LLM dalam Kewangan Antarabangsa

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Membangunkan kerjaya undang-undang global anda dengan LLM dalam talian dari Sekolah Undang-undang Dickson Poon, salah satu sekolah undang-undang terkemuka di dunia.

Kewangan Antarabangsa

Hari ini, dunia perdagangan dan kewangan didominasi oleh perdagangan global dan aliran modal dan pelaburan bebas. Amalan undang-undang sentiasa berkembang dan menyesuaikan diri dengan produk baru, pasaran baru dan teknologi baru. Inovasi kewangan berkembang dalam rangka kerja pengawalan kewangan yang terus berkembang, sehingga munculnya pelaku pasar baru, produk kewangan baru dan teknik perdagangan baru.

Untuk menangkap fenomena ini secara konseptual, kita perlu menerapkan teknik undang-undang tradisi tradisional kita dalam cara yang inovatif dan sering mencipta mekanisme undang-undang baru yang lebih sesuai dengan realiti ekonomi global kita. Ini memerlukan peguam untuk membuat banyak sumber undang-undang - domestik, antarabangsa dan transnasional - serta penggunaan pendekatan antara disiplin undang-undang, berdasarkan pandangan kewangan dan ekonomi.

Sarjana undang-undang undang-undang ini diajar 100% secara dalam talian, yang bermaksud bahawa anda boleh memajukan pendidikan anda tanpa mengambil rehat dari pekerjaan, dan anda boleh menyesuaikan pelajaran anda di sekitar komitmen hidup anda. Anda boleh mendapat manfaat daripada pengajaran yang terkenal di dunia King's College London di mana sahaja anda berada di dunia.

Kursus ini direka untuk pelajar yang ingin meneruskan kerjaya dalam undang-undang kewangan atau perdagangan, dan akan menjadi ideal untuk peguam yang ingin meningkatkan pemahaman mereka mengenai dunia perdagangan dan kewangan, yang didominasi oleh perdagangan global dan aliran modal bebas dan pelaburan. Ia juga akan menarik minat orang yang bekerja dalam bidang kewangan dan perniagaan yang peranannya mempunyai tumpuan yang sah.

Butiran kursus

Kewangan Antarabangsa dalam talian

Program ini akan:

  • Memberi anda pengetahuan dan pemahaman terperinci tentang pelbagai bidang dalam undang-undang kewangan dan komersial (konsep, nilai, prinsip dan peraturan undang-undang) dari perspektif undang-undang Bahasa Inggeris, Eropah, Antarabangsa dan Transnasional.
  • Melengkapi anda dengan pengetahuan tentang prinsip-prinsip asas kewangan dan kaitannya dengan undang-undang korporat. Ini penting bagi sesiapa sahaja yang ingin meneruskan kerjaya dalam undang-undang komersial dan kewangan antarabangsa.
  • Memberi pendekatan terdahulu untuk memahami realisme komersial yang memberi kesan kepada keputusan undang-undang yang diperlukan oleh perniagaan dalam ekonomi global kita, dan membantu membangunkan kesedaran kritikal mengenai masalah semasa dalam pelbagai bidang undang-undang kewangan dan komersial.
  • Secara kritikal menilai operasi dan fungsi pasaran kewangan moden dengan meliputi kedua-dua aspek teknikal dan undang-undang cara di mana instrumen kewangan yang berbeza kini dikeluarkan, dipegang dan didagangkan.

Ia berdasarkan pemikiran undang-undang yang paling maju yang berpunca daripada pengalaman sistem undang-undang utama dan rejim undang-undang antarabangsa dan transnasional. Anda akan mendapat manfaat daripada perspektif perundangan transnasional Sekolah Perundangan di Dickson Poon dalam penyelidikan dan pengajaran undang-undang.

Peringkat pertama di UK untuk kecemerlangan penyelidikan (Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan 2014) dan salah satu daripada 10 sekolah teratas UK di dunia, para akademik kami memberikan pengajaran undang-undang yang canggih dalam suasana intelek yang ketat dan merangsang. Dapatkan ijazah sarjana dalam undang-undang dari King's College London dan meningkatkan peluang kerjaya anda.

Syarat kemasukan

A 2: 1 ijazah kehormat (atau sebanding di luar negara) dalam Undang-undang, atau dalam ijazah dengan kandungan undang-undang 70%, atau dalam Diploma Undang-Undang Graduate.

Sekiranya anda mempunyai tinggi 2: 2 (iaitu 57% -59%) dalam undang-undang, atau dalam ijazah dengan kandungan undang-undang 70%, dan sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja dalam undang-undang, permohonan anda akan dipertimbangkan.

Pengalaman profesional. Pemohon yang telah mencapai 2: 1 atau ke atas dalam ijazah bukan undang-undang (iaitu kewangan atau perniagaan) akan dipertimbangkan untuk program ini dengan syarat mereka mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja dalam undang-undang (iaitu mereka yang bekerja dalam undang-undang firma sebagai peguam cara amalan atau mereka yang telah lulus peperiksaan bar dan bekerja sebagai peguam amalan). Calon yang luar biasa dengan pengalaman kerja substansial yang berkait rapat dengan undang-undang tetapi tidak bersifat substansial (contohnya pengurus kontrak) juga dapat dipertimbangkan.

Testimoni

Kehidupan kerja saya sangat sibuk. Saya banyak bepergian dan juga perlu menghabiskan masa di rumah dengan keluarga saya. Saya tahu saya terpaksa menyesuaikan diri dan entah bagaimana sesuai dengan kursus di antara komitmen lain. Sama ada anda berada di rumah atau bekerja, anda boleh mendapat akses kepada kursus pada bila-bila masa. Kursus ini dirancang dengan cara yang sesuai dengan pekerjaan saya dan kehidupan peribadi, sebab itulah saya memilihnya.

- Salio, pelajar Online King

Prospek kerjaya

Di King, anda akan masuk ke salah satu badan pelajar yang paling kompetitif di dunia dan menyertai warisan para siswazah yang dicari oleh beberapa majikan terkemuka di lapangan. Sekolah Undang-undang Dickson Poon mempunyai hubungan kukuh dengan beberapa firma guaman terkemuka di dunia dan majikan antarabangsa. Kolej King London LLM akan membolehkan anda belajar bersama para profesional undang-undang lain di seluruh dunia dan meningkatkan prospek kerjaya anda.

Kewangan Antarabangsa

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Dickson Poon School of Law, King's College London is one of the oldest law schools in England and recognised globally as one of the top 10 UK law schools in the world. The School was established i ... Baca lebih lanjut

The Dickson Poon School of Law, King's College London is one of the oldest law schools in England and recognised globally as one of the top 10 UK law schools in the world. The School was established in 1831 and has played an integral role in the life of King's since the university was formed almost 200 years ago. Baca Ringkas