LLM dalam Undang-undang Perbankan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Penerangan program

Infrastruktur perundangan dan pengawalseliaan dan konsep teori asas yang mendasari kewangan global telah mengalami perubahan asas sejak 2008. Ini mempunyai kesan mendalam terhadap teori dan amalan undang-undang kewangan dan juga operasi kewangan global.

Perkembangan ini, mulai dari amalan kewangan yang sentiasa berubah, impak teknologi, dan infrastruktur pengawalseliaan yang kompleks, telah mewujudkan persekitaran yang mencabar bagi mereka yang ingin bekerja dalam bidang perbankan global dan kewangan sebagai pemimpin industri atau pembuat dasar dan pengawal selia.

Kerjaya yang berjaya di pasaran global hari ini memerlukan pengetahuan luas dan mendalam mengenai undang-undang, peraturan dan amalan kewangan global dan domestik yang rumit dan canggih. Skillet ini mungkin tidak dikembangkan tanpa kajian yang menyeluruh dan pemahaman yang kukuh tentang teori ekonomi dan kawal selia yang menyokong operasi kewangan global yang meluas kepada pengaruh teknologi kewangan yang mengganggu.

Program ini sesuai untuk mereka yang berjaya dalam kerjaya yang berjaya dalam industri perundangan, perakaunan dan perbankan, atau mereka yang bercita-cita untuk bekerja dengan pihak berkuasa pengawalseliaan, bank pusat, dan organisasi sektor awam yang lain. Graduan akan meletakkan diri mereka sebagai pakar yang sangat mahir dan pemimpin masa depan dalam bidang undang-undang dan kewangan perbankan yang lebih luas.

Struktur program

Berdasarkan kepakaran undang-undang dan kewangan Edinburgh yang kuat, program ini, yang diajarkan oleh para pakar antarabangsa terkemuka, menawarkan kajian interdisipliner mengenai aspek perundangan dan ekonomi perbankan antarabangsa dan undang-undang dan amalan kewangan korporat, dan peraturan kewangan global.

Pelajar terdahulu mempunyai peluang untuk menghadiri ceramah tetamu dari penceramah berprofil tinggi dari pengawal selia tertinggi, yang sebelum ini termasuk Ketua Perbankan Perbankan Eropah dan Pihak Berkuasa Pengawalan Prudential, kepada para profesor undang-undang yang sangat dihormati dan ahli ekonomi yang cemerlang.

Program ini memberi tumpuan kepada:

 • analisis interdisipliner mengenai dasar dan struktur pengawalseliaan yang menyokong kewangan antarabangsa di UK, EU, AS dan Asia;
 • peranan utama yang dimainkan oleh infrastruktur undang-undang persendirian dan dokumentasi atendan dalam perbankan global yang menyokong dan terutamanya urus niaga kewangan antarabangsa; dan
 • peranan peguam dalam penstrukturan perbankan rentas sempadan dan urus niaga kewangan korporat.

Sila ambil perhatian bahawa disebabkan keadaan yang tidak diduga atau kekurangan permintaan kursus tertentu, kami mungkin tidak dapat menjalankan semua kursus seperti yang diiklankan menjadi permulaan tahun akademik.

Peluang kerjaya

Lepasan yang lalu telah menyertai, atau maju kerjaya yang sedia ada dengan, bank global yang besar, firma undang-undang global, agensi pengawalseliaan, bank pusat, firma perunding sektor swasta, pengendali FinTech, modal teroka dan firma ekuiti persendirian, syarikat pengurusan aset, pematuhan dan firma perakaunan dan organisasi sektor awam dan swasta yang lain.

Syarat kemasukan

Ijazah minimum kejuruteraan UK 2: 1, atau setara antarabangsa, undang-undang, kewangan, perakaunan, pengurusan atau kajian perniagaan.

Kami juga akan mempertimbangkan calon-calon dengan ijazah UK 2: 1, atau bersamaan antarabangsa, dalam subjek lain jika mereka dapat menunjukkan pengajaran peringkat tinggi atau pengalaman topik undang-undang dan peraturan kewangan.

Kelayakan lain dan pengalaman profesional anda juga akan dianggap sebagai sebahagian daripada permohonan anda.

Masuk ke program ini adalah kompetitif. Memenuhi keperluan minimum untuk pertimbangan tidak menjamin tawaran pengajian.

Keperluan bahasa Inggeris

Semua pemohon mestilah mempunyai kelayakan berikut sebagai bukti keupayaan bahasa Inggeris mereka:

 • ijazah sarjana atau sarjana, yang telah diajar dan dinilai dalam Bahasa Inggeris di negara majoriti Bahasa Inggeris seperti yang ditakrifkan oleh Visa dan Imigresen UK

  • Senarai UKVI majoriti negara berbahasa Inggeris
 • IELTS: jumlah 7.0 (sekurang-kurangnya 6.5 dalam setiap modul)
 • TOEFL-iBT: jumlah 100 (sekurang-kurangnya 23 dalam setiap modul)
 • PTE (A): jumlah 67 (sekurang-kurangnya 61 dalam setiap "Kemahiran Komunikasi Komuniti" bahagian)
 • CAE dan CPE: jumlah 185 (sekurang-kurangnya 176 dalam setiap modul)
 • Trinity ISE: ISE III dengan lulus dalam keempat komponen

Ijazah yang diajar dan dinilai dalam bahasa Inggeris mestilah tidak lebih dari tiga tahun pada awal program ijazah anda. Ujian bahasa mestilah tidak lebih daripada dua tahun pada awal program ijazah anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Renowned for our international and interdisciplinary outlook, we have been at the heart of legal education and research for more than 300 years.

Renowned for our international and interdisciplinary outlook, we have been at the heart of legal education and research for more than 300 years. Baca Ringkas
Edinburgh , UK Online + 1 Lagi Kurang