LLM dalam Undang-undang Harta Intelek (PELAJARAN ONLINE)

Umum

Penerangan Program

Penerangan program

Program ini membolehkan anda membangunkan pemahaman sepenuhnya tentang hak harta intelek (IP).

Program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan pemahaman yang lebih mendalam mengenai undang-undang dan dasar IP dalam konteks domestik (UK), serantau (Eropah) dan antarabangsa.

Program ini meliputi undang-undang substantif mengenai semua hak IP utama, termasuk hak cipta, reka bentuk, tanda dagangan, dan paten, serta kerahsiaan, lulus, hak pangkalan data dan perlindungan IP lain. Program ini juga menangani perjanjian antarabangsa yang mengawal undang-undang IP, aspek undang-undang untuk mengkomersialkan dan menguatkuasakan IP dan pelbagai isu-isu undang-undang dan dasar topikal.

Sila ambil perhatian bahawa tempoh pengajian selama satu tahun dan 20 bulan untuk LLM dalam Undang-undang Harta Intelek tidak akan tersedia untuk kemasukan dalam tahun akademik 2018/19.

Struktur program

Untuk dianugerahkan Undang-undang Harta Intelek LLM, anda mesti berjaya menyelesaikan enam kursus, empat daripadanya mestilah kursus undang-undang IP, dan disertasi 10,000 perkataan semasa tempoh pengajian yang anda pilih.

Semasa pengajian, anda juga akan berpeluang untuk belajar hingga dua kursus dari berbagai bidang seperti undang-undang teknologi maklumat, undang-undang perubatan atau undang-undang perdagangan antarabangsa.

Sila ambil perhatian bahawa pilihan kursus yang tersedia dalam mana-mana tahun boleh berubah.

Hasil pembelajaran

Subjek ijazah ini bertujuan untuk melengkapi anda dengan pengetahuan lanjutan mengenai undang-undang harta intelektual substantif dan tempat dan peranan harta intelek dalam konteks domestik, serantau dan antarabangsa, meletakkan asas bagi disertasi khusus.

Menjelang akhir pengajian anda, anda akan memperoleh tahap pengetahuan yang tinggi dalam bidang undang-undang harta intelek, kesedaran yang canggih mengenai masalah di kawasan tersebut dan pendekatan yang berlainan untuk penyelesaiannya.

Peluang kerjaya

Graduan program pembelajaran jarak jauh kami maju ke pelbagai kerjaya dalam undang-undang dan bidang perundangan yang berkaitan, termasuk kerja di firma tempatan dan antarabangsa, jabatan undang-undang kerajaan, institusi awam lain, organisasi antarabangsa dan akademia.

Program ini juga merupakan platform yang ideal untuk penyelidikan lanjutan.

Syarat kemasukan

Satu gelar kepujian UK 2: 1, atau setaraf antarabangsanya. Ijazah anda tidak perlu tertakluk kepada undang-undang, tetapi ia mestilah dari institusi pendidikan tinggi yang diiktiraf.

Kami juga akan mempertimbangkan kelayakan dan pengalaman profesional yang lain sebagai sebahagian daripada permohonan anda.

Keperluan bahasa Inggeris

Semua pemohon mestilah mempunyai kelayakan berikut sebagai bukti keupayaan bahasa Inggeris mereka:

  • ijazah sarjana atau sarjana, yang telah diajar dan dinilai dalam Bahasa Inggeris di negara majoriti Bahasa Inggeris seperti yang ditakrifkan oleh Visa dan Imigresen UK
  • IELTS: jumlah 7.0 (sekurang-kurangnya 6.5 dalam setiap modul)
  • TOEFL-iBT: jumlah 100 (sekurang-kurangnya 23 dalam setiap modul)
  • PTE (A): jumlah 67 (sekurang-kurangnya 61 dalam setiap "Kemahiran Komunikasi Komuniti" bahagian)
  • CAE dan CPE: jumlah 185 (sekurang-kurangnya 176 dalam setiap modul)
  • Trinity ISE: ISE III dengan lulus dalam keempat komponen

Ijazah yang diajar dan dinilai dalam bahasa Inggeris mestilah tidak lebih dari tiga tahun pada awal program ijazah anda. Ujian bahasa mestilah tidak lebih daripada dua tahun pada awal program ijazah anda.

Ujian Bahasa Inggeris Sekolah Undang-undang Edinburgh

Sekolah Undang-undang Edinburgh, bersempena dengan jurusan Pendidikan Bahasa Inggeris Universiti, telah membangunkan ujian Bahasa Inggeris alternatif bagi pemohon untuk program pengajian jarak jauh dalam talian kami dalam undang-undang untuk kemasukan dalam tahun akademik 2017/18.

Ujian ini adalah alternatif kepada ujian bahasa Inggeris yang kini diterima oleh Universiti, seperti IELTS, TOEFL-iBT, PTE (A), CAE dan CPE.

Sila ambil perhatian bahawa ujian ini hanya boleh digunakan untuk memenuhi keperluan bahasa Inggeris untuk masuk ke dalam program pascasiswazah undang-undang dengan pembelajaran jarak jauh dalam talian di Edinburgh Law School, University of Edinburgh.

Tarikh tutup permohonan

  • Tarikh mula program: 14 Januari 2019
  • Tarikh akhir permohonan: 13 November 2018

Kami amat mengesyorkan anda menghantar permohonan anda yang lengkap seawal mungkin, terutamanya jika anda juga memohon pembiayaan atau memerlukan visa. Kami mungkin mempertimbangkan aplikasi lewat jika kami mempunyai tempat yang tersedia.

Kami memantau nombor permohonan dengan teliti untuk memastikan kami dapat menampung semua orang yang menerima tawaran. Oleh karena itu, mungkin perlu menutup program lebih awal dari batas waktu yang telah diterbitkan. Sekiranya ini berlaku, kami akan meletakkan notis amaran selama empat minggu.

Cara memohon

Anda mesti mengemukakan rujukan dengan permohonan anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Renowned for our international and interdisciplinary outlook, we have been at the heart of legal education and research for more than 300 years.

Renowned for our international and interdisciplinary outlook, we have been at the heart of legal education and research for more than 300 years. Baca Ringkas
Edinburgh , UK Online + 1 Lagi Kurang