LLM [Undang-undang Penukaran]

Umum

Penerangan Program

LLM [Undang-undang Penukaran] sesuai untuk lulusan bukan undang-undang untuk menukar ke karier dalam undang-undang. Dari peguamcara yang berkelayakan, barter dan hakim anda akan mendapat alasan praktikal dalam undang-undang.

Perekrut secara aktif mencari pelajar dengan pelbagai kemahiran yang boleh dipindahmilik, dengan banyak syarikat merekrut separuh daripada pelatih mereka dari latar belakang bukan undang-undang (GDL). LLM [Undang-undang Penukaran] memastikan anda dapat menunjukkan kecekapan yang lebih tinggi apabila memohon kontrak latihan dan pelajar, dengan memberi tumpuan kepada penyelidikan dan memastikan anda mempunyai keupayaan untuk menerapkan undang-undang dalam amalan.

Apabila berjaya disiapkan, anda boleh terus maju ke Kursus Amalan Undang-undang (LPC) jika anda ingin menjadi peguamcara, atau Kursus Latihan Profesional Bar (BPTC) jika anda berhasrat untuk menjadi seorang peguam. Di samping itu, pelajar juga akan menamatkan pengajian dengan kelayakan Sarjana Sarjana yang diiktiraf di peringkat antarabangsa

LLM [Undang-undang Penukaran] dianugerahkan oleh BPP University dan memenuhi syarat-syarat untuk menyelesaikan peringkat akademik seperti yang ditetapkan oleh Lembaga Pengawal Peraturan (SRA) dan Lembaga Piawaian Bar (BSB).

Maklumat Utama

 • Beasiswa dan pilihan pembiayaan tersedia, termasuk pembiayaan Pinjaman Siswa Mahasiswa Siswazah
 • Mengambil kesempatan daripada hubungan kukuh kami dengan profesion undang-undang melalui acara tahunan acara rangkaian dan mentor kerjaya
 • Nasihat pakar kerjaya undang-undang dari masa anda menerima tempat anda dan sehingga 12 bulan selepas anda menyelesaikan pengajian anda
 • Pelengkap pengajian anda dengan aktiviti ekstra kurikulum yang merangkumi kerja-kerja pembongkaran, perdebatan dan pro bono.
 • Kajian fleksibel untuk memenuhi jadual anda: sepenuh masa atau sambilan
 • Menambah nilai dan tumpuan kepada LLM [Undang-undang Penukaran] anda dengan menghadiri bengkel tambahan percuma yang dijalankan oleh tutor sempena firma undang-undang untuk memastikan anda bersiap sedia, yang memuncak dalam minggu kerja yang sangat berjaya.
 • Dapatkan kerja undang-undang praktikal dengan pusat pro bono pemenang anugerah kami
 • Tempat yang dijamin di LPC atau Amalan Undang-Undang LLM kami (Peguamcara)
 • Belajar tentang bidang latihan praktikal dengan kuliah dan bengkel pilihan kami, termasuk Siri Syarahan Kami termasuk Undang-undang Syarikat, Undang-undang Harta Intelek dan Undang-undang di Kota dan Kemahiran Bengkel Amalan kami termasuk Penulisan Undang-Undang, Penyelidikan Undang-Undang dan Temu Rundingan Pelanggan

Bagaimana program itu diajar?

LLM kami [Undang-undang Penukaran] boleh dipelajari sepenuh masa atau sambilan, untuk memberikan anda fleksibiliti di sekitar komitmen sebelumnya. Anda akan diajar oleh tutor berkelayakan yang termasuk peguam, barristers dan hakim yang boleh membantu mengembangkan kerjaya undang-undang anda. Kebanyakan tutor kita terus berlatih dan mempunyai pautan ke kamar, firma undang-undang dan pasukan dalaman setiap peringkat.

Kursus ini diajar di peringkat Sarjana, jadi anda boleh membina kemahiran yang diperoleh semasa kajian sarjana sebelumnya. Dengan penekanan kepada penyelidikan bebas, anda akan berpeluang untuk mengembangkan kemahiran maju, kesedaran komersil dan pengetahuan pakar yang memerlukan profesion undang-undang.

Untuk memastikan setiap kejayaan anda, kami membekalkan semua alat yang anda perlukan sebelum memulakan program. Semua bahan kajian, termasuk teks dan buku panduan, dimasukkan ke dalam yuran dan semua sumber dan mempunyai setara dalam talian.

Face to Face Delivery

LLM kami [Undang-undang Penukaran] disampaikan menggunakan kombinasi tatap muka dan pengajaran dalam talian. Setiap minggu anda akan menyertai kuliah dalam talian secara langsung yang menyampaikan gambaran keseluruhan topik topik yang berkaitan, termasuk prinsip utama, bidang kontroversi dan perdebatan bersama teori lain. Setiap sesi disampaikan secara langsung oleh tutor dan disokong oleh tutor kedua yang mampu menjawab soalan dan melibatkan diri dengan pelajar dalam masa nyata. Setiap kuliah dicatatkan dan dimuatkan di dalam Persekitaran Pembelajaran Maya kami, yang membolehkan anda mengkaji semula topik pada bila-bila masa.

Setiap kuliah dalam talian disertai dengan seminar selama dua jam setiap dua minggu. Ini boleh jadi dalam talian atau bersemuka bergantung kepada modul. Seminar disampaikan dalam kumpulan tidak lebih dari 18 pelajar dan membolehkan anda untuk meletakkan teori menjadi amalan. Dengan menggunakan kajian kes, anda akan menghadapi situasi kehidupan sebenar yang mungkin anda hadapi dalam amalan dan bekerjasama untuk membangun dan menilai hujah lisan dan bertulis. Anda akan meningkatkan keupayaan anda untuk menganalisis kes dan membuat kesimpulan anda sendiri untuk menasihati klien.

LLM adalah program peringkat Sarjana yang memerlukan komitmen untuk berjaya. Kami mengesyorkan agar anda mendedikasikan purata 40 jam seminggu, termasuk 12 jam waktu hubungan dan empat jam penyediaan seminar bersama kajian bebas.

Syarahan dan bengkel opsyenal

Untuk memastikan anda bersedia kerjaya, anda akan mendapat akses kepada pelbagai kuliah dan bengkel tambahan yang direka untuk memberi anda kelebihan dalam temu bual. Penting termasuk:

Siri Tambahan: beberapa siri ceramah undang-undang pakar termasuk Undang-undang Syarikat, Harta Intelek dan Undang-undang Antarabangsa Awam. Kuliah disampaikan oleh pengamal semasa, akademik luaran dan tutor untuk memberi anda pemahaman akademik dan wawasan praktikal ke dalam bidang utama amalan undang-undang. Ini membolehkan anda untuk menunjukkan lebih banyak kepakaran daripada graduan lain.

Kemahiran dalam Amalan: satu siri bengkel kemahiran profesional yang dibangunkan dengan firma bandar terkemuka, yang menampilkan kemahiran seperti penulisan undang-undang, penyelidikan undang-undang dan kemahiran persembahan peribadi. Bengkel ini disampaikan oleh jurulatih luar dan tutor anda.

Mandarin Cina: mendapatkan wawasan tentang bahasa yang digunakan di salah satu pasaran paling penting di dunia dengan pelajaran Mandarin Mandarin percuma (London sahaja).

Di mana mungkin, kuliah dan bengkel pilihan juga boleh didapati di VLE selepas penghantaran langsung.

Sila ambil perhatian: kuliah dan bengkel untuk Siri Tambahan dan Amalan Kemahiran akan berbeza-beza dari pusat ke pusat, kerana ia didorong oleh kepentingan dan permintaan pelajar. Mereka dihantar sama ada secara langsung di pusat atau melalui Bilik Darjah Online, bergantung pada tarikh mula, lokasi dan mod anda.

Nasihat Karier Pakar

Perkhidmatan karier pakar kami tersedia untuk sokongan dan bimbingan dari saat anda menerima tempat anda, hingga 12 bulan setelah anda menyelesaikan pendidikan dengan kami. Dengan sokongan one-to-one kami, kami memberi anda kelebihan apabila mendapat kontrak latihan atau pupil. Anda akan mempunyai semua yang anda perlukan termasuk akses kepada pangkalan data kekosongan kami, nasihat mengenai mengisi borang permohonan, bimbingan wawancara intensif, penyelidikan majikan dan peluang rangkaian dengan firma teratas.

Anda juga akan mempunyai akses kepada:

 • Ulasan permohonan untuk kontrak latihan atau peletakan dalam firma undang-undang, syarikat dan sektor bukan keuntungan
 • Sokongan dengan penyelidikan firma
 • Nasihat mengenai CV dan surat liputan
 • Membantu untuk menyediakan pusat penilaian
 • Nasihat mengenai kerjaya alternatif

Anda tidak akan meninggalkan sesi nasihat dengan tangan kosong. Bersama-sama, kami akan membantu anda merangka pelan tindakan kerjaya yang memperincikan langkah-langkah yang perlu diambil untuk mencapai matlamat kerjaya anda

Pro Bono yang memenangi anugerah

Pro Bono Centre yang memenangi anugerah ini membolehkan anda mengambil bahagian dalam pelbagai nasihat undang-undang dan projek pendidikan di bawah pengawasan peguam yang berkelayakan. Ini memberi anda peluang yang tiada tandingan untuk bekerja pada kes-kes sebenar dalam pelbagai bidang. Pro bono boleh memberikan latihan yang berharga dalam situasi kehidupan sebenar yang melengkapi pengajaran kelas yang anda terima dengan kami.

Pusat Pro Bono kami adalah tempat yang sangat baik untuk mula mengamalkan kemahiran undang-undang dan praktikal anda dalam persekitaran yang menyokong. Terdapat pelbagai projek yang tersedia, termasuk:

 • Mengajar garis nasihat undang-undang pekerjaan
 • Memberi persembahan pendidikan undang-undang di sekolah
 • Penjara dan pusat tanpa tempat tinggal
 • Meneliti kes-kes banduan yang telah kehilangan semua hak untuk membuat rayuan

Sebaik sahaja anda memulakan pengajian anda, anda akan mendengar dari Pusat Pro Bono kami tentang projek yang berlainan dan bagaimana untuk mendaftar.

Menyambungkan anda ke profesion undang-undang

Kami bekerjasama dengan lebih daripada 200 organisasi yang menyampaikan perkhidmatan undang-undang. Ini termasuk majlis tempatan, pasukan dalaman di syarikat multinasional dan firma undang-undang di seluruh lembaga. Antara yang termasuk firma bulatan ajaib, gergasi komersial, firma perkhidmatan khusus dan nama yang anda kenal di jalan yang tinggi. Jadi, anda boleh mempercayai bahawa kami bersambung dengan orang yang tepat untuk membantu anda mengembangkan kerjaya anda.

Kemasukan

Latar belakang pendidikan

Pelajar yang ingin belajar LLM [Undang-undang Penukaran] memerlukan:

 • Gelar kepujian minimum 2: 1 dalam mana-mana subjek dari institusi UK yang diiktiraf (atau setaraf)
Keperluan Bahasa Inggeris

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda memerlukan IELTS level 6.5 (keseluruhan) atau setaraf, ditambah sekurang-kurangnya 6.0 dalam semua komponen sebagai tambahan kepada keperluan kemasukan di atas.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University's aims are to promote excellence in professional education by being forward-thinking, progressive and innovative, to bridge the gap between education and professional practice, to inspi ... Baca lebih lanjut

The University's aims are to promote excellence in professional education by being forward-thinking, progressive and innovative, to bridge the gap between education and professional practice, to inspire and challenge tomorrow's business and professional people in a supportive learning environment. Baca Ringkas
Manchester , London , Abingdon , Birmingham , Bristol , Cambridge , Leeds , Liverpool + 7 Lagi Kurang