LLM dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa

Umum

Penerangan Program

Peguam bermasalah di peringkat antarabangsa sangat berminat. The LL.M. dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa direka untuk melatih peguam yang berorientasikan, berorientasikan teknologi, savvy, dan berpotensi tinggi yang akan memberikan sumbangan yang berharga dalam organisasi yang beroperasi dalam transaksi dan operasi antarabangsa yang sangat kompleks. Program holistik ini menyediakan gelombang seterusnya profesional undang-undang hari ini untuk membuat tanda kekal di peringkat dunia.

The LL.M. dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa akan membolehkan anda mengambil pendekatan perniagaan dalam mengurus transaksi undang-undang global. Selain mengalami persekitaran di kampus yang pelbagai dan dinamik di IE, anda akan mendapat peluang untuk mengambil bahagian di bursa di seluruh dunia dan klinik usaha undang-undang. Di Madrid, metodologi berasaskan kes praktikal kami akan membantu anda mengatasi syarikat-syarikat global yang besar, firma undang-undang antarabangsa, organisasi, kerajaan, dan entiti sektor awam atau NGO.

Di samping itu, program ini menawarkan para pelajar kemungkinan untuk mengkaji undang-undang AS dan mendapatkan bukti yang diperlukan untuk menjadikan amalan global sebagai realiti. Perkongsian kami dengan BARBRI, kursus tinjauan bar terbesar di Amerika Syarikat membolehkan pelajar kami berkelayakan sebagai peguam, untuk menggabungkan LL.M. program dengan kursus undang-undang AS yang akan menyediakan mereka untuk lulus peperiksaan bar California dan layak sebagai peguam AS.

Fakta Pantas

 • Format: Masa penuh - Di kampus
 • Pengambilan: Oktober
 • Kampus: Madrid
 • Bahasa Inggeris
 • Panjang: 10 bulan
 • Tempoh kemasukan: Proses kemasukan rolling

The LL.M. dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa adalah untuk Ditubuhkan, profesional yang didorong oleh antarabangsa dengan purata pengalaman selama tiga tahun.

Melihat untuk Mengambil kemahiran dan pengalaman mereka ke tahap global dengan mendapatkan pandangan dan perspektif baru yang membolehkan mereka mencapai kejayaan atau menyelesaikan masalah klien dengan berkesan dan cekap.

Untuk menjadi pemain utama di pentas dunia dalam salah satu peranan profesional berikut:

 • Associate (LLP)
 • Penganalisis
 • Associate Asing
 • Peguamcara
 • Associate Junior
 • Peguam Dalam Rumah
 • Pengurus di Bahagian Perundangan Korporat
 • Pembuat perubahan dalam sektor kewangan korporat

Kembangkan pilihan kerjaya anda secara global

Ketika kita hidup dalam dunia yang semakin global, yang saling bergantung dan tuntutan para profesional undang-undang yang memahami kerja dan kerumitan lebih dari satu sistem perundangan terus berkembang, kita perlu melatih peguam dengan pola pikir global.

Di IE Law School , kami komited untuk memupuk pendidikan undang-undang global supaya peguam boleh mengejar kerjaya di peringkat antarabangsa, merentasi sistem perundangan yang berbeza, dan mengurus urus niaga trans-sempadan dan isu-isu berbilang bahasa.

Untuk merapatkan jurang, kami telah bekerjasama dengan BARBRI, kursus pemeriksaan peperiksaan nombor satu bar di Amerika Syarikat, untuk memberi LL.M. pelajar berkelayakan sebagai peguam peluang untuk mengambil Peperiksaan Bar California dan menjadi berkelayakan untuk mengamalkan undang-undang di Amerika Syarikat. BARBRI telah menduduki ranking bar kajian nombor satu terima kasih kepada alat kajian inovatif dan fleksibelnya. Bagi pelajar antarabangsa BARBRI yang menghabiskan 80% atau lebih daripada Pelan Pengajian Peribadi, 76% daripadanya lulus peperiksaan bar.

Perkongsian kami dengan BARBRI menawarkan peluang kepada pelajar untuk mengkaji undang-undang Amerika dan memperoleh mandat yang diperlukan untuk membuat amalan global menjadi kenyataan. Program Persediaan Bar Antarabangsa BARBRI direka dengan penyesuaian dalam fikiran; lebih khusus, ia direka bentuk untuk membantu peguam bukan Amerika Syarikat dan yang berkelayakan melewati peperiksaan bar paling sukar AS.

Program yang

Modul MBA menyediakan pelajar dengan pengetahuan luas mengenai asas-asas pengurusan dan strategi perniagaan dan membolehkan pelajar memperoleh Perakuan Pentadbiran Perniagaan dari Sekolah Perniagaan IE sebagai tambahan kepada LL.M. ijazah. The LL.M. dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa menyediakan pelajar untuk menguruskan urus niaga undang-undang global dengan pendekatan perniagaan dengan menyediakan pengalaman antarabangsa yang penuh dengan bursa di seluruh dunia, klinik usaha undang-undang dan metodologi kes praktikal yang digunakan untuk syarikat global yang besar, firma undang-undang antarabangsa, organisasi, kerajaan, dan sektor awam atau NGO. LL.M. ini memberi peluang kepada pelajar untuk melangkaui sempadan undang-undang untuk bertahan dalam sistem global.

Pengalaman Pembelajaran Enriching

LLM dalam Undang-undang Perniagaan Antarabangsa direka untuk mengubah pelajar menjadi peguam global yang merupakan penyelesai masalah dan strategi perniagaan. Melalui Modul MBA, Minggu Penyerapan Antarabangsa, Mahkamah Moot dan Klinik Undang-Undang Venture, pelajar kami bersedia untuk bekerja bersebelahan dengan pelanggan dan menjadi pemimpin seterusnya dalam amalan dan inovasi undang-undang di peringkat global.

Brussels Immersion Week

Pelajar bertemu dengan ketua-ketua amalan Pertandingan di firma-firma antarabangsa yang berprestij di dunia dan jabatan-jabatan dalaman syarikat-syarikat global. Untuk menyingkirkannya, perjalanan itu mendedahkan pelajar ke mesin politik Eropah dengan lawatan ke pelobi dan pertemuan dengan pengawal selia Suruhanjaya Eropah sendiri.

London Immersion Week

Pelajar terdedah kepada pasaran undang-undang modal kewangan dunia. Kami mengambil tempat duduk depan di pasaran perundangan London di mana kami terlibat dengan pengawal terkemuka di London dan membincangkan amalan mereka, dan perubahan landskap kewangan, undang-undang antarabangsa, dan perkhidmatan undang-undang di London.

Pertandingan Vienna Moot Court

Semasa Percutian Easter, empat pelajar perjalanan ke Vienna, Austria untuk bersaing dalam simulasi pendengaran timbang tara dalam Pertandingan Komersial Commercial Willem C. Vis Antarabangsa Pertandingan Moot Court, salah satu pertandingan mahkamah pengadilan terbesar dan paling terkenal di dunia.

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Explore a different way of understanding law that prepares you for the world, whatever it may be.

Explore a different way of understanding law that prepares you for the world, whatever it may be. Baca Ringkas