LLM dalam Undang-Undang Perniagaan

Umum

Penerangan Program

Program

Anda akan menyiasat aspek undang-undang Eropah dan syarikat komparatif, seperti penyusunan semula korporat, mobiliti korporat, pembentukan dan pembiayaan syarikat, bentuk perniagaan Eropah, penglibatan pekerja, tadbir urus korporat, dan peraturan pengambilalihan. Anda juga akan mempelajari menganalisis undang-undang EU primer dan sekunder, serta undang-undang di Mahkamah Keadilan EU dan undang-undang bidang kuasa yang relevan. Pada akhir program, anda akan memahami interaksi undang-undang Eropah dan kebangsaan mengenai perniagaan.

Anda akan mendapat pengetahuan yang luas mengenai pasaran dalaman dan luaran Kesatuan Eropah dan kedudukan Eropah di dunia serta pengetahuan khusus dalam bidang Undang-undang Perniagaan dan belajar di Sekolah Hukum Belanda yang dinilai nombor satu dalam Belanda untuk kepuasan pelajar.

Fakulti Undang-undang di Nijmegen adalah yang pertama di Belanda untuk memulakan program Hukum Eropah. Ia telah membina reputasi antarabangsa dalam bidang undang-undang Eropah, undang-undang imigresen dan undang-undang persendirian dan merupakan sebahagian daripada rangkaian besar yang merangkumi lebih daripada lima puluh universiti di Eropah, Amerika Syarikat, Asia, dan Australia. Anda akan bekerjasama dengan Pusat Penyelidikan Perniagaan & Undang-undang berprestij. Pusat ini menggabungkan kecemerlangan akademik dengan kepakaran praktikal syarikat-syarikat utama dan firma undang-undang. Pusat ini telah mendapat akreditasi oleh Akademi Seni dan Sains Kerajaan Belanda (KNAW).

Anda akan diajar dalam suasana merangsang, kolej dengan kumpulan kecil oleh profesor undang-undang yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, semua pakar dalam bidang khusus mereka. Program ini bukan hanya bertujuan untuk pelajar dari negara-negara EU. Semua negara dalam perdagangan dunia dengan EU yang mempunyai peraturan dan peraturan yang perlu dipatuhi. Oleh itu, para pelajar undang-undang dari seluruh dunia akan mendapat manfaat daripada pengkhususan Guru ini.

Fakta dan angka

 • Ijazah: Sarjana Undang-Undang (LL.M)
 • Fakulti: Undang-undang
 • Kod Croho: 60224
 • Tempoh: 1 tahun (60 EC), sepenuh masa
 • Mulai bulan: September atau Februari
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Pelajar yang mendaftar: 60-70 setahun
 • Waktu hubungan: 15-18 jam seminggu

Kenapa belajar di Radboud University ?

 • Anda akan memperoleh pengetahuan luas tentang pasaran dalaman dan luaran Kesatuan Eropah dan kedudukan Eropah di dunia serta pengetahuan khusus dalam bidang Undang-undang Perniagaan.
 • Anda akan belajar di Sekolah Undang-undang Belanda yang diberi nombor satu di Belanda untuk kepuasan pelajar.
 • Fakulti Undang-undang di Nijmegen adalah yang pertama di Belanda untuk memulakan program Hukum Eropah. Ia telah membina reputasi antarabangsa dalam bidang undang-undang Eropah, undang-undang imigresen dan undang-undang persendirian dan merupakan sebahagian daripada rangkaian besar yang merangkumi lebih daripada lima puluh universiti di Eropah, Amerika Syarikat, Asia, dan Australia.
 • Anda akan bekerjasama dengan Pusat Penyelidikan Perniagaan & Undang-undang berprestij. Pusat ini menggabungkan kecemerlangan akademik dengan kepakaran praktikal syarikat-syarikat utama dan firma undang-undang. Pusat ini telah mendapat akreditasi oleh Akademi Seni dan Sains Kerajaan Belanda (KNAW).
 • Anda akan diajar dalam suasana merangsang, kolej dengan kumpulan kecil oleh profesor undang-undang yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, semua pakar dalam bidang khusus mereka.
 • Gabungan pelajar antarabangsa memberikan kelas dan projek menyentuh sentuhan pelbagai budaya. Ini akan memberi anda manfaat tambahan untuk mendapatkan kemahiran komunikasi multikultural serta pelbagai perspektif budaya dalam bidang ini. Pada masa anda menerima ijazah Sarjana anda, anda akan mendapat kemahiran yang sangat baik untuk bekerja di Belanda atau di mana-mana negara lain.
 • Program ini bukan hanya bertujuan untuk pelajar dari negara-negara EU. Semua negara dalam perdagangan dunia dengan EU yang mempunyai peraturan dan peraturan yang perlu dipatuhi. Oleh itu, para pelajar undang-undang dari seluruh dunia akan mendapat manfaat daripada pengkhususan Guru ini.

Program Undang-undang Perniagaan Master dalam masa 2,5 minit

Keperluan kemasukan

Keperluan kemasukan untuk semua pelajar

 1. Ijazah Sarjana Muda atau Sarjana dalam Undang-undang bersamaan dengan peringkat pendidikan Belanda *.
  • Untuk pengkhususan Undang-undang Eropah dan Hal Ehwal Global: Pelajar dengan ijazah dalam Politik, Tadbir Urus, Hubungan Antarabangsa, Seni Liberal atau setaraf, dengan banyak kursus dalam Undang-undang, juga layak menerima kemasukan ke pengkhususan ini. Pelajar-pelajar ini harus memberikan bukti pengetahuan tentang konsep asas Undang-undang.
 2. Kemahiran dalam bahasa Inggeris
  • Untuk mengambil bahagian dalam program ini, anda perlu mempunyai pengetahuan yang memadai tentang Bahasa Inggeris. Penutur Bahasa Inggeris bukan bahasa asli ** perlu memberikan keterangan kecekapan mereka dengan mengemukakan salah satu ujian berikut:
   • Sijil TOEFL dengan skor minima 90 keseluruhan (berasaskan internet, dengan minimum 23 untuk penulisan) atau 575 (berasaskan kertas). Kod TOEFL institusi untuk Radboud University adalah 3387; atau
   • IELTS dengan skor minima 6.5 keseluruhan (dengan skor minimum 6.0 minimum untuk komponen mendengar, membaca dan bercakap dan minimum 6.5 untuk menulis); atau
   • Sijil Bahasa Inggeris Lanjutan Cambridge (CAE) dengan gred C atau lebih tinggi atau Sijil Kemahiran dalam Bahasa Inggeris (CPE) dengan gred C atau lebih tinggi.
    • Harap maklum bahawa kesahihan sijil IELTS dan TOEFL adalah 2 tahun dan kesahan CAE / CPE 5 tahun.
    • Pelajar dari negara-negara UE (termasuk pelajar Belanda) yang telah memperolehi LL.B (lulusan diploma dalam bidang undang-undang) yang diajar dalam bahasa lain daripada bahasa Inggeris boleh mengambil ujian RATEr di institut bahasa kami Radboud Into Bahasa pada 4 Jun 2019 atau 9 Ogos 2019 , lokasi: Erasmusbuilding, Erasmusplein 1, bilik 00.28 di Nijmegen. Untuk pengambilan bulan Februari 2020, pelajar boleh mengambil ujian di Wageningen Into Bahasa, Droevendaalsesteeg 2, bangunan 102, bilik 2.67, Wageningen pada 7 November 2019 atau di Radboud Into Bahasa, Nijmegen, pada 9 Januari 2020. Undang-undang Nijmegen Fakulti akan membayar ujian RATEr. Kami juga menerima sijil TOEFL, IELTS, CAE dan CPE dengan skor yang disebutkan di atas. Walau bagaimanapun, Fakulti Undang-undang tidak akan membayar balik kos untuk ujian ini.
 3. Surat motivasi dalam bahasa Inggeris ***
  • Tolong jelaskan dalam surat motivasi anda mengapa anda ingin mendaftar dalam pengkhususan Master pilihan anda dalam program Undang-undang Antarabangsa dan Eropah. Juga, lampirkan resume anda dengan foto dan senarai gred anda ke surat ini.
  • Sila ambil perhatian:
  • Bagi mereka yang tidak memenuhi syarat, Radboud University tidak menawarkan program pra-tuan dalam Undang-undang Antarabangsa dan Eropah. Jika anda ingin memasuki program Sarjana dalam Undang-undang Antarabangsa dan Eropah, anda memerlukan ijazah Sarjana Muda (dari universiti penyelidikan) yang memenuhi keperluan.
  • Jika anda seorang pelajar Cina dan mahu mendaftar sebagai pelajar dalam program berbahasa Inggeris di sebuah institusi pendidikan tinggi Belanda, anda perlu memohon Sijil Nuffic. Maklumat lanjut boleh didapati di laman web Kajian di Holland.

* Pelajar yang memperoleh ijazah di Belanda dikehendaki memperoleh ijazah Sarjana Muda dari universiti penyelidikan (universiteit). Pelajar yang memperoleh ijazah Sarjana Muda dari universiti sains gunaan (hbo) tidak boleh diterima.

Pelajar yang memperolehi diploma mereka di Indonesia, dikehendaki memperoleh ijazah Sarjana dalam Undang-Undang (Sarjana Hukum II).

** Pemohon dianggap sebagai penutur asli bahasa Inggeris jika mereka adalah warganegara Australia, Kanada (kecuali Quebec), Ireland, New Zealand, Singapura, UK, Amerika Syarikat atau Afrika Selatan, atau jika mereka telah memperoleh LL. B (program sarjana dalam Undang-Undang) di salah satu negara yang disebutkan di atas. Pelajar dari Sarjana Undang-undang Sekolah Undang-undang di Radboud University , juga dikecualikan daripada ujian bahasa.

*** Pelajar dari Sarjana Undang-undang Sekolah Undang-Undang di Radboud University , dikecualikan daripada surat motivasi.

Tarikh akhir

Tarikh akhir untuk pelajar dengan gelar Belanda

Semua program Sarjana kami bermula pada minggu pertama bulan September dengan beberapa program yang juga menawarkan pengambilan bulan Februari. Sila semak halaman program khusus untuk maklumat ini. Jika anda ingin belajar di Radboud University , sila maklum bahawa kami telah menetapkan tarikh akhir aplikasi untuk setiap pengambilan.

Pelajar dengan ijazah Sarjana Muda universiti Belanda perlu memastikan bahawa mereka telah menyelesaikan permohonan sebelum 1 September (untuk pengambilan bulan September), dan sebelum 1 Februari (untuk pengambilan bulan Februari).

Jika anda memerlukan kenyataan kemasukan, sila minta ini dari Lembaga Pemeriksa tidak lewat dari 1 Julai (untuk pengambilan bulan September).

Beberapa (Penyelidikan) Master telah menetapkan tarikh akhir tambahan mereka sendiri untuk pendaftaran. Sila pergi ke program pilihan anda untuk mengetahui tarikh akhir ini.

Tarikh akhir untuk pelajar dengan ijazah antarabangsa

Pengambilan bulan September
Pemohon bukan EU / EEA dengan biasiswa

Pelajar bukan EU / EEA mesti mengemukakan permohonan lengkap sebelum 1 Mac jika mereka ingin dipertimbangkan untuk mendapatkan biasiswa, sebagai contoh, Program Biasiswa Radboud , dan / atau Biasiswa Orange Tulip. Sila ambil perhatian bahawa tarikh akhir yang berlainan boleh memohon biasiswa lain. Sila semak laman web biasiswa untuk mengetahui sama ada anda atau program pilihan anda layak mendapat biasiswa.

Pemohon bukan EU / EEA tanpa biasiswa

Semua pemohon bukan EU / EEA yang lain mesti mengemukakan permohonan lengkap sebelum 1 April . Ini adalah tarikh akhir akhir dan termasuk perkhidmatan pra-ketibaan. Ini terdiri daripada bantuan dengan penginapan dan sokongan dengan proses permohonan visa.

Pemohon EU / EEA (1)

Pemohon EU / EEA perlu mengemukakan permohonan lengkap sebelum 1 Mei untuk menerima bantuan dengan penginapan. Radboud University masih akan mempertimbangkan aplikasi EU / EEA sehingga 1 Julai , tetapi kami mungkin tidak dapat menawarkan bantuan dengan penginapan.

Pelajar akan menerima keputusan kemasukan kira-kira 3 minggu selepas mereka menyelesaikan permohonan mereka dalam sistem aplikasi dalam talian OSIRIS Permohonan.

Beberapa (Penyelidikan) Master telah menetapkan tarikh akhir tambahan mereka sendiri untuk pendaftaran. Sila pergi ke program pilihan anda untuk mengetahui tarikh akhir ini.

Pengambilan bulan Februari

Pemohon bukan EU / EEA

Pemohon bukan EU / EEA mesti mengemukakan permohonan lengkap sebelum 1 November untuk menerima pakej perkhidmatan. Ini terdiri daripada bantuan dengan penginapan dan sokongan dengan visa dan proses permit kediaman.

Pemohon EU / EEA (1)

Pemohon EU / EEA perlu mengemukakan permohonan lengkap sebelum 1 Disember untuk menerima bantuan dengan penginapan.

Pelajar akan menerima keputusan kemasukan kira-kira 4 minggu selepas mereka telah menyelesaikan permohonan mereka dalam sistem aplikasi dalam talian OSIRIS Permohonan.

Beberapa (Penyelidikan) Master telah menetapkan tarikh akhir tambahan mereka sendiri untuk pendaftaran. Sila pergi ke program pilihan anda untuk mengetahui tarikh akhir ini.

Senarai ini boleh berubah.

Tarikh akhir pendaftaran

Pelajar yang telah (syarat) mengaku perlu melengkapkan pendaftaran mereka mengikut tarikh di bawah:

Pelajar bukan-EU / EEA yang memerlukan bantuan dengan permohonan visa mereka perlu menghantar salinan sulit yang sah dari dokumen pendaftaran mereka (yang digariskan dalam surat pengakuan) sebelum 1 Jun (untuk pengambilan bulan September) atau 1 Disember (untuk pengambilan bulan Februari). Kriteria pendaftaran yang lain mesti dipenuhi sebelum 15 Ogos (untuk pengambilan bulan September) atau 15 Januari (untuk pengambilan bulan Februari).

Sila ambil perhatian bahawa tarikh akhir ini sangat ketat dan mesti dipatuhi. Mereka bersedia untuk memastikan masa yang mencukupi untuk pelajar menyelesaikan proses visa.

(1) Negara EU / EEA: Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Republik Czech, Denmark, Estonia, Finland, Perancis, Jerman, Yunani, Hungary, Iceland, Ireland, Itali, Latvia, Liechtenstein, Malta, Belanda (termasuk Belanda Caribbean), Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden atau United Kingdom.

Prospek kerjaya

Pengkhususan Master ini direka terutamanya untuk pelajar yang ingin mengejar kerjaya undang-undang antarabangsa dalam bidang undang-undang korporat. Ia menawarkan pendidikan menyeluruh dan menyeluruh dalam undang-undang syarikat yang merangkumi undang-undang persaingan, undang-undang komersial, undang-undang buruh, dan undang-undang insolvensi. Dan kerana ia adalah sebahagian daripada program Undang-undang Antarabangsa dan Eropah di Radboud University , anda juga akan mendapat pemahaman yang baik mengenai pasaran dalaman dan luaran Kesatuan Eropah dan kedudukan Eropah di dunia.

Jawatan kerja

Graduan Undang-Undang Perniagaan boleh menjangkakan pelbagai prospek pekerjaan. Pengetahuan yang luas tentang perniagaan EU dan proses keputusan Eropah membuat para graduan pengkhususan ini dilengkapi dengan baik untuk pekerjaan dalam undang-undang, melobi atau firma perundingan di mana saja di dunia. Anda juga boleh bekerja untuk institusi kewangan, syarikat multinasional, dan syarikat tersenarai serta institusi kerajaan dan NGO. Graduan juga boleh berusaha untuk salah satu daripada beberapa jawatan undang-undang dalam Suruhanjaya Eropah kerana Master ini pasti mendapat asas kukuh yang diperlukan untuk memperoleh kecekapan profesional yang diperlukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Baca lebih lanjut

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Baca Ringkas