LLM dalam Hak Asasi Manusia dan Undang-undang Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Mengapa LL.M. dalam Hak Asasi Manusia & Undang-undang Antarabangsa?

 • Belajar dengan pakar undang-undang terkemuka dalam bidang hak asasi manusia dan undang-undang antarabangsa.
 • Lanjutkan pendidikan undang-undang anda dengan fokus pada globalisasi dan kesannya.
 • Posisikan diri anda untuk kerjaya yang sangat khusus dalam bidang undang-undang, kerajaan atau akademik.
 • Kembangkan kemahiran praktikal dan akademik yang dihargai dalam ekonomi global masa kini.

Gambaran keseluruhan

The LL.M. dalam Hak Asasi Manusia dan Undang-Undang Antarabangsa ditawarkan melalui Rothberg International School (RIS) Universiti Ibrani bekerjasama dengan Fakulti Undang-Undang , yang telah lama dianggap sebagai sekolah undang-undang paling berprestij di negara ini. Program ini ditujukan kepada pelajar yang telah menyelesaikan ijazah undang-undang dan berminat dalam kerjaya dalam bidang undang-undang, akademik, dan sektor kerajaan dan bukan kerajaan. Sebagai peserta dalam program ini, anda akan belajar dari pakar mengenai bagaimana membuat dan melaksanakan hak asasi manusia dan undang-undang antarabangsa.

142208_pexels-photo-4427430.jpeg

Kurikulum

Dalam program ini, anda akan mengkaji trend terkini dalam bidang hak asasi manusia dan undang-undang antarabangsa, dengan fokus khusus pada globalisasi dan peningkatan hubungan antara dunia kita.

Struktur

Program ini merangkumi dua semester berturut-turut, dari Oktober hingga Julai.

Kredit

The LL.M. dalam Hak Asasi Manusia dan Undang-undang Antarabangsa terdiri daripada 32 kredit.

Kursus

Diberikan sebagai contoh sahaja dan boleh berubah:

Kursus Pengenalan (diperlukan)

 • Israel dan Undang-undang Antarabangsa
 • Pengenalan Undang-undang Israel

Kursus Teras (sekurang-kurangnya empat diperlukan)

 • Undang-undang Hak Asasi Manusia Antarabangsa
 • Keganasan, Counter-Terrorism, dan Hak Asasi Manusia
 • Undang-undang Kemanusiaan Antarabangsa: Cabaran Kontemporari, Konflik Kontemporari
 • Undang-undang Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu
 • Martabat Manusia dalam Perspektif Perbandingan
 • Undang-Undang Jenayah Antarabangsa

Bengkel (sekurang-kurangnya dua diperlukan)

 • Undang-undang antarabangsa
 • Undang-undang Awam dan Hak Asasi Manusia
 • Kolokium Keadilan Peralihan: Perspektif Antarabangsa, Perbandingan, dan Wilayah

Seminar (sekurang-kurangnya dua diperlukan)

 • Hak Asasi Manusia dan Demokrasi
 • Undang-undang Perlembagaan Perbandingan
 • Empayar Undang-Undang: Kolonialisme, Budaya, dan Undang-Undang
 • Naratif Keadilan: Undang-undang dan Sastera
 • Sejarah Undang-undang Antarabangsa Awam
 • Peranan Undang-undang Antarabangsa dalam Menyelesaikan Konflik Timur Tengah

Kursus elektif

Anda boleh memilih daripada lebih daripada 10 kursus tambahan mengenai hak asasi manusia dan keadilan peralihan, dan anda mempunyai pilihan untuk menyelesaikan LL.M. tesis.

Tesis

Anda mempunyai pilihan untuk menulis tesis. Sekiranya anda ingin melakukannya, anda akan mengikuti salah satu rancangan yang dinyatakan di sini:

 • a) Tulis dan lengkapkan tesis sepanjang tahun pengajian anda. Anda kemudian dapat menutup ijazah anda dengan tesis. Tidak ada kos tambahan untuk menulis tesis. Anda mempunyai masa sehingga akhir tahun kalendar untuk menyelesaikannya.
 • b) Setelah menamatkan tahun pengajian anda, anda terus membuka ijazah anda. Anda kemudian mempunyai satu tahun lagi selepas pengajian anda untuk menyelesaikan tesis dan anda diminta membayar 10% dari pengajian (US $ 1,600). Sekiranya anda telah menyelesaikan tesis anda setelah tahun ini selesai, anda akan menerima LL.M. ijazah dengan tesis.
 • c) Anda boleh menutup ijazah anda setelah menyelesaikan syarat kursus program. Anda kemudian akan menerima LL.M. ijazah. Sekiranya anda mahu, anda boleh menulis tesis tanpa had masa. Anda kemudian diminta membayar 20% dari pengajian (AS $ 3,200) untuk setiap tahun yang anda habiskan untuk menulis tesis anda. Perbezaan tesis kemudian akan ditambahkan ke peringkat anda setelah selesai.

Kerjaya

Ditujukan untuk lulusan undang-undang yang berminat untuk mengkhususkan diri dalam bidang hak asasi manusia dan undang-undang antarabangsa, program ini dirancang untuk membantu anda memajukan kerjaya dalam bidang undang-undang atau memulakan karier di kerajaan, badan bukan kerajaan, atau akademisi.

Kehidupan seorang pelajar

"Bagi saya, tinggal di kota suci dengan rakan-rakan Palestin dan Israel di sekitar, saya benar-benar mendapat pelajaran mengenai realiti kompleks di negeri itu." Haotan Wu dari China, MA dalam Pengajian Islam dan Timur Tengah (2016)

Kelayakan

Untuk layak diterima, anda mesti mempunyai yang berikut:

 • LL.B. atau ijazah JD dari institusi pengajian tinggi yang diiktiraf oleh HebrewU; perhatikan bahawa pemohon dengan ijazah dari Perancis mesti mempunyai M1 sebagai tambahan kepada LL.B.
 • Purata minimum B (85/100 atau setara)
 • Menunjukkan pengetahuan bahasa Inggeris

Sebagai tambahan kepada permohonan dalam talian anda, anda diminta untuk menyerahkan dokumen berikut:

 1. Rekod Akademik: Ijazah Sarjana Muda dari institusi pengajian tinggi yang bertauliah dengan purata B (85/100 atau setaraf) atau lebih tinggi. Pemohon mesti menghantar transkrip dan diploma dari semua ijazah akademik sebelumnya. *
 2. Bukti Penguasaan Bahasa Inggeris: Skor peperiksaan TOEFL 89 atau lebih tinggi, skor peperiksaan IELTS 7 atau lebih tinggi, skor peperiksaan Amir 220 atau lebih tinggi, atau skor peperiksaan Amiram 120 atau lebih tinggi. **
 3. CV dan Penyataan Tujuan
 4. Satu Syor Akademik
 5. Kertas Akademik dalam Bahasa Inggeris (mungkin kertas akhir yang dihantar untuk kursus universiti atau contoh penulisan undang-undang anda).
 6. Salinan halaman ID Pasport anda
 7. Borang Perubatan dan Borang Penafian (hanya warganegara AS) - kedua-dua borang boleh dimuat turun dari laman web aplikasi.

* Pelajar yang menyerahkan salinan imbasan rekod akademik mereka boleh diterima ke program dengan syarat, sementara menunggu penyerahan rekod akademik asal.

** Sekiranya anda telah menamatkan ijazah di universiti di mana bahasa Inggeris adalah satu-satunya bahasa pengantar, atau jika anda telah menamatkan ijazah dalam Bahasa dan Sastera Inggeris, anda boleh meminta pengecualian. Anda mesti menghantar dokumentasi dari universiti anda yang mengesahkan bahasa Inggeris sebagai bahasa pengantar. Pengecualian tidak automatik dan ditentukan berdasarkan kes demi kes.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-20 ... Baca lebih lanjut

The Hebrew University of Jerusalem is consistently ranked as the top university in Israel and among the top 100, worldwide. In addition, The University was ranked the top Israeli university and 201-205 best out of the top 800 institutions in the 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, published by the British magazine Times Higher Education. HUJI was the only Israeli university to place in the world’s top 200 universities in the rankings. Baca Ringkas