LLM dalam Program Undang-Undang Harta Intelek

Umum

Penerangan Program

Sepuluh program utama dalam harta intelek

BU Law bangga menawarkan kumpulan pengacara pilihan kesempatan untuk melanjutkan ijazah lanjutan dalam salah satu bidang praktik hukum dinamis hari ini: hukum hak milik intelektual. Inisiatif ini dibina atas kecemerlangan akademik yang telah memperoleh reputasi terkemuka di sekolah kami di lapangan. BU Law - BU Law telah menduduki salah satu sekolah undang-undang harta intelek teratas, kedudukan 9 di kalangan sekolah undang-undang Amerika untuk kajian undang-undang harta intelek, menurut US News

Keseronokan mengkaji undang-undang IP di sekolah kami boleh dirasai. Fakulti harta intelek yang terkenal di dunia; keluasan pilihan kurikulum dalam topik yang muncul seperti internet dan bioteknologi; dan badan pelajar lepasan yang mewakili lebih dari 30 buah negara - dengan latar belakang dalam teknologi tinggi, kejuruteraan, bioteknologi, penerbitan, seni, dan hiburan-mencipta persekitaran pembelajaran yang benar-benar menyegarkan untuk kajian lanjutan.

Sebagai pelajar LLM Undang-undang Harta Intelek, anda akan meneruskan pelbagai kelas IP dan IP berkaitan yang ditawarkan melalui kurikulum JD Sekolah. Ini bermakna anda akan mempunyai akses kepada fakulti undang-undang secara konsisten menduduki atau di bahagian atas senarai "Profesor Terbaik" Princeton Review. Termasuk di kalangan pengajar harta intelektual kami adalah beberapa pengamal terkemuka yang terlibat dalam kerja canggih di butik-butik harta intelek dan bioteknologi terkemuka di Boston.

Anda juga akan mendapat manfaat daripada menjadi sebahagian universiti bertaraf dunia: Pelajar yang mencari pembelajaran antara disiplin dapat menambah pelajaran undang-undang mereka dengan mendaftar silang dalam kelas yang berkaitan dengan IP di sekolah siswazah lain di Universiti.

Sekiranya anda tidak biasa dengan Boston, anda akan mendapati bahawa ia adalah pasaran yang teguh dan bersemangat untuk kerja dan kajian harta intelektual, yang mempamerkan kepekatan tertinggi industri berteknologi tinggi di Amerika, dengan perisian, perkakasan, bioteknologi, dan firma peranti perubatan. Anda akan mendapat manfaat langsung daripada berada di salah satu komuniti terkemuka Amerika untuk penemuan dan inovasi.

Saiz terhad program ini memastikan setiap pelajar LLM Undang-undang Harta Intelek menerima sokongan berdedikasi penasihat fakulti dan pengurus kerjaya sepenuh masa, sebagai tambahan kepada perhatian penuh pengarah program, yang tersedia untuk memberi nasihat mengenai semua perancangan akademik dan isu penyelarasan .

Di dunia di mana orang boleh menghantar salinan tak terhingga aset digital di seluruh dunia, dengan serta-merta dan tanpa kos, pelanggan meminta nasihat yang berwibawa untuk melindungi kepentingan mereka dalam intelektual dengan betul. Beberapa sekolah akan lebih bersedia untuk menghadapi cabaran ini daripada BU Law . Selama lima tahun berturut-turut, US News

Sebagai BU Law Harta Intelek LLM pelajar, anda akan meneruskan pelbagai kelas IP dan IP berkaitan yang ditawarkan melalui kurikulum JD Sekolah. Itu bermakna anda akan mendapat akses kepada fakulti undang-undang yang konsisten menamakan di bahagian atas senarai "Profesor Terbaik" Princeton Review. Termasuk di kalangan pengajar harta intelektual kami adalah beberapa pengamal terkemuka yang terlibat dalam kerja canggih di butik-butik harta intelek dan bioteknologi terkemuka di Boston. Dengar lebih banyak mengenai program daripada Penolong Dekan John Riccardi, atau muat turun gambaran keseluruhan program di sini.

Berminat dengan harta intelek, tetapi tidak pasti anda mahukan LLM penuh? Kami juga mempunyai tumpuan dalam IP yang terdapat dalam Program Undang-undang Amerika.

LLM dalam Program Undang-undang Harta Intelek sangat selektif dan, oleh itu, sangat kecil. Rata-rata, program ini mendaftarkan lima atau kurang pelajar setiap tahun. Kira-kira 80 peratus daripada pelajar program ini terlatih asing. Antara pelajar yang terlatih asing yang mendapat pengakuan ialah mereka yang telah menunjukkan rekod prestasi yang mengagumkan dalam kajian undang-undang atau praktik undang-undang harta intelek yang terdahulu, serta komitmen bertulis bahasa Inggeris dan kemahiran lisan.

109396_Capture.JPG

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Boston University School of Law is a top-tier law school that offers a wide-ranging curriculum taught by professors recognized nationally as exceptional teachers and preeminent scholars. The core of t ... Baca lebih lanjut

Boston University School of Law is a top-tier law school that offers a wide-ranging curriculum taught by professors recognized nationally as exceptional teachers and preeminent scholars. The core of the BU Law learning experience is superior teaching and a supportive, dynamic learning environment in which teachers guide, inspire and challenge. BU Law professors are nationally acclaimed for their legal skills and scholarship, on the cutting edge in research, writing and advising to both the public and private sectors. But what uniquely defines them is their devotion to students, academically, professionally and individually. Baca Ringkas