LLM dalam Undang-Undang Perniagaan Eropah dan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Program akreditasi sarjana selama satu tahun dalam bahasa Inggeris dengan penawaran kursus harian sepenuh masa untuk peguam di jantung Tengah-Eropah oleh Fakulti Undang-Undang Károli Gáspár University of the Reformed Church di Hungary, Budapest.

  • Tempoh: September 2018-Jun 2019
  • Tempat mengajar: Budapest, Hungary (EU)
  • Tarikh akhir permohonan: 30 April 2018

STRUKTUR PROGRAM

Ini adalah program sepenuh masa sebanyak 60 kredit ECTS. Program ini menawarkan 24 kursus berbeza yang memfokuskan kepada pelbagai aspek undang-undang perniagaan Eropah dan antarabangsa. Kira-kira separuh daripada semua kursus adalah pilihan dengan pelbagai jenis pengkhususan. Pensyarah adalah profesional yang terkenal di bidang mereka, baik sebagai ahli akademik dan pengamal dari firma undang-undang, badan kehakiman, dan organisasi undang-undang peringkat antarabangsa atau domestik. Melawat pensyarah dari beberapa negara lain juga dimasukkan dalam program ini. Program ini diselesaikan dengan mempertahankan tesis tuan dan penyempurnaan peperiksaan akhir.

Selain daripada ceramah dan seminar kelas, kemungkinan pandangan berharga dalam amalan undang-undang yang berkaitan mewakili bentuk lain dari manfaat pembelajaran untuk peserta. Untuk mendapatkan pengalaman profesional dan mewujudkan rangkaian hubungan, peserta dalam program LLM akan berpeluang untuk melibatkan diri dalam latihan magang yang tidak dibayar dan mengambil bahagian dalam operasi firma undang-undang dengan amalan Eropah dan antarabangsa yang luas dalam hal-hal perundangan.

Kurikulum program

KRITERIA KEMASUKAN DAN PROSES PERMOHONAN

Pemohon hendaklah mempunyai ijazah dalam undang-undang dari universiti yang diiktiraf dan mempunyai arahan bahasa Inggeris yang baik.

Pemohon perlu mengemukakan dokumen berikut secara elektronik pada 30 April:

  • Borang permohonan
  • CV dalam bahasa Inggeris, termasuk gambar saiz pasport
  • Salinan pasport
  • Surat motivasi dalam Bahasa Inggeris (minimum 1 halaman, termasuk latar belakang pemohon, tujuan, dan tujuan kajian)
  • Salinan Bahasa Inggeris yang disahkan oleh undang-undang (jika pemohon dijangka mendapat ijazah dalam undang-undang selepas tamat tempoh permohonan, tetapi proses tamat pengajian akan diselesaikan pada akhir tahun akademik semasa, ijazah undang-undang bahasa Inggeris yang disahkan ijazah undang-undang hendaklah dikemukakan selepas tamat pengajian) - keperluan minimum: ijazah undang-undang BA tahun empat tahun.
  • Dua surat cadangan (sekurang-kurangnya satu dari institusi pengajian undang-undang pemohon)
  • Salinan sijil peperiksaan bahasa - keperluan minimum: CEFR B2 (bersamaan dengan Cambridge English First (FCE) / BEC Vantage / IELTS 5.5-6.5 / TOEFL iBT 87-109 / Michigan ECCE / PTE Tahap Umum 3 / PTE Academic 59-75 / Trinity ISE II)

Pemohon juga dijangka membayar EUR 100 kepada universiti sebagai bayaran pentadbiran yang tidak dapat dikembalikan untuk proses permohonan, yang akan ditolak dari yuran pengajian pada masa pendaftaran.

Semua dokumen akan dihantar pada 30 April ke llm@kre.hu

Berdasarkan kepada bahan permohonan dan pra-pemilihan, universiti mengadakan wawancara Skype dengan pemohon yang disenarai pendek.

Pemohon dimaklumkan pada 30 Jun mengenai keputusan universiti, kecuali pemohon yang boleh memperoleh ijazah mereka selepas tarikh itu. Dalam kes mereka, universiti menutup prosedur permohonan pada 31 Julai.

Universiti ini menghantar Surat Kemasukan rasmi dan semua surat pengesahan yang diperlukan kepada pemohon yang diterima untuk membantu proses visa. Pemohon dijangka mengesahkan kehadiran mereka melalui e-mel.

Semua pemohon yang diterima boleh diminta untuk membentangkan dokumen asal yang dihantar semasa proses permohonan.

PELUANG BAYAR DAN PELESENAN SCHOLARSHIP

Tuisyen: EUR 6000 (dalam dua ansuran)

Ansuran pertama (EUR 2900) akan dibayar selepas pengesahan penerimaan, sebelum memulakan proses visa pemohon.

Yuran pengajian merangkumi penyertaan dalam program ini, penerimaan ijazah, bahan kursus elektronik, penggunaan perpustakaan dan akses kepada beberapa pangkalan data undang-undang, aktiviti ekstrakurikuler (contohnya penyertaan mahkamah pengadilan), beberapa acara sosial (majlis resepsi) yang berkaitan dengan program, dan pelajar perkhidmatan kebajikan.

Yuran pengajian tidak meliputi perbelanjaan hidup, perbelanjaan perjalanan, keselamatan sosial dan perlindungan perubatan, yuran dalam pentadbiran awam, penginapan, peristiwa sosial yang tidak berkaitan dengan LL.M. program, dsb.

Perkhidmatan kebajikan pelajar menyediakan bantuan dalam permohonan visa dan pendaftaran orang asing, keselamatan sosial, perkhidmatan perubatan, penyertaan dalam program buddy pelajar tempatan, dan lain-lain. Universiti boleh menawarkan penginapan di bilik asrama atau dapat memberikan bantuan dalam mencari susunan penginapan yang sesuai .

Pemohon negara tertentu mungkin mempunyai peluang untuk memohon Program Beasiswa Stipendium Hungaricum yang dibiayai oleh negara Hungary. Biasiswa ini meliputi keseluruhan yuran pengajian, belanjawan untuk penginapan (atau sumbangan kepada kos penginapan) dan insurans perubatan di Hungary. Untuk maklumat lanjut, layari laman web berikut: www.stipendiumhungaricum.hu

MAKLUMAT PERHUBUNGAN

Semua surat-menyurat akan dihantar kepada llm@kre.hu

Alamat: Károli Gáspár University of the Reformed Church di Hungary, Fakulti Undang-undang, 1042 Budapest, Viola utca 2-4., Hungary

Telefon tengah: -36-1-370-86-01

Tarikh Akhir Kemaskini Dis 2018

Latar Belakang Pusat Pengajian

The legal predecessor of our University was the Reformed Theological Academy of Budapest, founded in 1855 and granted University status by the Hungarian Parliament in 1900. In 1993 the General Assembl ... Baca lebih lanjut

The legal predecessor of our University was the Reformed Theological Academy of Budapest, founded in 1855 and granted University status by the Hungarian Parliament in 1900. In 1993 the General Assembly of the Hungarian Reformed Church took the decision to establish a multifaculty University, and this decision was approved later on in the year on 21st September by the Parliament of the Republic of Hungary. Through the creation of Károli Gáspár University, the Hungarian Reformed Church has fulfilled the aims of its forefathers. Our University, in the spirit of the universitas scientiarium, aims to raise the status of not solely the Church, but also the nation, through its educational, teaching and academic work. Baca Ringkas