LLM dalam Undang-undang Hiburan

Umum

Penerangan Program

Ringkasan kursus

Hiburan adalah sebahagian besar daripada kehidupan di seluruh dunia dalam pelbagai bentuk seperti muzik, filem, media, sukan dan kesenian. Ia adalah gabungan masyarakat, budaya dan perdagangan yang popular, dan interaksi dengan undang-undang ini menghasilkan subjek komersial kontemporer yang menarik dengan hasil eklektik. Ia adalah kawasan yang sangat terjejas oleh kemajuan teknologi serta penyesuaian perniagaan. Kursus ini menggabungkan analisis akademik dan unsur-unsur amalan komersial undang-undang hiburan dari perspektif antarabangsa. Sifat-sifat undang-undang hiburan yang pelbagai akan membolehkan anda mengikuti beberapa spesialisasi yang relevan, yang semuanya disokong oleh isu-isu kontrak dan harta intelek.

Kursus ini akan sesuai dengan graduan dari latar belakang undang-undang atau dari latar belakang bukan undang-undang yang mempunyai pengalaman yang relevan. Terdapat banyak graduan antarabangsa yang berjaya dalam kursus ini dari seluruh dunia. Ia akan memberi anda peluang untuk meneroka idea-idea baru, pemikiran dan pengalaman akademik dalam persekitaran yang menyokong.

Kursus ini bertujuan untuk membangunkan pemahaman anda tentang bagaimana bidang utama dalam industri hiburan beroperasi, untuk menilai impak undang-undang kepada mereka, dan memberi anda kemahiran praktikal yang diperlukan untuk berjaya dalam kerjaya dalam undang-undang hiburan dan media.

Struktur kursus

Modul berikut menunjukkan tanda-tanda yang akan anda pelajari dalam kursus ini.Modul teras

 • Harta Intelek dalam Perniagaan Hiburan
 • Disertasi Pasca Siswazah dalam Undang-undang Hiburan
 • Peraturan Perhubungan dalam Perniagaan Hiburan
Modul opsyen
 • Merchandising dalam Perniagaan Hiburan
 • Undang-undang dan Media: Kandungan dan Kawalan
 • Undang-undang Hiburan Digital dan Media Sosial
 • Perniagaan Hiburan: Peraturan, Perlesenan dan Peristiwa

Syarat kemasukan

Anda perlu memegang Ijazah Kepujian (Ijazah Kepujian Tahap Kelas Kedua atau Rendah, dengan purata 55 peratus atau lebih) dalam Undang-undang, atau ijazah dengan profil kemahiran yang menunjukkan kebolehan untuk kajian undang-undang, tetapi kami akan mempertimbangkan pemohon matang tanpa kelayakan standard yang mempunyai pengalaman profesional yang penting dalam bidang yang berkaitan.

Sila hubungi kami untuk perbincangan tidak rasmi jika anda berada di luar kategori standard. Kursus ini telah berjaya diselesaikan dengan pelbagai graduan bukan undang-undang. Jika Undang-undang bukanlah subjek ijazah pertama anda, bukti modul berasaskan Undang-undang atau pengalaman yang berkaitan harus dibekalkan.

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda memerlukan skor IELTS sebanyak 6.5 keseluruhan, dengan 6.0 dalam setiap komponen, atau setara.

KerjayaLaluan kerjaya

Sebagai graduan undang-undang hiburan, anda akan dapat mengembangkan kerjaya dalam pelbagai bidang dalam industri hiburan. Mungkin yang paling popular adalah peranan dalam sukan, muzik, dan undang-undang media dan komunikasi. Subjek ini memberikan kelebihan moden kepada subjek undang-undang tradisional dan dihormati oleh majikan.Pusat pembangunan kerjaya

Pusat Pengembangan Kerjaya kami baru saja disenarai pendek untuk Perkhidmatan Kerjaya Universiti Terbaik dalam Anugerah Kecemerlangan Sarjana Muda Kebangsaan untuk tahun 2017.

Dengan rangkaian lebih daripada 3,000 majikan yang berkembang di seluruh dunia dan satu pasukan perunding kerjaya yang berpengalaman, kami berada di sini untuk membantu anda berjaya.

Pada 2015-16, kami membantu lebih daripada 1,500 pelajar mencari penempatan kerja dalam pelbagai sektor, dengan 250 majikan menghadiri 14 kemahiran di kampus dan pameran kerjaya.

Sebagai pelajar Westminster, anda akan mendapat akses kepada perkhidmatan kami sepanjang pengajian anda dan selepas lulus.

Kami boleh membantu anda:

 • mencari penempatan kerja yang berkaitan dengan kursus anda,
 • mencari pekerjaan separuh masa / percutian, penempatan dan siswazah, termasuk pengalaman sukarela,
 • mencari peluang antarabangsa untuk meningkatkan kebolehpasaran anda,
 • memasarkan diri anda dengan berkesan kepada majikan,
 • menulis CV dan borang permohonan yang lebih baik,
 • membangunkan temuduga dan kemahiran perusahaan anda,
 • merancang kerjaya anda dengan perunding karier kami,
 • berjumpa majikan dan meneroka pilihan kerjaya anda di pameran majikan kami, persembahan kerjaya dan acara rangkaian sepanjang tahun.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Baca lebih lanjut

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Baca Ringkas