LLM dalam Undang-undang Amerika (untuk Peguam Bukan AS)

Umum

Penerangan Program

Menyediakan peguam asing untuk amalan global

LLM dalam kurikulum Program Undang-undang Amerika direka khusus untuk menyediakan peguam asing untuk cabaran amalan global. Dalam program ini, pelajar disepadukan sepenuhnya ke dalam kelas JD BU Law , di mana mereka duduk bersebelahan dengan pelajar Amerika yang dilatih dalam tradisi pendidikan undang-undang AS.

Ini bermakna anda bukan sahaja mempelajari bahan doktrin AS dalam mana-mana bidang harta kekayaan intelektual, urus niaga perniagaan antarabangsa, penggabungan dan pengambilalihan, penyelesaian pertikaian alternatif, untuk menamakan hanya beberapa-tetapi anda akan belajar sesuatu yang sama pentingnya: bagaimana Peguam AS dilatih untuk menganalisis soalan-soalan undang-undang dan menyokong nama pelanggan mereka.

Menjelang akhir tahun ini, kami menjangka anda akan mengembangkan kemahiran untuk menjadikan anda pengamal global yang lebih berkesan. Anda akan mendapat gambaran yang unik mengenai "mindset" peguam AS dan yang lain yang terlatih dalam undang-undang umum. Anda akan mempunyai perspektif yang diperlukan untuk bekerja merentas sempadan dan berurusan dengan peguam dari pelbagai tradisi dan latar belakang.

Dalam erti kata itu, Program Undang-undang Amerika kami adalah apa-apa tetapi Amerika. Ia benar-benar global.

Sebagai seorang peguam terlatih asing, anda menghadapi banyak pilihan untuk pengajian siswazah di Amerika Syarikat dan di tempat lain. Biar saya ceritakan tentang apa yang membezakan LLM BU Law dalam Program Undang-undang Amerika dan apa yang boleh anda harapkan sebagai ahli komuniti kami:

Arahan Superior

Sebagai pelajar LLM dalam Program Undang-undang Amerika, anda akan diintegrasikan ke dalam kelas JD biasa sekolah dan oleh itu mempunyai akses kepada fakulti sepenuh masa BU Law . Mengapa perkara itu berlaku? Fakulti sepenuh masa BU Law secara konsisten berada di peringkat lima di Amerika oleh Princeton Review. Fakulti kami terdiri daripada para ulama terkenal di dunia yang cemerlang bukan sahaja dalam sumbangan mereka kepada pemikiran undang-undang, tetapi juga yang cemerlang dalam kelas sebagai pengajar. Anda boleh mendengarnya dari pelajar dan alumni semasa kami. Ramai yang akan memberitahu anda bahawa pengajar BU Law mereka adalah yang terbaik yang mereka miliki, di mana sahaja. Ringkasnya, anda akan belajar dari guru undang-undang terbaik Amerika.

Fleksibiliti dan Pilihan yang tidak dapat ditandingi

Program Undang-undang Amerika adalah program pascasarjana BU Law paling fleksibel dan salah satu yang paling fleksibel yang anda akan dapati di mana-mana sahaja. Ia menawarkan kursus yang tidak dapat ditandingi untuk dipilih, dengan bilangan minimum kelas yang "diperlukan". Anda akan dapat:

  • Pilih dari 200 kursus dan seminar dari hampir setiap subjek undang-undang Amerika, salah satu pilihan paling luas yang terdapat di mana-mana sekolah undang-undang.
  • Tanpa batasan, ambil kelas tahun pertama (sebagai tambahan kepada kelas JD kedua dan ketiga), yang meliputi topik asas yang muncul pada peperiksaan bar AS. Tidak semua sekolah membenarkan pelajar LLM melakukannya.
  • Menambah pengajian undang-undang anda dengan kursus di sekolah siswazah lain di BU atau, mendaftar dalam kelas yang ditawarkan melalui BU Law Program Siswazah 's dalam Perbankan
  • Meneruskan pilihan "konsentrasi" jika anda ingin menumpukan kajian anda di salah satu daripada tiga bidang penting dalam kerja undang-undang global: Amalan Perniagaan Antarabangsa, Harta Intelek, dan Cukai.

Perhatian Individu dan Peribadi

Di BU Law , anda akan menerima bukan sahaja pengajaran berkualiti tinggi di mana-mana sekolah undang-undang Amerika, tetapi juga tahap tertinggi sokongan individu, baik dari segi akademik dan peribadi. Kami ghairah tentang perkara ini. Siswazah

Pembangunan Profesional dan Magang

Pejabat Pembangunan Profesional LLM kami secara khusus dan khusus didedikasikan untuk pelajar LLM, menyediakan kaunseling dan sokongan individu untuk membantu mereka memperolehi latihan magang atau pekerjaan tetap di AS atau di luar negara. Pelajar yang berminat untuk mengambil peperiksaan bar AS mendapat panduan yang luas mengenai keperluan kelayakan dan prosedur permohonan. Program Latihan Undang-undang Amerika menyediakan peletakan internship pasca graduasi untuk pelajar yang mencari pengalaman kerja nyata di AS semasa tempoh Latihan Praktik Pilihan mereka.

Memperluas Dunia anda

Sebagai pelajar Undang-undang Amerika, anda akan menjadi ahli penuh dari keseluruhan komuniti BU Law , secara sosial dan akademik-tidak dipisahkan dari seluruh Sekolah. Anda akan dijemput untuk mengambil bahagian dalam mana-mana 30 organisasi pelajar JD. Dan kerana kami mengambil serius "keluarga" di kalangan pelajar LLM, anda akan sering mengambil bahagian dalam acara sosial dan ekstrakurikuler yang menghubungkan anda dengan pelajar siswazah BU Law lain. Akibatnya, anda akan membentuk bon dengan pelajar Amerika dan rakan-rakan antarabangsa yang akan bertahan di luar tahun anda di Boston.

Ijazah dengan Pengaruh Global

Pendidikan yang unggul merupakan gelaran BU Law diiktiraf di seluruh dunia. Lulusan LLM kami adalah antara yang paling direkrut oleh firma dan syarikat global. Graduan tinggal atau berlatih di lebih daripada 65 negara di luar Amerika, dan Kelab Alumni Boston University merangkumi dunia dengan persatuan antarabangsa di seluruh dunia.

Boston-America's Greatest City untuk Pelajar

Semua ini berlaku di Boston, salah satu daripada bandar-bandar yang paling hebat di dunia. Tanya siapa saja yang ada di sini. Tidak ada tempat seperti itu.

Saya menjemput anda untuk mendengar daripada alumni kami mengenai pengalaman yang tidak dapat dilupakan mereka. Mereka mempunyai banyak perkara untuk dikatakan. Sebenarnya, 98% daripada kelas tamat pengajian yang paling terkini Program anda akan mengesyorkan Program ini kepada rakan yang berminat atau rakan sekerja. Kami dengan senang hati akan menghubungi anda supaya anda dapat mendengar terus dari kumpulan profesional yang berpengalaman ini. Saya yakin bahawa semakin banyak yang anda pelajari, semakin banyak anda akan menghargai peluang luar biasa yang menanti anda di BU Law .

109396_Capture.JPG

Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Boston University School of Law is a top-tier law school that offers a wide-ranging curriculum taught by professors recognized nationally as exceptional teachers and preeminent scholars. The core of t ... Baca lebih lanjut

Boston University School of Law is a top-tier law school that offers a wide-ranging curriculum taught by professors recognized nationally as exceptional teachers and preeminent scholars. The core of the BU Law learning experience is superior teaching and a supportive, dynamic learning environment in which teachers guide, inspire and challenge. BU Law professors are nationally acclaimed for their legal skills and scholarship, on the cutting edge in research, writing and advising to both the public and private sectors. But what uniquely defines them is their devotion to students, academically, professionally and individually. Baca Ringkas