LLM undang-undang kewangan antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Kursus Undang-undang Kewangan Antarabangsa LLM kami telah direka untuk bertindak balas terhadap pertumbuhan pesat dalam pembangunan undang-undang dalam kewangan antarabangsa dan untuk melengkapkan pelajar untuk kerjaya masa depan dalam sektor kewangan.

Kursus ini bukan sahaja tertumpu kepada urus niaga kewangan dan perbankan, tetapi juga insurans, yang merupakan industri besar di UK dan di peringkat antarabangsa.

Mengapa memilih kursus ini?

 • Memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk pakar undang-undang kewangan antarabangsa yang layak di dalam dan di luar profesion undang-undang.
 • Pelbagai Beasiswa boleh didapati.
 • Ideal untuk pelajar yang mencari pekerjaan dalam bidang undang-undang kewangan yang lebih luas.
 • Memperoleh pemahaman tentang faktor-faktor yang lebih luas yang mungkin mempengaruhi bidang undang-undang kewangan antarabangsa seperti faktor teori, etika, politik, ekonomi, dan sosiologi.
 • Memperoleh manfaat daripada fakulti yang memberikan pengajaran berfikir ke hadapan dalam bidang.
 • Modul pilihan yang luas membolehkan para pelajar untuk menyesuaikan dengan kepentingan mereka.
 • Menghadiri Sekolah Musim Panas Antarabangsa dan meneroka Undang-undang dari perspektif Eropah.
 • 98% pelajar sekolah undang-undang pasca siswazah kami bekerja atau terlibat dalam kajian lanjut enam bulan selepas tamat (DLHE, lepasan pasca siswazah 2015-16).

Apa yang anda akan belajar

Anda akan mengkaji enam modul diajar, diikuti dengan disertasi. Disertasi ini adalah karya akademik yang diperluaskan, secara bebas dikaji dan ditulis. Anda akan disokong dalam kerja ini dengan satu-satu pengawasan dari pakar tutor dalam bidang pilihan anda. Tertakluk kepada kesesuaian akademik dan ketersediaan tutor pakar yang sesuai, anda boleh memilih bidang pengajian anda sendiri untuk modul disertasi kursus.

Kerjaya dan Pekerjaan

Pembangunan kerjaya merupakan bahagian penting dalam program ini dan pasukan karier kami menjalankan satu siri bengkel di mana anda dapat mengenal pasti kaedah dan strategi untuk membolehkan anda mencapai matlamat kerjaya anda. 98% pelajar sekolah undang-undang pasca siswazah kami bekerja atau terlibat dalam kajian lanjut enam bulan selepas tamat (DLHE, lepasan pasca siswazah 2015-16).

Kursus ini boleh membantu mereka yang mencari tempat dalam kursus latihan undang-undang profesional (LLM LPC dan LLM BPTC) dan meningkatkan CV bagi mereka yang bekerja di sektor undang-undang. Bagi pelajar yang ingin mengejar kerjaya akademik, kursus ini menawarkan asas yang sangat baik dalam penyelidikan dan pembangunan kemahiran menulis yang maju.

Syarat kemasukan

UK

Apa yang kita cari?

 • Tahap undang-undang yang baik, 2.2 atau lebih tinggi.
 • Pemohon yang ijazah pertamanya bukan Undang-Undang diperlukan untuk memberikan bukti komitmen kepada subjek LLM yang mereka ingin belajar.
 • Pemohon daripada disiplin lain akan disambut dalam keadaan yang sesuai, terutamanya jika mereka mempunyai pengalaman di kawasan itu, walaupun tidak sebagai peguam.

Kami menentukan keperluan kemasukan minimum ini, tetapi kami akan menilai anda secara individu atas keupayaan anda untuk mendapat manfaat daripada kursus ini. Kami kadang-kadang menawarkan tempat berdasarkan kelayakan kemasukan bukan standard, dan pengalaman perindustrian atau profesional.

Kelayakan Antarabangsa

Kami menerima kelayakan dari sekolah, kolej dan universiti di seluruh dunia untuk masuk ke UG dan PG kami. Jika anda tidak pasti bagaimana kelayakan antarabangsa anda sepadan dengan keperluan kursus kami sila layari laman kelayakan antarabangsa kami.

Kursus asas

Jika anda perlu melakukan kursus asas untuk memenuhi keperluan kursus kami sila layari Nottingham Trent College International (NTIC). Jika anda sudah belajar di UK di sekolah atau kolej dan ingin tahu jika kita boleh menerima kelayakan anda sila layari laman kursus asas kami.

Syarat kemasukan bahasa Inggeris

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu menunjukkan kepada kami bahawa kemahiran bahasa anda cukup kuat untuk kajian akademik yang intensif. Untuk kursus ini, kami biasanya memerlukan salah satu daripada yang berikut:

 • IELTS 6.5 dengan sekurang-kurangnya 5.5 dalam setiap kemahiran.
 • Kelayakan Bahasa Inggeris yang setaraf dengannya.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Baca lebih lanjut

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Baca Ringkas
Nottingham , Nijmegen + 1 Lagi Kurang