LLM dalam Undang-undang Perdagangan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Program ini akan sangat menarik bagi lulusan undang-undang yang ingin mengembangkan pengkhususan dalam undang-undang komersial, dan terutama kemampuan untuk memahami dan menerapkan undang-undang komersial dalam senario multi-bidang kuasa. Program ini akan meningkatkan prospek kerjaya graduan, mereka yang memulakan kerjaya dalam profesion undang-undang, penasihat undang-undang kepada entiti komersial dan mana-mana peguam yang kerjanya akan melibatkan hubungan komersial rentas sempadan.

Gambaran keseluruhan

Mengapa memilih LLM dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa

Sekolah Undang-undang

School of Law adalah jabatan Fakulti Sastera, Kemanusiaan & Sains Sosial. Ia terletak di tingkat bawah Bangunan Yayasan.

Sekolah Undang-undang juga mempunyai tradisi lama untuk berkomitmen untuk mengembangkan kemahiran pelajar yang dapat dipindahtangankan melalui projek-projek seperti Advanced Lawyering dan Moot Court, dan melalui modul teras canggih seperti Alternative Dispute Resolution. Semua inisiatif ini mempromosikan pemikiran holistik 'gambaran besar', dan secara eksplisit dapat meningkatkan kemahiran insaniah pelajar seperti menyelesaikan masalah, membuat keputusan, komunikasi, kerja berpasukan, merancang, berfikir secara kritis dan kemahiran hubungan manusia. Bersama dengan inisiatif pendidikan klinikal wajib kami, mereka memberikan dorongan integrasi - mempromosikan rasa koheren di antara program pengajian tertentu dan memfasilitasi pelajar dalam memahami bagaimana pembelajaran mereka berlaku dalam konteks tertentu. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa graduan kita telah menjadi rakan kongsi di firma undang-undang utama, sebagai rakan kongsi di firma perakaunan utama, di bar, dalam peranan kanan di jabatan kerajaan, NGO, di EU, di akademik, dan industri swasta.

Pelajar pascasiswazah juga mendapat keuntungan dari kepakaran penyelidikan ini, sama ada mereka memutuskan untuk mendaftar dalam LLM umum atau LLM pakar (Undang-undang Komersial Antarabangsa LLM, Hak Asasi Manusia dalam Keadilan Jenayah atau Undang-undang Eropah dan Perbandingan), atau mengambil ijazah penyelidikan sebagai sebahagian daripada signifikan kohort kedoktoran pelajar.

Sekolah ini juga sangat berkomitmen untuk bekerja dengan profesion undang-undang yang berlatih, jabatan kerajaan, NGO, dan pihak berkepentingan lain yang berkaitan di semua disiplin undang-undang. Kami telah menjalin hubungan kerja yang sangat kuat dengan An Garda Síochána dan Pejabat Pesuruhjaya Hasil. Kami juga telah membina hubungan antarabangsa yang kuat dan pelajar kami boleh membuat penempatan di Kanada dan AS. Pelajar kami juga dapat menghabiskan satu tahun akademik penuh di universiti Eropah di Malta, Cyprus, Yunani, Itali, dan Belanda. Kami juga mempunyai hubungan dengan universiti di Jerman, Perancis dan Sepanyol di mana mata pelajaran diajar melalui bahasa ibunda. Kami mempunyai badan pelajar antarabangsa yang sangat bersemangat di Sekolah Undang-Undang. Satu Kajian Pelajar Antarabangsa baru-baru ini, yang melibatkan lebih daripada 5000 pelajar antarabangsa yang kini belajar di tujuh Universiti Ireland, memilih UL sebagai Universiti nombor satu dalam memberikan pengalaman pelajar terbaik, sokongan pelajar terbaik dan sambutan hangat di Ireland. UL juga merupakan antara 100 universiti utama Erasmus mengikut statistik terkini yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya EU.

Mengapa Memilih LLM dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa?

LLM dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa telah menjadi program UL yang sangat berjaya sejak awal, dengan rata-rata, lebih dari 88% graduan mencari pekerjaan dalam satu tahun tamat pengajian. Program ini akan sangat menarik bagi lulusan undang-undang yang ingin mengembangkan pengkhususan dalam undang-undang komersial, dan terutama kemampuan untuk memahami dan menerapkan undang-undang komersial dalam senario multi-bidang kuasa.

LLM dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa melibatkan pelajar pascasiswazah dalam aspek undang-undang komersial yang lebih terperinci, serta mengembangkan penyelidikan undang-undang dan kemahiran lain yang boleh dipindah milik. Penekanannya adalah pada bidang hukum, seperti kredit dan keselamatan, harta intelek dan undang-undang persaingan, yang sangat penting untuk pengoperasian mana-mana perusahaan komersial di dunia moden. Program ini juga memperhitungkan peningkatan pengantarabangsaan perdagangan dengan modul dalam undang-undang persaingan global dan organisasi perdagangan antarabangsa. Fokus program antarabangsa ini memberi peluang kepada graduan untuk mencari pekerjaan, bukan hanya di Ireland, tetapi di banyak bidang kuasa lain.

Pilih dari pelbagai modul termasuk:<UL>

Undang-undang Organisasi Perdagangan AntarabangsaUndang-undang Persatuan Perniagaan Antarabangsa / Tadbir Urus KorporatUndang-undang Persaingan GlobalPerlindungan Harta Intelek AntarabangsaUndang-undang Counter-Terrorism dan Perniagaan AntarabangsaUL>

Kandungan Program

Ijazah ini boleh diambil secara sepenuh masa, dua belas bulan, atau dua puluh empat bulan sambilan. Pelajar sepenuh masa menyelesaikan program ini dalam jangka masa dua belas bulan dengan mengambil empat modul pada semester musim gugur dan musim bunga, sebelum menyelesaikan disertasi pada semester musim panas. Pelajar separuh masa menyelesaikan program ini dalam tempoh 24 bulan dengan mengambil dua modul pada semester musim gugur dan musim semi setiap tahun, sebelum menyelesaikan disertasi pada semester musim panas tahun kedua. Pemilihan modul untuk setiap semester akan dibuat dengan persetujuan dengan Pengarah Kursus.

Topik untuk disertasi pelajar ditentukan pada semester musim bunga, diawasi oleh ahli fakulti, dan diserahkan pada akhir semester musim panas.

Semester 1<UL>

Kemahiran Penyelidikan Undang-Undang Lanjutan LA6001LA6031 Undang-undang Organisasi Perdagangan AntarabangsaLM6021 Persatuan Perniagaan AntarabangsaTransaksi Perniagaan Antarabangsa LM6011UL>

Semester 2<UL>

Metodologi DisertasiUL>

3 Pilihan dari<UL>

Undang-Undang Persaingan Global LA6032LA6022 Undang-undang Counter-Terrorism & Perniagaan AntarabangsaLA6112 Perlindungan Antarabangsa Hak Harta IntelekUndang-Undang Buruh Antarabangsa LA4062LA6102 Undang-Undang Kredit dan KeselamatanLA6072 Undang-undang dan Perniagaan Tort AntarabangsaUL>

Semester 3<UL>

DisertasiUL>

Di mana seorang pelajar ingin menyelesaikan Master selama dua tahun pengajian separuh masa, dua modul akan diambil dalam setiap empat semester diikuti dengan disertasi 15,000 perkataan. Pemilihan modul akan dibuat dengan persetujuan dengan Pengarah Kursus.

Syarat kemasukan

Kepujian kelas kedua dalam ijazah undang-undang sarjana (Tahap 8 - National Qualifications Authority of Ireland) akan diperlukan untuk pendaftaran program Sarjana ini. Dalam keadaan luar biasa, pemohon yang tidak dapat memenuhi syarat sarjana boleh diterima berdasarkan pengalaman profesional yang relevan.

Apa yang perlu disertakan dengan Permohonan anda<UL>

Transkrip dan sijil kelayakan.Kelayakan bahasa Inggeris sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda.Terjemahan transkrip / sijil Inggeris anda yang diperakui di mana transkrip asal dalam bahasa selain Bahasa Inggeris.Salinan sijil kelahiran atau pasport anda.UL>

Keperluan Bahasa Inggeris

Pemohon yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris mesti memberikan bukti kejayaan sebelum UL melengkapkan kelayakan ijazah yang diajar melalui bahasa Inggeris atau memenuhi salah satu kriteria di bawah (tidak lebih dari dua tahun sebelum permohonan):

Kelayakan Bahasa Inggeris yang diterima merangkumi yang berikut:<UL>

Peperiksaan matrikulasi dari negara-negara Eropah di mana Bahasa Inggeris disajikan sebagai mata pelajaran dan tahap yang boleh diterima dicapai.Sijil Meninggalkan Bahasa Inggeris Bahasa Inggeris - Tahap Biasa Gred D atau lebih tinggi.TOEFL - 580 (berasaskan kertas) atau 90 (berasaskan internet).IELTS - Skor minimum 6.5 * dengan tidak kurang dari 6 dalam satu komponen.Ujian Bahasa Inggeris untuk Tujuan Bahasa Inggeris dan Akademik (ETAPP) - Gred C1.Bahasa Inggeris tahap GCE 'O' / Bahasa Inggeris GCSE - Gred C atau ke atas.Cambridge Assessment English - Sijil Penguasaan Bahasa Inggeris - Gred C / Sijil dalam Bahasa Inggeris Lanjutan Gred B.Papan Peperiksaan GCE - Delegasi Peperiksaan Tempatan Oxford - Sindiket Peperiksaan Tempatan Gred C / Cambridge - School Certificate Pass 1-6 / University of London Entrance and School Examinations Council - School Certificate Pass 1-6.UL>

Keputusan dalam peperiksaan selain daripada yang disenaraikan di atas juga boleh diterima sebagai memenuhi syarat bahasa Inggeris kami. Hubungi Bahagian Pendidikan Antarabangsa untuk mendapatkan nasihat.

Profil Siswazah

LLM dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa menarik pelajar dari China, Jerman, India dan banyak bidang kuasa lain. Program ini membolehkan para pelajar untuk mengkhususkan diri dalam undang-undang Komersial dan mengembangkan bahasa Inggeris sah dan bahasa Inggeris komersial yang menguasai dunia perdagangan. Pelajar antarabangsa memberi reaksi positif terhadap UL dan program ini.

Tarikh Akhir Kemaskini Okt 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Limerick is a distinctive, pioneering and connected university that shapes the future through educating and empowering people to meet the real challenges of tomorrow.

The University of Limerick is a distinctive, pioneering and connected university that shapes the future through educating and empowering people to meet the real challenges of tomorrow. Baca Ringkas