LLM dalam Undang-undang Antarabangsa: Jenayah, Keadilan dan Hak Asasi Manusia

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Bagi mereka yang mencari pemahaman yang lebih mendalam tentang struktur yang semakin global yang mentadbir keadilan jenayah serta isu-isu halus yang mencabar struktur keadilan jenayah, kursus ini menawarkan peluang pembelajaran yang unik dan merupakan pilihan yang sangat baik bagi mereka yang mencari peluang hukum di seluruh dunia.

Pathway menarik kepada kekuatan penyelidikan Sekolah Undang-undang Birmingham di Undang-undang Antarabangsa, Undang-Undang Kemanusiaan Antarabangsa, Undang-Undang dan Keadilan Jenayah, dan Hak Asasi Manusia, yang membolehkan pelajar membangunkan kepakaran dalam pelbagai subjek undang-undang antarabangsa yang relevan.

Anda boleh mengkaji modul dalam undang-undang dan keadilan jenayah antarabangsa, transnasional dan Eropah bersama-sama dengan lebih banyak kebudayaan berasaskan kebangsaan dan luasnya modul hak asasi manusia. Melalui modul anti-keganasan berdedikasi yang lama, dan mereka yang menumpukan kepada isu-isu keadilan jenayah teori atau praktikal yang spesifik (dari keadilan pemulihan kepada pesalah yang bercelaru mental) dan juga modul hak asasi manusia kami, kami menawarkan peluang yang unik kepada pelajar kajian dan pengkhususan mendalam.

Bagi mereka yang mencari pemahaman yang lebih mendalam tentang struktur yang semakin global yang mentadbir keadilan jenayah serta isu-isu halus yang mencabar struktur keadilan jenayah, kursus ini menawarkan peluang pembelajaran yang unik dan merupakan pilihan yang sangat baik bagi mereka yang mencari peluang hukum di seluruh dunia.

Kenapa belajar kursus ini

 • Pilihan modul - salah satu daripada modul LLM yang paling luas yang terdapat di UK
 • Keusahawanan - program ini menyediakan satu set modul khusus yang jarang sekali meninggalkan lulusan yang unik untuk pasaran pekerjaan antarabangsa yang semakin meningkat
 • Pautan Profesional - pesta undang-undang tahunan, lawatan ke dan dari firma terkemuka

Modul

Anda mengikuti program modular (180 kredit dalam jumlah), yang terdiri daripada enam modul diajar (20 kredit setiap satu) dan disertasi sebanyak 15,000 perkataan (60 kredit); yang terakhir dikemukakan pada akhir tahun pengajian. Pelajar mengikuti Undang-undang Antarabangsa: Jenayah, Keadilan dan Pathway Hak Asasi Manusia akan mengkaji sekurang-kurangnya tiga daripada enam modul mereka dari senarai di bawah;

 • Masalah Jenayah Global
 • Hak Asasi Manusia dan Keadilan Jenayah
 • Undang-undang Penjagaan Hak Asasi Manusia dan Kesihatan
 • Tanggungjawab Antarabangsa dan Eropah terhadap Keganasan
 • Undang-undang dan Keadilan Jenayah Antarabangsa
 • Undang-undang Kemanusiaan Antarabangsa
 • Undang-undang Organisasi
 • Undang-undang Antarabangsa Awam
 • Undang-Undang Jenayah Transnasional

Pelajar boleh memilih tiga modul yang tersisa daripada senarai Modul LLM Birmingham penuh.

Pembelajaran dan pengajaran

Pathways LLM Birmingham telah direka untuk menyediakan analisis terperinci mengenai topik undang-undang penting. Modul adalah 20 kredit bernilai, terdiri daripada 10 seminar selama dua jam untuk membolehkan para pelajar mengembangkan kepakaran yang ketara di setiap bidang undang-undang.

Kursus LLM yang berlangsung selama 12 bulan, bermula dari September hingga September. Semua Pathways LLM mengikut struktur asas yang sama:

 • Dalam bahagian kursus saya, anda mengambil enam 20 modul kredit: julat yang tersedia bergantung pada Pathway anda memutuskan untuk mengikuti. Penilaian dalam modul-modul ini, melalui esei atau peperiksaan rasmi, adalah pada bulan Mei dan Jun.
 • Dalam bahagian II kursus ini, penyelidikan anda dan menulis disertasi 15,000 perkataan pada topik yang dipilih undang-undang di bawah pengawasan seorang ahli kakitangan.

Induksi Sekolah Undang-undang

Pada permulaan kursus, terdapat program pengemukaan dan induksi yang komprehensif yang direka untuk membantu anda menyelesaikan dan memperoleh pemahaman mengenai Birmingham LLM. Anda akan membiasakan diri dengan pelbagai cara di mana kami dapat menyokong anda sepanjang tahun untuk memastikan bahawa kursus LLM anda adalah pengalaman yang menarik dan memuaskan.

Pelajar boleh mendaftar untuk modul sebelum ketibaan serta pada permulaan tahun akademik. Sebagai sebahagian daripada proses induksi, anda akan mendapat peluang untuk mempelajari lebih lanjut mengenai pelbagai modul yang ada dan membuat pilihan yang sesuai dengan minat anda.

Mempelajari sambilan

Semua Pathways LLM boleh diambil secara sambilan dan selesai dalam tempoh dua tahun. Cara pengajaran ini amat sesuai untuk barristers dan peguamcara yang ingin menggabungkan amalan profesional dengan kajian peringkat universiti, mendapat mata CPD dalam proses.

Kelas untuk pelajar separuh masa di LLM akan dijadualkan antara pukul 9 pagi hingga 6 malam dan pelajar biasanya mempunyai antara 2-4 jam pengajaran setiap minggu. Yuran adalah sama untuk kajian sepenuh masa tetapi berpecah selama dua tahun.

Bagi pelajar dari luar UK, akan ada peluang untuk induksi untuk membiasakan diri dengan sistem undang-undang Inggeris, kerana ia menjadi asas bagi modul yang ditawarkan. Unit Bahasa Inggeris untuk Pelajar Antarabangsa menyediakan pelbagai sokongan dalam membaca dan menulis Bahasa Inggeris akademik.

Syarat kemasukan

Pemohon hendaklah mempunyai ijazah Kepujian yang baik dalam undang-undang, atau ijazah dalam disiplin lain ditambah dengan lulus dalam Peperiksaan Profesional Biasa.

Pelajar antarabangsa

Keperluan akademik: kami menerima pelbagai kelayakan dari negara-negara yang berbeza menggunakan panduan berguna kami di bawah untuk melihat apa kelayakan yang kami terima dari negara anda.

Keperluan bahasa Inggeris: untuk kursus ini kami meminta IELTS 7.0 dengan tidak kurang daripada 6.5 dalam mana-mana band, atau PTE dengan 67 dalam keempat-empat kemahiran. Sekiranya anda dijadikan tawaran untuk belajar dan anda tidak memenuhi syarat bahasa, anda mempunyai pilihan untuk mendaftar kursus Bahasa Inggeris untuk kursus Keperluan Akademik - jika anda berjaya menyelesaikan kursus, anda akan dapat memenuhi bahasa keperluan tanpa mengulangi kelayakan bahasa.

IELTS 7.0 dengan tidak kurang daripada 6.5 dalam mana-mana band bersamaan dengan:

 • TOEFL: 95 secara keseluruhan dengan tidak kurang daripada 22 dalam mana-mana band
 • Pearson Test of English (PTE): Akademik 67 dalam keempat-empat kemahiran
 • Cambridge English (peperiksaan yang diambil dari tahun 2015): Advanced atau Proficiency - skor keseluruhan minimum 185, dengan tidak kurang daripada 176 dalam sebarang komponen
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allo ... Baca lebih lanjut

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allows your research to flourish. Located in the Arts building at the main Edgbaston campus, our team of academic and operational staff are on hand to offer support and advice whenever you need it. Baca Ringkas