LLM dalam Undang-undang Tenaga, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

Gambaran Keseluruhan Kursus

Pembekalan tenaga adalah penting kepada kemakmuran ekonomi global. LLM kami di Minyak, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui akan memberikan anda pemahaman yang mendalam tentang aspek undang-undang dan komersil yang rumit, untuk membuka peluang kerjaya yang menarik.

Belajar dari pakar dengan pengalaman akademik dan praktikal yang tinggi, anda akan mendapat pemahaman yang mendalam tentang undang-undang mengenai industri minyak dan gas dan sumber tenaga baru, terutama yang boleh diperbaharui.

Mengapa Undang-undang Tenaga, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui di Swansea?

Sebagai pelajar pascasiswazah di Sekolah Undang-undang Hillary Rodham Clinton, anda akan menjadi sebahagian daripada sekolah undang-undang yang diiktiraf secara global, dengan persekitaran akademik yang berkembang maju untuk kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan, dan menawarkan pengalaman pelajar yang luar biasa.

Anda akan dikecualikan daripada keahlian peringkat 2 keahlian CIArb, jadi anda boleh memohon untuk tahap Ahli Institut (MCIArb), dengan berjaya menyempurnakan modul Arbitrase Komersial Antarabangsa.

Swansea University berada di kedudukan ke-26 di UK untuk kualiti penyelidikan dan ke-22 untuk kesan penyelidikan (REF 2014).

Pengalaman Undang-undang Tenaga, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui

Di peringkat LLM ini, anda akan mendapat pengetahuan dan pengalaman untuk menjadi seorang peguam atau pengamal perkhidmatan abad ke 21 dengan pakar dan pemahaman yang mendalam terhadap undang-undang tenaga minyak, gas dan tenaga boleh diperbaharui.

Ijazah undang-undang pascasiswazah kami memberi anda peluang untuk belajar dari akademik yang pakar industri, dengan banyak pengalaman akademik dan praktikal.

Anda juga akan belajar melalui:

  • Syarahan tetamu untuk memberikan anda wawasan ke dalam amalan dalam bidang
  • Pertandingan melompat
  • Sekolah musim panas di luar negara

Peluang Pekerjaan Undang-undang Tenaga, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui

Graduan dari LLM dalam Undang-undang Tenaga, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui berada dalam kedudukan yang baik untuk merangsang dan memberi peluang kerjaya.

Meningkatkan kebolehpasaran anda adalah keutamaan kami, dan kami menganjurkan pelbagai acara untuk membantu, termasuk pameran kerjaya tahunan LLM, yang memberi anda peluang untuk memenuhi firma undang-undang tempatan dan antarabangsa, serta acara rangkaian dan lawatan ke amalan terkemuka di Kota London.

Syarat kemasukan

Keperluan kemasukan LLM ini dalam Undang-undang Tenaga, Gas dan Tenaga Boleh Diperbaharui adalah gelar kehormatan 2: 2, idealnya dalam disiplin kognitif. Calon yang berpengalaman juga digalakkan memohon. Kami mengalu-alukan aplikasi dari pelajar dari seluruh dunia dan memerlukan bukti kajian sebelumnya yang bersamaan dengan keperluan kemasukan.

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda memerlukan lulus yang boleh diterima dalam kelayakan bahasa Inggeris yang diluluskan seperti ujian IELTS (dengan skor keseluruhan sekurang-kurangnya 6.5 dan minima 6.0 dalam setiap komponen).

Kelas Bahasa Inggeris percuma boleh didapati yang direka untuk membantu anda meningkatkan pemikiran dan menulis undang-undang anda.

Kerjaya dan Pengambilan Pekerja

Kerjaya dan Keusahawanan Swansea Employability Academy (SEA) akan menyokong anda pada setiap peringkat perjalanan kerjaya anda yang membantu anda membina masa depan yang cerah.

Perkhidmatan sokongan karier kami termasuk:

  • Bengkel kekosongan kerja, perbincangan majikan, acara-acara yang lebih menarik dan pameran kerjaya.
  • Nasihat dan bimbingan individu dari Penasihat Kerjaya yang profesional.
  • Membantu mencari pekerjaan, latihan, penempatan kerja dan peluang sukarela.
  • Akses kepada sumber maklumat mengenai pelbagai topik pengurusan kerjaya.
  • Pembiayaan untuk menyokong peluang magang pelajar dan acara Persatuan Pelajar / Kelab.

Kami juga menyediakan bantuan dan nasihat untuk Swansea University Alumni sehingga dua tahun selepas anda lulus.

Keusahawanan di Sekolah Undang-undang

Sekolah Undang-undang mengambil pendekatan proaktif untuk meningkatkan kebolehpasaran siswazah, dengan Pegawai Kelayakan Keupayaan dan Penempatan. Sekolah menawarkan pelbagai penempatan kerja tempatan, kebangsaan dan antarabangsa, kursus profesional, nasihat dan sokongan untuk membantu anda mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk mencapai cita-cita anda.

Meningkatkan kebolehpasaran pelajar adalah keutamaan. Untuk melakukan ini, kami menganjurkan beberapa inisiatif untuk pelajar LLM termasuk Pameran Kerjaya LLM Tahunan, yang memberi peluang kepada pelajar untuk bertemu wakil dari firma undang-undang tempatan dan antarabangsa, acara perangkaian, dan lawatan ke amalan terkemuka di Bandar Raya London .

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent t ... Baca lebih lanjut

Swansea University is a research-led university that has been making a difference since 1920. The University community thrives on exploration and discovery, and offers the right balance of excellent teaching and research, matched by an enviable quality of life. Baca Ringkas