LLM dalam Undang-undang Tenaga dan Alam Sekitar

Umum

Baca selanjutnya tentang program ini di laman web institusi

Penerangan Program

LLM Tenaga dan Undang-undang Alam Sekitar dalam talian

Sama ada anda berada dalam peranan dengan tanggungjawab yang semakin meningkat terhadap tenaga atau undang-undang alam sekitar, atau peguam yang berkelayakan LLB bersedia untuk usaha seterusnya anda, LLM Dalam Talian di Universiti LLM dalam Undang-undang Tenaga dan Alam Sekitar menyediakan rangka kerja undang-undang untuk memenuhi semakin banyak kerjaya.

Dihantar oleh universiti global 100 yang terbaik, LLM talian 100% ini akan memberikan anda rangka kerja intelektual untuk memahami respon undang-undang dalam pendekatan transnasional, pelbagai bidang kuasa. Meliputi tahap pemilikan tenaga dan perlindungan alam sekitar yang berbeza, anda akan mendapat pengetahuan dan kepakaran undang-undang untuk meneruskan kerjaya dalam kedua-dua sektor tenaga dan alam sekitar dan bertindak balas terhadap cabaran tempatan dan global, di mana sahaja di dunia.

"Pembelajaran dalam persekitaran yang merangsang dan positif daripada pakar-pakar terkemuka dunia dalam bidang mereka adalah satu sebab penting bagi saya untuk memilih University of Birmingham untuk ijazah lepasan ijazahnya."

Maria Pilavki - Undang-undang Jenayah dan Keadilan Jenayah LLM

Ditunjuk oleh pasukan pensyarah yang berpengalaman dan berpengalaman, LLM talian 100% ini menawarkan semua ciri akademik dan global yang anda harapkan dari sebuah universiti Russell Group, dengan fleksibiliti untuk belajar apabila sesuai dengan anda, dari mana saja di dunia .

Ketahui lebih lanjut

Mengatasi cabaran terbesar di dunia

Terkenal dengan pendidikan undang-undang dan kelayakan penyelidikan, Sekolah Undang-undang universiti mempunyai pensyarah di barisan hadapan perundangan alam sekitar kerajaan. Di bawah bimbingan pakar mereka, Undang-undang LLM dan Alam Sekitar LLM dalam talian mengambil kualiti analitik, berpusatkan penyelidikan, memperkayakan kandungan dengan teori dan amalan terkini.

Menutup topik termasuk perlindungan alam sekitar dan pengeluaran tenaga, dan isu undang-undang daripada undang-undang yang berkaitan dengan minyak dan gas kepada tenaga boleh diperbaharui dan perubahan iklim , program ini mengambil masa 2.5 tahun untuk diselesaikan dan dibahagikan kepada enam modul yang fokus pada kerjaya (20 kredit setiap satu) dan disertasi . Terokai kedua-dua perkara tenaga dan alam sekitar secara mendalam, sementara masih banyak masa untuk mencerminkan dan menerapkan pembelajaran anda.

Ketahui lebih lanjut

Modul teras

  • Peraturan alam sekitar dan tenaga
  • Undang-undang yang berkaitan dengan tenaga nuklear
  • Penilaian dan pembiayaan projek tenaga
  • Undang-undang minyak dan gas
  • Kawalan alam sekitar dan kawalan pencemaran
  • Tenaga boleh diperbaharui dan undang-undang perubahan iklim

Fakta Utama

LLM Dalam Talian Universiti LLM dalam Undang-undang Tenaga dan Alam Sekitar telah direka khusus untuk peguam yang berkelayakan LLB atau mereka yang sudah bekerja di sektor ini dan berusaha untuk menyatukan pengetahuan mereka dalam persekitaran bertaraf dunia.

Terdapat tiga pengambilan setahun. Pelajar boleh menyertai program ini pada bulan Mac, Jun atau Oktober.

Ketahui lebih lanjut

Keperluan Kemasukan

Untuk diterima dalam program ini, pemohon harus mempunyai:

  • Sekurang-kurangnya gelaran kelas kedua atau tidak setara dalam Undang-undang ATAU gelaran kelas kedua atau tidak setara di peringkat Inggeris dalam gelaran sekutu dengan pengalaman kerja yang relevan dalam sektor ini.
  • Dua rujukan.
  • Penyataan tujuan.

Bagi pelajar antarabangsa keperluan standard Bahasa Inggeris yang terpakai. Anda mesti mempunyai IELTS 7.0 dengan tidak kurang daripada 6.5 dalam mana-mana band.

Yuran dan Pembiayaan

Untuk maklumat harga terperinci dan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kaedah pembayaran yang ada, sila minta maklumat dan seorang ahli pasukan kemasukan akan berhubung untuk membincangkan pertanyaan anda.

Ketahui lebih lanjut

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Birmingham’s flexible online learning courses connect you with international faculty and peers, so you gain crucial career skills and an informed global perspective. As a member of t ... Baca lebih lanjut

The University of Birmingham’s flexible online learning courses connect you with international faculty and peers, so you gain crucial career skills and an informed global perspective. As a member of the Russell Group, the University Birmingham also surrounds students with the top scholarly research and professional links in both the business and private sectors... Baca Ringkas