LLM dalam Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa (Arbitrasi)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Program dalam talian Queen Mary University of London dalam Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa bertujuan untuk memberi inspirasi kepada generasi baru peguam untuk memikirkan semula pendekatan tradisional terhadap konflik dan resolusinya dan untuk melengkapkan mereka dengan alat yang diperlukan untuk berjaya di lapangan. Mereka menggabungkan asas teori pepejal, latihan interdisiplin yang luas, dan peluang untuk pembelajaran individu dan kemahiran. Selanjutnya, program dinamik kami direka untuk menawarkan semua peluang pembelajaran yang sangat baik yang akan anda dapatkan di kampus, tanpa sekatan waktu dan lokasi tetap.

Program dalam talian dalam Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa boleh dipelajari secara sambilan sebagai Master of Law (LLM), Diploma Pascasiswazah (PGDip) atau Sijil Pascasarjana (PGCert). PGDip dan PGCert adalah versi pendek program LLM. Tidak seperti LLM, mereka tidak memerlukan penyelesaian disertasi tetapi memberi anda kandungan peringkat sarjana. Perbezaan antara PGDip dan PGCert adalah bilangan modul yang diperlukan (PGCert adalah lebih pendek daripada PGDip).

Struktur

LLM dalam Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa boleh didapati untuk pengajian sambilan yang ditawarkan lebih dari dua tahun akademik. Pada masa itu anda akan menjalankan empat modul diajar dan disertasi 20,000 perkataan. Bagi setiap modul, anda akan diberikan 30 kredit dan anda akan menerima 60 kredit lagi untuk disertasi anda. Untuk lulus, anda mesti memperoleh 180 kredit penuh, yang melibatkan menyelesaikan setiap aspek modul dan lulus semua tugasan yang berkaitan.

Modul

Kedua-dua modul teras mengenai timbangtara komersil khususnya menawarkan pelajar pandangan terperinci mengenai semua isu perundangan utama yang timbul dalam proses prosiding timbang tara. Ini akan memberi anda pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang ini, sama ada sebagai peguam dalaman, peguam luar, ahli akademik atau penimbang tara.

 • Timbangtara Komersial Antarabangsa: Teori dan Konteks
 • Timbangtara Komersial Antarabangsa: Isu Terpilih
 • Timbangtara Perjanjian Pelaburan
 • Timbang Tara Pelaburan: Perlindungan Substantif
 • Disertasi

Syarat kemasukan

Untuk layak masuk ke program LLM, PGDip atau PGCert International Resolution, anda harus mempunyai perkara berikut:

Graduan undang-undang

 • Kelayakan biasa untuk masuk ke program ini adalah ijazah dalam undang-undang, atau ijazah dengan kandungan undang-undang yang besar, sekurang-kurangnya 2.1 kepujian (atau setaraf antarabangsa).
 • Lulusan undang-undang dengan 2.2 kepujian yang juga mempunyai kelayakan undang-undang lain dan / atau pengalaman undang-undang profesional yang substansial juga layak.

Graduan bukan undang-undang

 • Graduan bukan undang-undang dengan ijazah kepujian minimum 2,2 yang juga memperoleh Merit (atau 60 peratus) dalam Pemeriksaan Profesional Biasa (CPE) atau Graduate Diploma in Law (GDL) yang diiktiraf oleh badan profesional UK, mungkin juga layak.
 • Graduan bukan undang-undang juga boleh dipertimbangkan berdasarkan pengalaman profesional yang substansial dalam bidang undang-undang atau kawasan yang berkaitan langsung dengan program pengajian mereka.

Dalam semua kes, aplikasi dalam talian penuh diperlukan supaya penilaian dan keputusan adil dibuat. Setiap permohonan dianggap berdasarkan merit dan melihat dokumen permohonan yang komprehensif.

CV lengkap dan terperinci diperlukan untuk semua aplikasi dan amat relevan di mana pengalaman profesional perlu dipertimbangkan.

Pemohon antarabangsa

Di Queen Mary, kami berbangga dengan komuniti global kami dan kami mempunyai sejarah panjang untuk menyambut para pelajar dari seluruh dunia. Sejak bertahun-tahun, beribu-ribu graduan antarabangsa kami telah berjaya mengejar kerjaya yang berjaya.

Untuk dapat memanfaatkan sepenuhnya modul dan pengajaran yang ditawarkan, dan untuk mengikuti perbincangan dalam talian, semua pemohon mesti memenuhi piawaian bahasa akademik minimum untuk kemasukan. Anda perlu memberi keterangan keupayaan Bahasa Inggeris yang mencukupi selaras dengan keperluan bahasa Inggeris standard kami. Keperluan IELTS ialah 7.0 keseluruhan dan sekurang-kurangnya 7.0 dalam komponen penulisan.

Jika anda belum mencapai tahap bahasa Inggeris yang diperlukan, maka anda harus terus mengambil ujian Bahasa Inggeris di negara anda untuk mencapai tahap yang diperlukan.

Bagaimana anda dinilai

Sebagai pelajar di Queen Mary Online, kami meminta anda untuk memainkan peranan aktif dalam memperolehi kemahiran dan pengetahuan anda. Kami menggunakan gabungan forum perbincangan dan webinari kumpulan, yang direka untuk menghasilkan perbincangan bermaklumat mengenai topik yang ditetapkan.

Setiap modul terdiri daripada tugas yang dinilai, esei modul dan latihan penilaian muktamad (peperiksaan rumah). Penilaian berterusan akan meningkatkan hubungan guru-guru dan anda akan diberikan maklum balas secara tetap oleh tutor pakar. Anda juga akan dapat menangani soalan dan kebimbangan terus kepada pengatur kursus dan pengarah kursus.

Disertasi akhir yang diperlukan untuk LLM akan melibatkan penyelidikan yang lebih mendalam dan penyelidikan bebas, atas topik, bersetuju dengan penyelia anda.

Di mana kami boleh membawa anda

Kami tahu dari kisah kejayaan lulusan LLM kami pelbagai kerjaya yang mungkin terbuka kepada anda apabila berjaya menyelesaikan kursus ini. Seperti yang anda harapkan sebahagian besar telah menggunakan pengetahuan deria mereka secara langsung bekerja sebagai peguam, barristers, peguam, rakan sekerja undang-undang atau paralegal. Yang lain telah bekerja di bidang seperti peraturan kewangan dan tenaga, perundingan, paten, dan tanda niaga. Ramai pelajar yang sudah berkelayakan sepenuhnya dan telah berlatih selama beberapa tahun telah mendapati diri mereka dapat memajukan kedudukan mereka dalam syarikat mereka yang sedia ada atau untuk mengkhususkan diri dalam bidang baru undang-undang. Sebilangan besar telah pergi untuk menjalankan undang-undang PhD dan telah berjaya menarik dana untuk projek-projek ini sama ada di QMUL atau universiti lain di UK atau luar negara.

Kemahiran yang dikembangkan melalui program kami - digabungkan dengan aktiviti kokurikulum yang kami tawarkan - telah membolehkan graduan kami baru-baru ini beralih ke kerjaya di UK dan di seluruh dunia di syarikat-syarikat seperti:

 • Freehills Herbert Smith
 • Dentons
 • Insurans Cubb
 • Nomura
 • Deloite
 • Latham
 • Delegasi Kesatuan Eropah
 • Ofgem
 • Honda
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Queen Mary Online offers four part-time, 100% online programmes delivered by the Queen Mary University of London – a world-leading Russell Group university. Gain access to cutting-edge research, a glo ... Baca lebih lanjut

Queen Mary Online offers four part-time, 100% online programmes delivered by the Queen Mary University of London – a world-leading Russell Group university. Gain access to cutting-edge research, a global community, and world-class teaching that will empower you to make a global impact. By choosing to study online with Queen Mary, you still enjoy the same status and access to exemplary teaching as our campus students. The advantage you have is the flexibility to pursue your future career at a time and intensity suited to your own unique circumstances and without interrupting your income and career progression. Baca Ringkas