LLM dalam Amalan Undang-undang dengan LPC

Umum

Penerangan Program

Gabungkan latihan peguam dengan LLM. Mendapatkan pengetahuan undang-undang khusus dan menonjol dalam pasaran pekerjaan yang kompetitif.

Gambaran keseluruhan

LLM kami dalam Amalan Undang-Undang dengan LPC menyatukan kemahiran dan pengetahuan penting untuk melatih sebagai peguam cara, dan kemahiran penyelidikan undang-undang peringkat tuan yang dapat membantu anda menonjol dalam pasaran pekerjaan yang kompetitif.

Sedia untuk Kerja

Elemen LPC direka untuk menyediakan anda seumur hidup sebagai peguamcara. Ia praktikal, interaktif dan disampaikan oleh profesional undang-undang yang berpengalaman yang memahami apa yang diperlukan untuk berjaya di tempat kerja. Semasa anda belajar, anda akan belajar berfikir dan berkelakuan seperti peguamcara.

Elemen-elemen LPC kursus ini memenuhi keperluan akademik Pihak Berkuasa Pengawalan Peguamcara (SRA).

Pengetahuan Khas

Sementara itu, elemen pembelajaran lanjutan LLM menawarkan peluang untuk anda mengkhususkan diri dalam bidang undang-undang yang menguntungkan anda, membangunkan kemahiran penyelidikan yang berharga di sepanjang jalan.

Kakitangan kami mempunyai pelbagai kepakaran dan anda boleh belajar dari beberapa penyelidik terkemuka dalam bidang seperti hak asasi manusia, undang-undang diskriminasi dan undang-undang kesetaraan.

Panjang

 • 1 tahun: sepenuh masa
 • 2 tahun: sambilan

Ciri-ciri dan manfaat

 • Pembiayaan yang tersedia - Jika anda seorang penduduk UK atau EU, anda mungkin layak untuk Skim Pinjaman Siswazah.
 • Kemahiran penyelidikan - Membangunkan kemahiran penyelidikan undang-undang yang berharga dan mengambil peluang untuk memperoleh pengetahuan terperinci tentang keistimewaan undang-undang pilihan anda.
 • Hab perkhidmatan undang-undang - Manchester adalah sektor undang-undang kedua terbesar di UK. Belajar dalam persekitaran undang-undang yang berkembang maju ini.
 • Kemudahan pakar - Akses kawasan pengajian kami yang berdedikasi dan perpustakaan sah. Kami juga mempunyai ruang mahkamah di sekolah Undang-undang yang moden dan lengkap.
 • Diiktiraf secara global - LLM diiktiraf di seluruh dunia, sementara LPC akan membolehkan anda berlatih sebagai peguam di England dan Wales dan negara-negara bidang kuasa undang-undang yang lain.
 • Bina pengalaman - Sukarelawan menerusi rangkaian rakan kongsi kami yang luas untuk membina pengalaman anda ketika anda berlatih.

Prospek kerjaya

Kursus gabungan ini membuka pintu kepada pelbagai kerjaya di seluruh bidang undang-undang. Dengan LPC di bawah tali pinggang anda, anda bersedia untuk memulakan perjalanan anda ke arah menjadi peguam cara yang berkelayakan. Di samping itu, kelayakan LLM yang diiktiraf di peringkat antarabangsa boleh membawa kepada peluang menarik di dunia. Kemahiran penyelidikan yang anda bina dapat meningkatkan daya tarikan anda merentasi pelbagai organisasi.

Perkhidmatan Kerjaya dan Khidmat Pekerjaan kami di sini sepanjang masa bersama kami, bersedia menawarkan nasihat dan bimbingan untuk menyokong cita-cita profesional anda. Anda juga boleh memperbaiki CV anda dengan sukarela untuk kerja pro bono melalui rangkaian rakan kongsi sah kami.

92% lulusan terus bekerja atau melanjutkan pengajian dalam masa enam bulan selepas tamat pengajian.

Tinjauan DLHE 2017, untuk semua responden yang tersedia untuk pekerjaan atau kajian lanjut dan destinasi yang diketahui.

Syarat kemasukan

Anda akan mendapat ijazah undang-undang yang layak atau GDL, atau pengecualian yang diberikan oleh Pihak Berkuasa Peraturan Peguam (SRA).

Jika anda berniat untuk menjadi peguam di England dan Wales, anda perlu melihat laman web SRA www.sra.org.uk/home untuk keperluan memasuki profesion. Jika anda berniat untuk berlatih dalam bidang kuasa lain, anda perlu mengetahui keperluan untuk melakukannya.

Pemohon luar negara akan memerlukan IELTS dengan skor keseluruhan 7.0 dengan tidak kurang daripada 5.5 dalam mana-mana kategori, atau kelayakan bahasa Inggeris yang setara.

Permohonan sepenuh masa adalah melalui Lembaga Permohonan Pusat dari 1 Oktober pada tahun akademik sebelum mendaftar.

Bertemu dengan Pakar

Butiran Kursus

Elemen LPC kursus ini dirancang untuk menyediakan anda sepenuhnya untuk kehidupan sebagai peguamcara. Ia praktikal, interaktif dan disampaikan oleh profesional undang-undang yang berpengalaman yang memahami apa yang diperlukan untuk berjaya di tempat kerja. Terdapat penekanan pada senario undang-undang kehidupan sebenar, jadi anda akan dapat mencuba tangan anda dari segala-galanya daripada menemuramah klien dan menulis surat nasihat, untuk menyediakan dokumen undang-undang dan muncul di mahkamah. Ini bermakna anda akan belajar untuk berfikir dan berkelakuan seperti seorang profesional kerana anda membangun pengetahuan, kemahiran dan pemahaman komersial untuk berkembang maju dalam persekitaran undang-undang hari ini.

Dengan kombinasi kajian inovatif kami, anda juga akan menyiapkan kajian peringkat sarjana peringkat lanjutan untuk mendapatkan LLM. LLM akan membolehkan anda untuk menjadi pakar dalam bidang undang-undang yang menarik minat anda, mengembangkan pengetahuan anda sejajar dengan matlamat profesional atau akademik anda. Anda juga akan mengembangkan kemahiran kritikal dan analisis maju semasa anda menjalankan projek penyelidikan yang luas. Anda akan disokong melalui proses penyelidik pakar di barisan hadapan bidang mereka, orang yang membentuk persekitaran undang-undang dalam bidang seperti hak asasi manusia, diskriminasi, etika perubatan dan pergerakan bebas.

Kemudahan di Manchester Law School adalah moden dan serba lengkap. Anda akan dapat memanfaatkan sepenuhnya bidang kajian eksklusif dan perpustakaan undang-undang yang komprehensif - bahkan ada ruang pengadilan di mana anda dapat mengasah kemahiran lisan dan kemahiran advokasi anda.

Semuanya menambah sehingga kelayakan yang boleh membuat perbezaan yang nyata untuk kerjaya anda. LPC akan menetapkan anda di laluan profesional untuk menjadi peguamcara, manakala elemen LLM kajian menunjukkan bahawa anda mempunyai pemacu intelektual dan dedikasi untuk berjaya dalam bidang undang-undang pilihan anda - yang membezakan anda selain orang ramai.

Tahun 1

Untuk elemen LPC, anda akan mengkaji pilihan unit teras yang menyeluruh, yang direka di sekitar kawasan utama yang ditetapkan oleh Pihak Berkuasa Pengawalseliaan. Dari sana, kami mempunyai pelbagai pilihan unit profesional yang boleh anda pelajari. Anda akan memilih tiga - membiarkan anda membentuk pengajian anda tentang cita-cita kerjaya dan kepentingan undang-undang.

Untuk elemen LLM, anda akan menjalankan disertasi atau Projek Penyelidikan - membangunkan kaedah penyelidikan dan mengusahakan cadangan penyelidikan yang dinilai, kemudian melakukan projek itu sendiri.

Kursus ini terdiri daripada 180 kredit. Jika anda belajar separuh masa, ini akan berpecah selama dua tahun seperti berikut:

 • 60 kredit wajib dalam Tahun 1
 • 90 kredit wajib dalam Tahun 2
 • 30 kredit pilihan yang diambil sepanjang Tahun 1 dan 2

Unit Teras

 • Advokasi
 • Undang-undang dan Amalan Perniagaan
 • Litigasi Sivil dan Jenayah
 • Penggubalan
 • Temubual dan Penasihat
 • Penyelidikan Undang-undang Praktikal
 • Kelakuan dan Peraturan Profesional
 • Undang-undang dan Amalan Harta
 • Akaun Solicitors
 • Cukai
 • Wasiat dan Pentadbiran Estet
 • Menulis
 • Cadangan penyelidikan
 • Projek Disertasi / Penyelidikan

Opsyen Unit

Pilih tiga daripada senarai termasuk:

 • Litigasi Jenayah Lanjutan
 • Undang-undang Perdagangan
 • Litigasi Komersial
 • Harta Komersial
 • Amalan Korporat
 • Undang-undang dan Amalan Pekerjaan
 • Undang-undang dan Amalan Keluarga
 • Undang-Undang Imigresen
 • Litigasi Kecederaan Peribadi

Harap Perhatikan: Setiap unit pilihan hanya akan tersedia jika pelajar yang cukup memilih untuk mengkaji.

Kelebihan Penilaian dan Waktu Kontak

10 kredit bersamaan dengan 100 jam pengajian, yang merupakan gabungan kuliah, seminar dan sesi praktikal, dan kajian bebas. Kelayakan Master biasanya terdiri daripada 180 kredit, kredit PGDip 120, kredit PGCert 60 dan kredit MFA 300. Komposisi masa dan penilaian anda yang tepat untuk kursus ini akan berubah mengikut pilihan pilihan anda dan gaya pembelajaran, tetapi boleh jadi:

Kajian

 • Penuh waktu: 50% ceramah, seminar atau yang serupa; Penempatan 0%; 50% kajian bebas
 • Paruh waktu: 50% ceramah, seminar atau yang serupa; Penempatan 0%; 50% kajian bebas

Penilaian

 • Penuh waktu: 13% kursus; 0% praktikal; Pemeriksaan 87%
 • Paruh waktu: 13% kursus; 0% praktikal; Pemeriksaan 87%
Pilihan Penempatan

Sebagai sebahagian daripada Manchester Law School, pelajar LPC kami mempunyai peluang untuk terlibat dalam kerja sukarela melalui Rangkaian Pro Bono. Bekerjasama dengan salah satu rakan kongsi kami untuk menyediakan kepakaran percuma kepada orang yang memerlukan bermakna mempunyai peluang untuk membina kemahiran sebenar dan pengalaman yang relevan.

Melalui Rangkaian Pro Bono, anda akan mendapat peluang untuk meneroka bidang undang-undang yang berlainan. Anda akan membina rangkaian profesional anda dan pada akhirnya, anda boleh membuat perubahan kepada kehidupan seseorang sebelum anda layak. ia membantu anda menonjol daripada orang ramai dan meningkatkan kemahiran, keyakinan dan kebolehpasaran anda.

Kami bekerjasama dengan pelbagai organisasi dalam projek pro bono kami, baik tempatan mahupun antarabangsa. Sekiranya anda menyertai rangkaian kami, anda boleh bekerja di mahkamah dengan Unit Sokongan Peribadi, atas talian nasihat percuma di Slater

Bayaran

Pelajar UK dan EU
 • UK dan pelajar EU: Yuran sepenuh masa: £ 10,500 setahun. Yuran pengajian akan tetap sama untuk setiap tahun kursus anda yang menyediakan anda melengkapkannya dalam jangka masa yang normal (tidak ada tahun berulang atau rehat dalam kajian).
 • UK dan pelajar EU: Yuran sambilan: £ 1750 setiap 30 kredit dikaji setiap tahun. Yuran pengajian akan tetap sama untuk setiap tahun kursus anda yang menyediakan anda melengkapkannya dalam jangka masa yang normal (tidak ada tahun berulang atau rehat dalam kajian).
Pelajar Pulau Non-EU dan Channel
 • Pelajar antarabangsa antarabangsa dan bukan Channel Island: Bayaran sepenuh masa: £ 12,000 setahun. Yuran pengajian akan tetap sama untuk setiap tahun kursus anda yang menyediakan anda melengkapkannya dalam jangka masa yang normal (tidak ada tahun berulang atau rehat dalam kajian).
 • Pelajar antarabangsa antarabangsa dan bukan Channel Island: Yuran sambilan: £ 2000 setiap 30 kredit yang dikaji setiap tahun. Yuran pengajian akan tetap sama untuk setiap tahun kursus anda yang menyediakan anda melengkapkannya dalam jangka masa yang normal (tidak ada tahun berulang atau rehat dalam kajian).
Maklumat tambahan

Sebagai tambahan kepada yuran pengajian, yuran ujian sebanyak £ 15 akan dibayar.

Kelayakan Masters biasanya terdiri daripada 180 kredit, kredit PGDip 120, kredit PGCert 60, dan kredit 300 MFA. Yuran pengajian akan tetap sama untuk setiap tahun pengajian dengan syarat kursus itu selesai dalam jangka masa normal (tiada tahun berulang atau rehat dalam kajian).

Siswazah masa boleh mengambil maksimum 90 kredit setiap tahun akademik.

Kos-kos tambahan

Semua buku yang diperlukan untuk kursus ini boleh didapati dari perpustakaan. Universiti juga mempunyai makmal PC dan perkhidmatan pinjaman riba. Walau bagaimanapun, ramai pelajar memilih untuk membeli beberapa buku teks teras untuk kursus dan / atau komputer riba. Pelajar juga perlu mencetak tugasan dan dokumen lain. Kos percetakan kampus bermula dari 5 pence setiap halaman. Kos yang dianggarkan adalah £ 300 untuk komputer riba, sehingga £ 100 untuk buku dan percetakan. Jumlah kos pilihan: £ 400.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Baca lebih lanjut

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Baca Ringkas