persendirian antarabangsa dan perintah undang-undang negara.

Dalam blok ketiga dan keempat anda memilih pengkhususan anda. Anda boleh memilih untuk trek dalam Kesatuan Eropah Undang-undang atau undang-undang antarabangsa dan Tadbir Urus Global. Pilihan Eropah memberi tumpuan kepada Undang-undang Ekonomi Integrasi dan merangkumi kursus-kursus seperti undang-undang persaingan EU, Ekonomi dan Kewangan Kesatuan (EMU) dan Penyeliaan Kewangan. Dalam pengkhususan Undang-undang Antarabangsa tumpuan terletak Tadbir Antarabangsa dan merangkumi kursus-kursus seperti Hak Asasi Manusia Undang-undang, Undang-undang Jenayah Antarabangsa, Undang-undang Ekonomi Antarabangsa dan Undang-undang Alam Sekitar. Dalam blok akhir anda mengikuti satu kursus sahaja kerana anda akan menghabiskan sebahagian besar masa anda dalam menulis tesis anda berdasarkan pengkhususan anda.

kemahiran praktikal

Memperolehi kemahiran perundangan praktikal adalah satu aspek penting dan berguna program ini. Anda dilatih untuk menyusun, menulis dan nasihat undang-undang masa contohnya dengan menghasilkan kertas dasar atau pliding dalam persidangan yang dipertikaikan. Di samping itu anda akan menerima latihan komunikasi silang budaya yang membolehkan anda untuk berjaya berunding dalam persekitaran antarabangsa. Beberapa kursus merangkumi kuliah profesional yang bekerja dalam amalan undang-undang termasuk (antarabangsa) hakim-hakim dan peguam. Setiap tahun lawatan ke Eropah dan mahkamah dan / atau organisasi antarabangsa yang dianjurkan oleh kakitangan dan pelajar. Semasa lawatan ini anda mampu untuk melihat bagaimana ia berfungsi dalam amalan. Yang LL.M. program dalam Antarabangsa dan Kesatuan Eropah Undang-undang menawarkan pendidikan skala kecil di mana pelajar antarabangsa dan kakitangan antarabangsa melibatkan diri secara aktif dengan satu sama lain.

5431
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Erasmus School of Law - Erasmus University Rotterdam »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
1,984 EUR
setiap tahun bagi pelajar EU / EEA. € 11,300 untuk pelajar bukan EU / EEA.
Ikut lokasi
Ikut tarikh