LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar dan Pembangunan Mapan

Tempoh: Satu tahun kalendar (sepenuh masa). Dua, tiga atau empat tahun (separuh masa, siang sahaja). Kami mengesyorkan bahawa pelajar separuh masa mempunyai antara dua setengah minggu dan tiga hari seminggu untuk melanjutkan pengajian mereka.

Keperluan Kemasukan Minimum: Gelar kehormat kelas kedua tertinggi (atau setara) dalam Undang-undang.

Mula program: pengambilan bulan September sahaja

Mod Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

LLM dalam Undang-undang Alam Sekitar dan Pembangunan Mapan menyediakan pengkhususan unik dalam bidang undang-undang yang berkembang pesat. Undang-undang alam sekitar telah berkembang pesat sejak lima dekad yang lalu dan kini merupakan salah satu bidang utama undang-undang domestik dan antarabangsa. Skop undang-undang alam sekitar yang semakin luas tercermin dalam gagasan payung pembangunan mampan yang menangkap hubungan antara isu-isu alam sekitar tradisional dan kebimbangan pembangunan yang lebih luas. Walau bagaimanapun, undang-undang alam sekitar tidak hanya meliputi pemuliharaan alam semula jadi dan isu-isu kawalan pencemaran tetapi juga penggunaan dan pemuliharaan sumber semula jadi yang lebih luas. Di samping itu, kami menekankan hubungan antara peraturan alam sekitar dan bidang-bidang lain yang berkaitan dengan undang-undang, seperti hak asasi manusia, perdagangan atau hak harta intelek.

Ijazah SOAS menawarkan gabungan modul yang berbeza yang merangkumi bidang utama undang-undang alam sekitar dalam dimensi antarabangsa dan nasional mereka. Ini termasuk modul yang merangkumi isu alam sekitar global dan antarabangsa, sama ada dalam konteks umum (Undang-undang, Alam Sekitar dan Pembangunan Mampan dalam Konteks Global) atau memberi tumpuan kepada rejim tertentu (Perubahan Iklim dan Undang-undang dan Dasar Tenaga), modul yang lebih fokus pada dimensi sumber undang-undang alam sekitar (Undang-undang dan Sumber Asli) dan modul antara disiplin yang memberi tumpuan kepada sumber-sumber tertentu (Undang-undang Air: Keadilan dan Tadbir Urus).

Di luar kursus yang akan anda ambil semasa anda berada di SOAS , anda juga akan dijemput untuk menjadi ahli pelajar Pusat Undang-undang, Alam Sekitar dan Pembangunan (LEDC). LEDC adalah titik fokus untuk aktiviti penyelidikan berkaitan alam sekitar di Sekolah Undang-undang, termasuk kohort PhD yang sihat, siri seminar tahunan, penerbitan Undang-undang, Alam Sekitar dan Jurnal Pembangunan (LEAD Journal), dan aktiviti-aktiviti lain yang berkaitan dengan yang sedang berlangsung penyelidikan.

Struktur

Pelajar mesti mengambil modul dengan nilai 180, terdiri daripada disertasi (60 kredit) dan 120 kredit modul yang diajar. Modul mengajar bernilai 15 atau 30 kredit.

Pelajar yang ingin lulus dengan LLM khusus dikehendaki mengambil sekurang-kurangnya 60 kredit yang berkaitan dengan LLM khususnya, 30 lagi kredit dalam Sekolah Modul Undang-Undang (Undang-undang Umum Pasca Siswazah Modul Senarai) dan 30 unit akhir yang boleh sama ada diambil di dalam Sekolah Undang-undang atau dari laman Pilihan Terbuka Bahasa atau Pilihan Terbuka Bukan Bahasa dengan kebenaran LLM Program Convenor. Topik disertasi akan dijalankan dalam pengkhususan LLM.

Sila ambil perhatian: Tidak semua modul yang disenaraikan akan tersedia setiap tahun. Sila lihat halaman modul individu untuk maklumat.

Senarai Modul Pakar (sekurang-kurangnya 60 kredit yang perlu diambil)

  • Perubahan Iklim dan Undang-undang dan Dasar Tenaga15PLAC15430Full Year
  • Undang-undang dan Sumber Asli15PLAC12630Full Year
  • Undang-undang, Pembangunan Alam Sekitar dan Mampan dalam Konteks Global15PLAC11830Full Year
  • Undang-undang Air: Keadilan dan Tadbir Urus 15PLAH044 15 Terma 1

Pilihan Bukan Hukum

  • Dasar Tenaga di Asia-Pasifik15PFFH01115Term 2
  • Tenaga Global

Senarai Modul Pasca Siswazah Umum

30 kredit tambahan mesti diambil dari Senarai Modul Mengajar Siswazah Umum atau Senarai Modul Khas Sekolah di atas.

Modul Opsyen Terbuka Siswazah

30 kredit terakhir mesti diambil dari senarai Modul Opsyen Terbuka SOAS , atau dari Senarai Modul Pasca Siswazah Undang-undang Am di atas atau dari Senarai Modul Khas.

Disertasi

Disertasi (12,000 perkataan), mengenai topik yang berkaitan dengan keistimewaan ijazah

  • LLM Disertasi dalam Undang-Undang 15PLAD178 60 Tahun Penuh
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,585 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 14,585; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 20,450 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2019
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2019
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date