LLM dalam Undang-undang Perdagangan dan Ekonomi Antarabangsa

Tempoh: Satu tahun kalendar (sepenuh masa). Dua, tiga atau empat tahun (separuh masa, siang sahaja). Kami mengesyorkan bahawa pelajar separuh masa mempunyai antara dua setengah minggu dan tiga hari seminggu untuk melanjutkan pengajian mereka.

Keperluan Kemasukan Minimum: Gelar kehormat kelas kedua tertinggi (atau setara) dalam Undang-undang.

Mula program: pengambilan bulan September sahaja

Mod Kehadiran: Sepenuh Masa atau Separuh Masa

Globalisasi perdagangan menjadikannya sangat berguna, jika tidak penting, bagi sesiapa yang ingin mengamalkan undang-undang komersial untuk mengkajinya dari perspektif antarabangsa dan perbandingan. Pertumbuhan besar dalam kepentingan syarikat multinasional, dan negara-negara seperti China dan negara-negara Teluk, menjadikannya sama berguna untuk mengkaji perbadanan dan negara itu juga. SOAS mempunyai kepekatan unik modul dalam bidang ini, yang diajarkan oleh pakar yang menggabungkan pengalaman dalam amalan undang-undang dan berunding dengan biasiswa akademik. Kebanyakan modul ini sama-sama berguna untuk orang yang ingin mengkaji bidang undang-undang lain, seperti hak asasi manusia, undang-undang alam sekitar, undang-undang Cina dan undang-undang Islam, sebagai tumpuan utama mereka.

Program LLM boleh diselesaikan sama ada melalui satu tahun pengajian sepenuh masa atau dua, tiga atau empat tahun pengajian separuh masa. Semua pelajar memohon kepada program LLM umum tetapi mempunyai pilihan mengejar LLM khusus.

Setiap pelajar LLM diperlukan untuk berjaya menyelesaikan 180 kredit, yang terdiri daripada 120 kredit modul yang diajar dan disertasi 60-kredit 12,000 perkataan mengenai topik yang berkaitan dengan pengkhususan beliau. Sila lihat tab 'Struktur' untuk maklumat lengkap.

Peperiksaan untuk semua modul pengajaran akan diadakan pada bulan Mei / Jun setiap tahun dan disertasi akan dikemukakan untuk penyerahan pada bulan September tahun akhir pendaftaran. Penilaian untuk setiap modul mungkin berbeza-beza.

Struktur

Pelajar mesti mengambil modul dengan nilai 180, terdiri daripada disertasi (60 kredit) dan 120 kredit modul yang diajar. Modul mengajar bernilai 15 atau 30 kredit.

Pelajar yang ingin lulus dengan LLM khusus dikehendaki mengambil sekurang-kurangnya 60 kredit yang berkaitan dengan LLM khususnya, 30 lagi kredit dalam Sekolah Modul Undang-Undang (Undang-undang Umum Pasca Siswazah Modul Senarai) dan 30 unit akhir yang boleh sama ada diambil di dalam Sekolah Undang-undang atau dari laman Pilihan Terbuka Bahasa atau Pilihan Terbuka Bukan Bahasa dengan kebenaran LLM Program Convenor. Topik disertasi akan dijalankan dalam pengkhususan LLM.

Sila ambil perhatian: Tidak semua modul yang disenaraikan akan tersedia setiap tahun. Sila lihat halaman modul individu untuk maklumat.

Senarai Modul Pakar (sekurang-kurangnya 60 kredit yang perlu diambil)

  • Timbangtara Komersil Antarabangsa15PLAC15330Full Year
  • Tahun Baru Multinasional dan Law 15PLAC140 30 Tahun Penuh

Senarai Modul Pasca Siswazah Umum

30 kredit tambahan mesti diambil dari Senarai Modul Mengajar Siswazah Umum atau Senarai Modul Khas Sekolah di atas.

Modul Opsyen Terbuka Siswazah

30 kredit terakhir mesti diambil dari senarai Modul Opsyen Terbuka SOAS , atau dari Senarai Modul Pasca Siswazah Undang-undang Am di atas atau dari Senarai Modul Khas.

Disertasi

Disertasi (12,000 perkataan), mengenai topik yang berkaitan dengan keistimewaan ijazah

  • LLM Disertasi dalam Undang-Undang 15PLAD178 60 Tahun Penuh
Program diajar dalam:
  • English

Lihat 10 lagi program yang ditawarkan oleh SOAS University of London »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
1 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,585 GBP
Yuran UK / EU sepenuh masa: £ 14,585; Yuran Luar Negara Sepenuh Masa: £ 20,450 setiap tahun akademik
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
End Date
Sep 1, 2019
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Sep 1, 2019
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date