LLM dalam Undang-undang Antarabangsa dan Undang-undang Perjanjian

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

EUCLID, sebuah pertubuhan antara kerajaan antarabangsa dengan mandat universiti, menawarkan untuk memilih pelajar dari kalangan orang awam program gelar luaran (jarak atau dalam talian) yang dinamakan LLM EUCLID dalam Undang-undang dan Undang-undang Antarabangsa (Master of Laws). Sebagai institusi bukan keuntungan awam, EUCLID mampu menawarkan program yang berpatutan dan rendah.

LLM dalam talian dalam undang-undang antarabangsa, yang mewakili 24 kredit AS (36-40 ECTS), merupakan satu daripada dua program sarjana LLM di dunia yang ditawarkan oleh organisasi antara kerajaan yang ditubuhkan di bawah undang-undang antarabangsa (yang ditawarkan oleh Institut Universiti Eropah).

Biasiswa separa disediakan oleh penduduk ECOWAS dan kakitangan tetap organisasi antara kerajaan.

PRESENTASI AKADEMIK:

Ijazah LLM yang unik ini memberi tumpuan kepada amalan sebenar Negara dan organisasi antara kerajaan, bukannya kemajuan pengetahuan akademik demi kepentingannya sendiri.

Program ini direka untuk digunakan oleh diplomat profesional yang bekerja untuk Negara-negara yang Berpartisipasi EUCLID dan boleh dianggap sebagai laluan yang sangat baik untuk meneruskan kerjaya dalam badan kerajaan, firma undang-undang antarabangsa, NGO dan organisasi antarabangsa. Ia juga sangat sesuai untuk peguam (peguam, barristers) yang ingin memperoleh kepakaran undang-undang antarabangsa yang lebih tinggi dengan kelayakan LLM.

Dalam parameter tertentu, LLM Online EUCLID dalam Undang-undang Antarabangsa dan Undang-undang Perjanjian disesuaikan, dengan kursus elektif yang memberi tumpuan kepada:

 • Organisasi antarabangsa
 • Undang-undang Perniagaan Antarabangsa
 • Undang-undang Eropah
 • Undang-undang Maritim
 • Rancangan, rundingan dan permohonan perjanjian.

KURIKULUM:

Kursus yang Dikehendaki:

 • ACA-401L (Penulisan Akademik dan Undang-Undang Antarabangsa)
 • TPH-499 (Argumentasi dan Pemikiran Kritikal)
 • UNDANG-INT1 (Teras Undang-undang Antarabangsa Bahagian 1)
 • UNDANG-INT2 (Teras Undang-undang Antarabangsa Bahagian 2)
 • DIP-406 (LLM Skripsi)

Kursus Pilihan / Pilihan (senarai mungkin tidak lengkap):

 • DIP-406A (Organisasi Antarabangsa)
 • UNDANG-INT3 (perspektif AS)
 • LAW-LOS (Undang-undang Maritim / Undang-Undang Laut)
 • LAW-ICJ (Undang-Undang Maritim / Undang-Undang Laut)
 • UNDANG-UNDANG-UNDANG (Isu Percukaian Antarabangsa)
 • LLM-IIP (Harta Intelek Antarabangsa)
 • LLM-IBL ​​(Undang-undang Perniagaan Antarabangsa)
 • LLM-ISDS (Penyelesaian pertikaian pelabur-negeri)

HASIL PROFESIONAL:

Program ini akan menyampaikan bukan hanya credential LLM yang diiktiraf, yang berharga untuk pengamal undang-undang tetapi sebenarnya pengetahuan tahap pengetahuan sebenar dalam aspek utama amalan undang-undang antarabangsa. Ia akan meningkatkan kecekapan dan prospek kerjaya diplomat, penjawat awam, peguam, perunding antarabangsa, dan wartawan atau penulis khusus. LLM juga menyediakan laluan untuk mendapatkan ijazah Sarjana Penuh (MSc) diikuti oleh PhD (the EUCLID PhD dalam Hukum Antarabangsa dan Undang-undang Perjanjian).

SYARAT-SYARAT KEPENTINGAN:

Pemohon mestilah mempunyai ijazah Sarjana Muda atau bersamaan antarabangsa dalam bidang yang berkaitan, dengan kelebihan LLB atau JD, yang dikeluarkan oleh institusi yang diiktiraf dengan betul oleh pihak berkuasa kebangsaan (Kementerian Pengajian Tinggi atau badan yang serupa). Pemohon yang ditaja oleh kerajaan (yang sudah pun kakitangan kerajaan) boleh diterima tanpa ijazah Sarjana Muda sekiranya tahap pendidikan dan pengalaman mereka dianggap mencukupi. EUCLID mungkin memerlukan peserta ini untuk melengkapkan kursus jambatan sebelum mendaftar dalam program. Ketekunan dalam bahasa Inggeris (bertutur dan bertulis) diperlukan dan akan diuji. Pelajar dijangka berada dalam kedudukan untuk mendedikasikan 10 hingga 15 jam pengajian yang efektif setiap minggu.

JADUAL PEMULIHAN:

EUCLID mempunyai pendaftaran yang berterusan (pengambilan) untuk program ini. Ia boleh diterima pakai beberapa bulan lebih awal tetapi disarankan untuk memohon 60-40 hari lebih awal. Slot awam umum diperuntukkan pada asas pertama, datang dahulu.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

EUCLID is, like the European Central Bank, NATO or the African Union, an international intergovernmental organization (IGO).

EUCLID is, like the European Central Bank, NATO or the African Union, an international intergovernmental organization (IGO). Baca Ringkas
Washington , Banjul , Bangui , Central African Republic Online , Gambia Online + 4 Lagi Kurang