LLM dalam Undang-undang Kewangan Korporat

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ringkasan kursus

Pengetahuan undang-undang kewangan korporat adalah penting untuk peguam, bank dan pembiaya yang berminat untuk mengembangkan kemahiran profesional dalam penggalangan dana korporat, struktur transaksi dan pengurusan transaksi. Kursus ini menawarkan kelayakan yang dipertingkatkan untuk profesional yang bekerja atau merancang untuk bekerja dalam industri global secara teknikal dan menuntut. Ia akan merayu kepada kedua-dua graduan dan pengamal baru-baru ini memandangkan pelbagai bidang kerja, termasuk undang-undang, perbankan pelaburan, kewangan korporat, ekuiti swasta, sekuriti, pelaburan, peraturan kewangan, agensi kerajaan dan pihak berkuasa kewangan antarabangsa.

Struktur kursus

Modul berikut menunjukkan tanda-tanda yang akan anda pelajari dalam kursus ini.

Modul pilihan adalah disyorkan jika anda ingin mengkhususkan diri dalam industri kewangan. Jika anda memilih untuk disertasi, anda mesti memilih empat modul pilihan. Jika anda memilih projek ini, anda mesti memilih lima modul pilihan.

Sila ambil perhatian bahawa modul pilihan tertakluk kepada permintaan pelajar dan ketersediaan kakitangan, oleh itu tidak semua modul akan ditawarkan pada tahun akademik yang sama.Modul teras

 • Disertasi
 • Prinsip dan Amalan Perbankan Pelaburan
 • Aspek Perundangan Kewangan Korporat
Modul opsyen
 • Undang-undang dan Peraturan Perbankan Antarabangsa
 • Undang-undang Kewangan Projek Antarabangsa
 • Kewangan Islam dan Pensekuritian
 • Pengubahan Wang Haram dan Penipuan Korporat
 • Modul dari kursus Undang-undang Pasca Siswazah yang lain

Syarat kemasukan

Anda perlu memegang ijazah Kelas Kedua Kepujian yang baik (atau setara bukan UK) dengan purata 55 peratus atau lebih dalam Undang-undang atau subjek yang berkaitan. Kami juga akan mempertimbangkan pemohon yang kekurangan kelayakan standard tetapi mempunyai pengalaman profesional atau pengurusan yang signifikan dalam bidang yang berkaitan.

Sekiranya bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda memerlukan skor IELTS sebanyak 6.5 keseluruhan, dengan 6.0 dalam setiap komponen, atau setara.

Universiti menawarkan program musim panas pra-sesi jika anda perlu meningkatkan Bahasa Inggeris anda sebelum memulakan kursus anda.

KerjayaLaluan kerjaya

Kursus ini akan memberi faedah jika anda ingin bekerja dalam mana-mana bidang disiplin yang terlibat dalam undang-undang kewangan korporat, termasuk perakaunan, perbankan korporat, kewangan korporat, undang-undang korporat, perbankan pelaburan, ekuiti persendirian dan modal teroka, serta dalam bidang yang berkaitan.Pusat pembangunan kerjaya

Pusat Pengembangan Kerjaya kami baru saja disenarai pendek untuk Perkhidmatan Kerjaya Universiti Terbaik dalam Anugerah Kecemerlangan Sarjana Muda Kebangsaan untuk tahun 2017.

Dengan rangkaian lebih daripada 3,000 majikan yang berkembang di seluruh dunia dan satu pasukan perunding kerjaya yang berpengalaman, kami berada di sini untuk membantu anda berjaya.

Pada 2015-16, kami membantu lebih daripada 1,500 pelajar mencari penempatan kerja dalam pelbagai sektor, dengan 250 majikan menghadiri 14 kemahiran di kampus dan pameran kerjaya.

Sebagai pelajar Westminster, anda akan mendapat akses kepada perkhidmatan kami sepanjang pengajian anda dan selepas lulus.

Kami boleh membantu anda:

 • mencari penempatan kerja yang berkaitan dengan kursus anda,
 • mencari pekerjaan separuh masa / percutian, penempatan dan siswazah, termasuk pengalaman sukarela,
 • mencari peluang antarabangsa untuk meningkatkan kebolehpasaran anda,
 • memasarkan diri anda dengan berkesan kepada majikan,
 • menulis CV dan borang permohonan yang lebih baik,
 • membangunkan temuduga dan kemahiran perusahaan anda,
 • merancang kerjaya anda dengan perunding karier kami,
 • berjumpa majikan dan meneroka pilihan kerjaya anda di pameran majikan kami, persembahan kerjaya dan acara rangkaian sepanjang tahun.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Baca lebih lanjut

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Baca Ringkas